Skip to main content

Κορσική - Σαρδηνία Πάσχα 2020 από 845,00

Όλμπια, Κάλιαρι, Οργκόσολο, Αλγκέρο, Σάσσαρι, Κόστα Σμεράλντα, Πόρτο Τσέρβο, Νησί Μανταλένα, Σάντα Τερέζα, Μπονιφάτσιο, Σαρτέν, Αιάκειο, Καργκέζε, Κόρτε

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 17 Απριλίου  - 6 μέρες

 1η μέρα: Αθήνα - Κάλιαρι - Οργκόσολο - Όλμπια

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για το Κάλιαρι, την πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, μια πόλη με μακραίωνη ιστορία που βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού. Το όνομα Κάλιαρι στην τοπική διάλεκτο σημαίνει κάστρο. Άφιξη και περιήγηση στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή Καστέλο, παλιά συνοικία με αριστοκρατικά κτίρια και έναν μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό. Μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία Ντέλα Κοστιτουζιόνε, το Κυβερνείο, την πλατεία Ματεότι, τον Πύργο του Ελέφαντα και την εκκλησία των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού. Συνεχίζουμε στην ενδοχώρα  του νησιού, που ονομάζεται Μπαρμπαριά από την ελληνική λέξη βάρβαρος. Άφιξη στο Οργκόσολο, ένα γραφικό χωριό χωμένο ανάμεσα σε εντυπωσιακές βουνοκορφές με πλούσια δάση από έλατα, κέδρους και φελλόδεντρα. Εδώ θα δούμε την ιστορία της Ιταλίας γραμμένη στους τοίχους, με εικόνες και λέξεις ως επί το πλείστον πολιτικού περιεχόμενου. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στην Όλμπια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DOUBLE TREE by HILTON 4* (https://doubletree3.hilton.com). Διανυκτέρευση. 

2η μέρα: Όλμπια - Κόστα Σμεράλντα - Πόρτο Τσέρβο  - Νησί Μανταλένα - Όλμπια

Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας περιήγησης στην Όλμπια θα γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δούμε τον Καθεδρικό ναό Σαν Σιμπλίτσιο, το αρχαιολογικό μουσείο και την εκκλησία του Αγίου Παύλου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Κόστα Σμεράλντα (Σμαραγδένια Ακτή) με τις υπέροχες παραλίες, τα τυρκουάζ νερά, τους γρανιτένιους βράχους, τις υπερπολυτελείς κατοικίες και τα μεγάλα ξενοδοχεία. Στάση στο πανέμορφο και ειδυλλιακό Πόρτο Τσέρβο με το ομώνυμο λιμάνι - καταφύγιο θαλαμηγών και γιοτ. Τα σπίτια της περιοχής είναι φτιαγμένα από τοπική πέτρα και έχουν κήπους γεμάτους πολύχρωμα λουλούδια. Συνεχίζουμε για το Παλάου, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι για το νησί Μανταλένα. Με καταγάλανα νερά και χρυσές αμμουδιές, το άγνωστο στους πολλούς αυτό νησί βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαρδηνίας και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους Λα Μανταλένα. Η Καπρέρα, με έκταση 15,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι ακατοίκητη και απέχει ελάχιστα από το μικρό νησί Μανταλένα, με το οποίο συνδέεται με γέφυρα. Το νησί αυτό αποτέλεσε δώρο του βασιλιά Βίκτορα Εμμανουήλ στον Ιταλό ήρωα Τζουζέπε Γκαριμπάλντι και εκεί βρίσκεται ο τάφος με την προτομή του. Έχει χαρακτηριστεί ως φυσικό καταφύγιο, λόγω της ποικιλίας των σπάνιων ειδών που φιλοξενεί. Η Καπρέρα είναι γνωστή για τον ροζ γρανίτη, που προσδίδει ομορφιά στις ακτές της. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

 3η μέρα: Όλμπια - Σάσσαρι - Αλγκέρο - Όλμπια

Σήμερα θα περιηγηθούμε στο βόρειο τμήμα του νησιού. Αρχικά θα επισκεφθούμε την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του, το Σάσσαρι. Η πόλη ιδρύθηκε από εμπόρους της Πίζας και της Γένοβας στις αρχές του 13ου αιώνα και υπήρξε έδρα του πρώτου Πανεπιστημίου της Σαρδηνίας. Γύρω από τον Ντούομο αναπτύσσεται μια πυκνή μεσαιωνική συνοικία γεμάτη εκκλησίες. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για το πανέμορφο Αλγκέρο. Η πόλη ιδρύθηκε στις αρχές του 12ου αιώνα από την πλούσια οικογένεια Ντόρια της Γένοβας στην χερσόνησο απέναντι από τον ομώνυμο κόλπο. Τον 14ο αιώνα κατακτήθηκε από τους Αραγωνέζους. Το παλιό λιμάνι, γεμάτο καλντερίμια και στενά δρομάκια, περιβάλλεται από τείχη με επάλξεις και αμυντικούς πύργους. Στον ελεύθερο χρόνο σας εξερευνήσετε την περιοχή και απολαύστε την τοπική κουζίνα. Μην παραλείψετε να δοκιμάστε ένα παγωτό με γεύση φιστίκι - θα σας ενθουσιάσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 4η μέρα: Όλμπια - Σάντα Τερέζα - Μπονιφάτσιο - Σαρτέν - Αιάκειο (Κορσική)

Πρωινή αναχώρηση για την Σάντα Τερέζα, ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού. Επιβίβαση στο πλοίο και διαπλέοντας το στενό μεταξύ Κορσικής και Σαρδηνίας, θα φθάσουμε στο λιμάνι του Μπονιφάτσιο του Γαλλικού νησιού της Κορσικής, όπου κατά τη περιήγησή μας θα γνωρίσουμε την ομορφότερη ίσως από τις Ακροπόλεις του νησιού. Στη Σιταντέλα, την παλιά οχυρωμένη Ακρόπολη, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε γραφικές γειτονιές, ενώ από το Μπελβεντέρε θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα, που φτάνει μέχρι τη Σαρδηνία. Επόμενος σταθμός μας η μεσαιωνική πόλη Σαρτέν. Στα περίχωρά της βρίσκονται τα μυστηριώδη κορσικάνικα μεγαλιθικά κτίσματα, ο σκοπός κατασκευής των οποίων είναι άγνωστος. Η ίδια η πόλη με την αυθεντικότητά της, με τα μοναδικά γρανιτένια της σπίτια και την ατμόσφαιρά της, είναι η πιο κορσικάνικη από όλες τις πόλεις του νησιού! Μια πόλη-όνειρο, με μικρά πλακόστρωτα δρομάκια και παμπάλαια σπιτάκια. Χρόνος ελεύθερος. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Αιάκειο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU RESORT & SPA 4* (www.radissonhotels.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Αιάκειο - Καργκέζε - Αιάκειο

Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει σήμερα από την πλατεία Σαρλ Ντε Γκωλ στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται το μνημείο του Ναπολέοντα. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Πρεμιέρ Κονσύλ και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Στρατηγού Φος, όπου βρίσκεται το Δημαρχείο, ο Καθεδρικός ναός και το Μέγαρο Φος που στεγάζει την Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Εθνικό Μουσείο.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το χωριό Καργκέζε (Καρυές), που παραχωρήθηκε στους Έλληνες το 1774. Εδώ θα επισκεφθούμε την βυζαντινή ορθόδοξη εκκλησία που κατασκεύασαν το 1882 οι απόγονοί των Μανιατών (σήμερα ζουν στο Καργκέζε περίπου 2000), για να θαυμάσουμε το χαρακτηριστικό ορθόδοξο τέμπλο της και να προσκυνήσουμε τις εικόνες που μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα, όπως αυτήν της Παναγίας με τον Ιησού στην αγκαλιά. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στους δρόμους που μοσχοβολάνε Ελλάδα - οδός Ελλάδος, οδός Μάνης, οδός Οιτύλου. Χρόνος ελεύθερος στην πλατεία του χωριού και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 6η μέρα: Αιάκειο - Κόρτε - Αιάκειο - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για την παλιά πρωτεύουσά του νησιού, το Κόρτε, που βρίσκεται στην ενδοχώρα, σε υψόμετρο 1100 μέτρα. Φθάνοντας θα δούμε την πλατεία Γκαφορί, όπου δεσπόζει το μεγαλειώδες μνημείο του στρατηγού Ζαν Πιερ Γκαφορί, καθώς και την εκκλησία του Ευαγγελισμού. Η περιήγησή μας θα συνεχιστεί στο μνημείο της πόλης του Κόρτε, την Ακρόπολη, που σήμερα στεγάζει το μουσείο της Κορσικής. Τέλος, θα κάνουμε μια σύντομη βόλτα στον πύργο "Φωλιά του Αετού" - το ψηλότερο σημείο της Ακρόπολης. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα που θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής.      

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 17 Απριλίου              6 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο                                      

Δίκλινο                                        845  

3ο άτομο έως 12 ετών                 795  

Μονόκλινο                                   1095                                   

                                   

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων: + € 200

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΑΛΙΑΡΙ || ΑΙΑΚΕΙΟ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (τρεις στην Όλμπια και δύο στο Αιάκειο)
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά και δύο δείπνα συνολικά (στο ξενοδοχείο στο Αιάκειο)
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις βάσει προγράμματος
  • Εισιτήρια πλοίου από/προς Παλάου για το νησί Μανταλένα
  • Εισιτήρια από Σάντα Τερέζα Σαρδηνίας προς Μπονιφάτσιο Κορσικής
  • Εισιτήριο για την ανάβαση με το τοπικό τραινάκι στο Μπονιφάτσιο και στο Κόρτε
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

Πτήσεις

 

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΛΙΑΡΙ   07.00΄ - 08.15΄   

ΑΙΑΚΕΙΟ - ΑΘΗΝΑ  23.05΄ - 02.10΄