Skip to main content

ΣΙΚΕΛΙΑ, ΤΑΟΡΜΙΝΑ Καλοκαίρι 2020 από 645,00

17 Απριλίου
5 μέρες
Ένα νέο πρόγραμμα με βάση/ορμητήριο την υπέροχη Ταορμίνα και επισκέψεις σε Παλέρμο, Μονρεάλε, Ακράγαντα, Κατάνια,
Αίτνα, Συρακούσες και Ριβιέρα Ντέι Τσικλόπι (Ριβιέρα των Κυκλώπων)

1η μέρα: Αθήνα - Παλέρμο, Ξενάγηση - Μονρεάλε - Ταορμίνα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για το Παλέρμο. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Νορμανδών βασιλέων και το σκήνωμα της πολιούχου Αγίας Ροζαλίας, θα δούμε την γραφική Πιάτσα Πραιτόρια με το Δημαρχείο και το σιντριβάνι με τα αγάλματα, το λυρικό θέατρο Μάσσιμο, την μεγάλη πλατεία με το θέατρο Πολυτεάμα, το επιβλητικό Παλάτσο Ντέι Νορμάνι με το μοναδικό σε διακόσμηση παρεκκλήσι, την Μαρτοράνα και την παραλιακή λεωφόρο που σφύζει από ζωή. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το περίφημο Μονρεάλε, ο Καθεδρικός ναός του οποίου είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Νορμανδικής Σικελίας. Το εσωτερικό του κοσμείται με ψηφιδωτά βυζαντινών και σικελών καλλιτεχνών. Συνεχίζουμε για Ταορμίνα/Λετογιάννι. Τακτοποίηση σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία της αλυσίδας Park Hotels (www.parchotels.it), όπως το ARISTON στην πόλη της πανέμορφης Ταορμίνας ή το ANTARES στο γειτονικό προάστιο Λετογιάννι ή παρόμοιο της ίδιας αλυσίδας στην ευρύτερη περιοχή. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ταορμίνα - Συρακούσες - Ταορμίνα  

Πρωινή αναχώρηση για την αρχαιοελληνική πόλη των Συρακουσών, όπου θα δούμε τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού της πάρκου, όπως το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και το περίφημο "Αφτί του Διονύσου". Συνεχίζουμε προς το ιστορικό κέντρο των Συρακουσών, το νησάκι της Ορτυγίας, όπου θα δούμε τον ναό του Απόλλωνα, την πλατεία του Αρχιμήδη, την πηγή της Αρετούσας και την πλατεία DUOMO με τον μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς. Επιστροφή στην πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της με τα νεοκλασικά αρχοντικά και θα καταλήξουμε στο επιβλητικό αρχαιοελληνικό της θέατρο (Teatro Greco) με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ταορμίνα - Αίτνα - Ταορμίνα

Σήμερα θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. Η ονομασία Αίτνα προέρχεται πιθανόν από την ελληνική λέξη αίθω, που σημαίνει "καίγομαι" ή την Φοινικική "Attano". Θα μεταβούμε οδικώς μέχρι το καταφύγιο Sapienza στα 1900 μέτρα και θα ανεβούμε με τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) και με ειδικό όχημα στην κορυφή, για να δούμε από κοντά μικρούς ή μεγάλους κρατήρες, ενεργούς και μη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ταορμίνα - Ακράγαντας - Ταορμίνα

Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική "Κοιλάδα των Ναών" του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε στην Ιερά Οδό της αρχαίας πόλης και θα "ακουμπήσουμε" τους ναούς της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, των Διόσκουρων και του Ολυμπίου Διός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ταορμίνα - Ριβιέρα των Κυκλώπων - Κατάνια - Αθήνα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την γραφική Ριβιέρα των Κυκλώπων, όπου θα γνωρίσουμε την μπαρόκ πόλη του Ατσιρεάλε με τους ιστορικούς ναούς, το επιβλητικό Νορμανδικό Καστέλλο του 11ου αιώνα και θα δούμε τα βράχια Φαραλιόνι, που σύμφωνα με την παράδοση είναι εκείνα που έριξε ο Κύκλωπας Πολύφημος στον Οδυσσέα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Κατάνια, την δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Σικελίας, το "αντίπαλο δέος" του Παλέρμο, ένας γαστρονομικός παράδεισος, αλλά και η πόλη που θεωρείται ότι έχει την καλύτερη νυχτερινή ζωή σε ολόκληρο το νησί. Άφιξη και ξενάγηση της "Citta Nera" (Μαύρη Πόλη), καθώς η λάβα του ηφαιστείου αποτέλεσε υλικό δόμησης των κτιρίων της, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη και θα δούμε τις μπαρόκ πλατείες, τα ασπρόμαυρα μέγαρα, τον Καθεδρικό ναό, το σιντριβάνι του ελέφαντα, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο Βία Ετνέα (Via Etnea, οδός Αίτνας), το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την όπερα Μάσιμο Μπελίνι κ.ά. Αναχώρηση το απόγευμα για το αεροδρόμιο της Κατάνια και πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις:
• Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
• Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 17 Απριλίου          5 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο                       ANTARES COMPLEX 4*           ARISTON 4*

                                                   με Ημιδιατροφή                       με πρωινό                     

Δίκλινο                                                 645                                    695
3ο άτομο έως 12 ετών                         595                                     645   
Μονόκλινο                                           845                                     895  

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking: € 200*
* Περιλαμβάνονται οι φόροι διαμονής και δεν πληρώνονται επί τόπου στα ξενοδοχεία

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΠΑΛΕΡΜΟ, ΚΑΤΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο ANTARES COMPLEX 4*
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις βάσει προγράμματος
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
• Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
• Τελεφερίκ και ειδικό όχημα στην Αίτνα
• Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
• Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Πτήσεις

  • ΑΘΗΝΑ - ΠΑΛΕΡΜΟ   Α3 4086   07:00΄ - 07:50΄
  • ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ     Α3 4087   21:10΄ - 23:45΄