Skip to main content

Νησιά της Μεσογείου, Σαρδηνία - Κορσική - Έλβα | Καλοκαιρι 2021 απο 1399,00

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ  Αναχωρήσεις 5/6, 26/6, 9/7, 28/8 τελευταιες θεσεις

Ένα ταξίδι σε τρία Νησιά της Μεσογείου - την Σαρδηνία, την Κορσική και την Έλβα - που ξεκινά με επισκέψεις στις σημαντικότερες πόλεις και χωριά της Σαρδηνίας, όπως το Αλγκέρο, το Πόρτο Τόρες, το Καστελσάρντο και το Πόρτο Τσέρβο στην διάσημη Κόστα Σμεράλντα. Από το λιμάνι της Άγιας Τερέζας θα επιβιβαστούμε εν συνεχεία στο πλοίο για το λιμάνι Μπονιφάτσο της Κορσικής. Και από εκεί στο πολυσύχναστο θέρετρο Προπριάνο και στην πρωτεύουσα του νησιού και γενέτειρα του Ναπολέοντα, το Αιάκειο (Αζαξιόο). Συνεχίζουμε με την παλιά πρωτεύουσα Κόρτε,  την Πόντε Λέτσια και την πανέμορφη Μπαστιά, απ΄ όπου θα αποπλεύσουμε για την Έλβα.

 

  • Με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και ελεύθερο χρόνο για ψώνια και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες.
  • Εκτεταμένη επίσκεψη της Κορσικής από τη μια άκρη στην άλλη.
  • Διαμονή στο πανέμορφο νησί Έλβα.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει  συνήθως.
  • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ρώμη (πτήση) – Αλγκέρο (πτήση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Ρώμης για το Αλγκέρο, μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Σαρδηνίας, με το φρούριό του να δεσπόζει στο λιμάνι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια, θα δούμε το ιστορικό κέντρο και θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της υπέροχης παλιάς του πόλης. Καθώς το Αλγκέρο κατακτήθηκε το 1353 από το Στέμμα της Αραγωνίας και τα στρατεύματα της Καταλανικής Εταιρείας της Ανατολής, αποτελεί την πόλη του νησιού με τα πιο έντονα καταλανικά στοιχεία. Η διάλεκτος που μιλούν οι κάτοικοί του είναι στενά συνδεδεμένη με καταλανική γλώσσα και για τον λόγο αυτό, από το 1970 οι πινακίδες στους δρόμους αναγράφονται τόσο στα ιταλικά όσο και στα καταλανικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αλγκέρο – Πόρτο Τόρρες – Καστελσάρντο – Κόστα Σμεράλντα – Σάντα Τερέζα ντι Γκαλούρα

Πρωινή αναχώρηση για το Πόρτο Τόρρες, όπου θα επισκεφθούμε τη βασιλική Σαν Γκαβίνο (San Gavino), τη μεγαλύτερη της Σαρδηνίας. Συνεχίζουμε για το γραφικό μεσαιωνικό χωριό Καστελσάρντο, το οποίο ιδρύθηκε το 1102 από την αριστοκρατική Γενοβέζικη οικογένεια Ντόρια (Doria). Σκαρφαλωμένο σε ένα ηφαιστειακό ακρωτήριο –θυμίζει κάπως τη Μονεμβασιά– το χωριό και τα σοκάκια του με τα άπειρα μικρομάγαζα είναι ένα χάρμα οφθαλμών και μια ευκαιρία για την αγορά κάποιων σουβενίρ. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη Σάντα Τερέζα ντι Γκαλούρα και θα γνωρίσουμε την πλουσιότερη και πλέον ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή του νησιού, τη διάσημη Κόστα Σμεράλντα (Σμαραγδένια Ακτή). Εδώ έχουν επενδύσει τις τελευταίες δεκαετίες οι πλουσιότεροι άνθρωποι της γης, όπως ο Αγά Χαν, ο Μπερλουσκόνι, αστέρες του κινηματογράφου κ.ά. Οι καταπληκτικές παραλίες, τα νησάκια στις γαλαζοπράσινες θάλασσες με τις πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και οι πανέμορφες κατοικίες, εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα τον επισκέπτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Σάντα Τερέζα ντι Γκαλούρα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κόστα Σμεράλντα – Αγία Τερέζα – Μπονιφάτσο (Κορσική) – Σαρτέν

Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι της Αγίας Τερέζας, από όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για να βρεθούμε μετά από περίπου μία ώρα στο λιμάνι Μπονιφάτσο του γαλλικού νησιού της Κορσικής. Πλησιάζοντας στο λιμάνι αυτό, μην αμελήσετε να βγείτε στο κατάστρωμα για να φωτογραφίσετε την εκπληκτική σε ομορφιά πόλη του Μπονιφάτσο, η οποία βρίσκεται στην κυριολεξία πάνω στο άκρο ενός βράχου. Στη Σιταντέλλα, την παλιά οχυρωμένη ακρόπολη, θα έχουμε χρόνο για να περπατήσουμε στις γραφικές γειτονιές με τα καταστήματα, να ανακαλύψουμε τα γραφικά στέκια, να φωτογραφίσουμε τους πύργους και τους κοφτούς βράχους και να απολαύσουμε από το Μπελβεντέρε την πανοραμική θέα στο Στενό του Μπονιφάτσιο, που σαν λεπίδα αποκόβει την Κορσική από τη Σαρδηνία. Άφιξη στο καταπληκτικό χωριό Σαρτέν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σαρτέν – Προπριάνο – Αζαξιό (ξενάγηση)

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα επισκεφθούμε το πολυσύχναστο θέρετρο Προπριάνο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην πρωτεύουσα του νησιού και γενέτειρα του Ναπολέοντα, το Αζαξιό (Αιάκειο). Κτισμένη σε έναν κόλπο στο δυτικό μέρος του νησιού, η πόλη σφύζει από ζωή. Φυσικά, εκεί όλα περιστρέφονται γύρω από τον Γάλλο στρατηλάτη. Ο καθεδρικός ναός στον οποίο βαπτίστηκε, η κατοικία του, τα αγάλματα και οι δρόμοι που φέρουν ονόματα της οικογένειάς του, είναι από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία Σαρλ Ντε Γκωλ με το μνημείο του Ναπολέοντα, την πλατεία Αούστερλιτς, τη λεωφόρο Πρεμιέρ Κονσύλ με το σιντριβάνι των τεσσάρων λιονταριών, την πλατεία του Στρατάρχη Φος, την κομψότερη πλατεία της πόλης στην οποία δεσπόζει το Δημαρχείο. Περιφερειακά της πλατείας απλώνεται η Παλαιά Πόλη, στη νότια συνοικία της οποίας βρίσκεται το σπίτι του Βοναπάρτη. Θα θαυμάσουμε επίσης τον καθεδρικό ναό του 16ου αιώνα, όπου βαπτίστηκε ο Ναπολέων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Αζαξιό – Κόρτε – Μπαστιά

Πρωινή αναχώρηση για να διασχίσουμε την καρδιά της Κορσικής που φημίζεται για τα άγρια σε ομορφιά τοπία των βουνών της. Άφιξη στο Κόρτε, μια μικρή πόλη που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και ήταν κάποτε η πρωτεύουσα του νησιού. Η πλατεία του Πασκάλ Παολί (Pascal Paoli) με τον ανδριάντα του φημισμένου αυτού επαναστάτη που γεννήθηκε εδώ, καθώς και τα λιθόστρωτα ανηφορικά δρομάκια της θα μας οδηγήσουν στην ακρόπολη, απ΄ όπου η θέα της περιοχής είναι καταπληκτική. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τον οδικό και σιδηροδρομικό κόμβο της Πόντε Λέτσια, απ΄ όπου η διαδρομή μας προς τα βορειοανατολικά θα μας οδηγήσει στην εμπορική και οικονομική πρωτεύουσα του Βόρειου τμήματος του νησιού, την πανέμορφη και γραφική Μπαστιά, το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη Βastiglia (φρούριο-φυλακή). Φθάνοντας θα επισκεφθούμε την Ακρόπολη, που ήταν η έδρα των Γενοβέζων κυβερνητών της πόλης. Το παρεκκλήσι του Σταυρού που βρίσκεται στον Καθεδρικό ναό της Άγιας Μαρίας αποτελεί πόλο έλξης όλων των επισκεπτών της πόλης για να δούνε από κοντά τη θαυματουργή εικόνα του Μαύρου Χριστού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την τεράστια πλατεία του Αγίου Νικολάου, όπου και εδώ κυριαρχεί το μνημείο-άγαλμα του Ναπολέοντα με αμφίεση Ρωμαίου αυτοκράτορα. Ο περίπατός μας στα γραφικά στενά δρομάκια της παλαιάς πόλης θα μας οδηγήσει στο μοναδικής ομορφιάς παλαιό λιμάνι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μπαστιά – Πορτοφεράιο – Έλβα

Μεταφορά στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Έλβα, το τρίτο μεγαλύτερο ιταλικό νησί μετά τη Σικελία και τη Σαρδηνία, και το μεγαλύτερο του αρχιπελάγους της Τοσκάνης. Μετά από μιάμιση περίπου ώρα θα φτάσουμε στην πρωτεύουσά της, το Πορτοφεράιο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Η γνωριμία μας σήμερα με τα αξιοθέατα του νησιού θα ξεκινήσει από τη θερινή κατοικία του Ναπολέοντα στο Σαν Μαρτίνο (San Martino), την οποία θα δούμε εξωτερικά. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας διασχίζοντας ένα σημαντικό τμήμα του νησιού και θα φθάσουμε στη γραφική πόλη Μαρτσιάνα Μαρίνα (Marciana Marina), απ΄ όπου θα μπορέσουμε να αγοράσουμε τα φημισμένα κρασιά της Έλβας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Έλβα – Πιομπίνο – Ρώμη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Μεταφορά στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το Πιομπίνο, απ’ όπου φθάνοντας θα αναχωρήσουμε με προορισμό το αεροδρόμιο της Ρώμης για την πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.   Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΤΙΜΕΣ

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1399 € 220 €
  Twin Room 1399 € 220 €
  Triple Room 1399 € 220 €
  Single Room 1799 € 220 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* στην Σαρδηνία και 3*, 4* στην Έλβα και την Κορσική.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
  • Όλες οι μεταφορές, ξεναγήσεις και οι εκδρομές όπως αναγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός και ξεναγός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 220
  • Οι είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα

Παρατήρηση: Το πρόγραμμα έχει πολύ περπάτημα και ξεναγήσεις-επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.