Skip to main content

ΣΑΡΔΗΝΙΑ-ΚΟΡΣΙΚΗ Οκτώβριο & Νοέμβριο 2022! από 895€

Κάλιαρι, Όλμπια, Κόστα Εσμεράλδα, Λα Μανταλένα, Σάντα Τερέζα, Μπονιφάτσιο, Πόρτο Βέκιο, Μπαστιά, Κορτέ, Αιάκειο, Καργκέζε, Σαρτέν, Καστελσάρντο,  Αλγκέρο

Αναχωρήσεις :   21, 29 Οκτωβρίου  ’22  & 06 Νοεμβρίου  ‘22,  8 μέρες

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ –  ΚΑΛΙΑΡΙ (περιήγηση) – ΟΛΜΠΙΑ        

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, το Κάλιαρι. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αρχίζει η περιήγησή μας, στη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Σαρδηνίας. Το όνομα Κάλιαρι στη τοπική διάλεκτο σημαίνει κάστρο. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το κέντρο της, στη περιοχή Καστέλο, παλιά συνοικία με αριστοκρατικά κτίρια και έναν μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό. Θα  γνωρίσουμε τη πλατεία  Ντέλα Κοστιτουζιόνε, το Κυβερνείο αλλά και την πλατεία Ματεότι, τον Πύργο του Ελέφαντα και την εκκλησία των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Όλμπια. Ακολουθεί περιήγηση στη πόλη όπου θα έχουμε τη δυνατότητα στο ιστορικό κέντρο της να δούμε τον καθεδρικό Ναό Σαν Σιμπλίτσιο και την εκκλησία του Αγίου Παύλου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΟΛΜΠΙΑ - ΚΟΣΤΑ ΕΣΜΕΡΑΛΔΑ - ΛΑ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Κόστα Εσμεράλδα (σμαραγδένια ακτή) με τις υπέροχες παραλίες και τα τουρκουάζ νερά, τους γρανιτένιους βράχους, τις υπερπολυτελείς κατοικίες και τα μεγάλα ξενοδοχεία. Μεταφορά στο Παλάου για να πάρουμε το καραβάκι  για το νησί Λα Μανταλένα. Με καταγάλανα νερά και χρυσές αμμουδιές το άγνωστο σε  πολλούς νησί βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαρδηνίας και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους Λα Μανταλένα. Η Καπρέρα με έκταση 15,7 τ.χλμ είναι ακατοίκητη, απέχει ελάχιστα από το μικρό νησί Μανταλένα και συνδέεται με αυτό με γέφυρα. Το νησί αποτέλεσε δώρο του βασιλιά Βίκτορα Εμμανουήλ στον Ιταλό ήρωα Τζουζέπε Γκαριμπάλντι και εκεί βρίσκεται και ο τάφος με την προτομή του. Έχει χαρακτηριστεί ως φυσικό καταφύγιο λόγω της ποικιλίας των σπάνιων ειδών που φιλοξενεί. Η Καπρέρα είναι γνωστή για το ροζ γρανίτη που προσδίδει ομορφιά στις ακτές της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας  στην Όλμπια. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΟΛΜΠΙΑ - ΣΑΝΤΑ ΤΕΡΕΖΑ ΝΤΙ ΓΚΑΛΟΥΡΑ -  ΜΠΟΝΙΦΑΤΣΙΟ – ΠΟΡΤΟ ΒΕΚΙΟ – ΜΠΑΣΤΙΑ 

Πρωινό  και αναχώρηση για την Σάντα Τερέζα Ντι Γκαλούρα, ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο χωριό με παστέλ χρώματα σπιτιών, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού. Επιβίβαση στο πλοίο και μεταφορά στο λιμάνι του Μπονιφάτσιο, το στενό που χωρίζει την Κορσική από τη Σαρδηνία. Η θέα από την ακρόπολη του Μπονιφάτσιο φτάνει μέχρι τη Σαρδηνία. Είναι ίσως η ομορφότερη από τις ακροπόλεις του νησιού. Ξεκινάμε τη περιήγηση από το λιμάνι και τη Σιταντέλα, την παλιά οχυρωμένη Ακρόπολη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε γραφικές γειτονιές και καταστήματα και να απολαύσουμε από το Μπελβεντέρε την πανοραμική θέα. Επόμενος σταθμός μας το διάσημο  τουριστικό  θέρετρο  του Πόρτο Βέκιο, γνωστό για τις μαγευτικές λευκές παραλίες  του, που θα μας συναρπάσει. Επόμενος σταθμός μας η Μπαστιά, οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα του βόρειου μέρους του νησιού λόγω του λιμανιού της. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:  ΜΠΑΣΤΙΑ (περιήγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε την πόλη της Μπαστιά που ιδρύθηκε το 1372, ενώ πήρε το όνομά της από τη λέξη Μπαστίλια(φρούριο/φυλακή). Είναι μια  όμορφη και γραφική πόλη με το κάστρο της, ενώ κάτω από αυτό εκτείνεται η πλατεία του Αγίου Νικολάου, το πιο κεντρικό σημείο της πόλης και η τρίτη μεγαλύτερη πλατεία στην Ευρώπη, που έχει περίπου 300 μέτρα μήκος και 90 μέτρα πλάτος. Στο κέντρο της δεσπόζει ο ανδριάντας του Ναπολέοντα Α’, με αμφίεση Ρωμαίου αυτοκράτορα, έργο του Ιταλού γλύπτη Μπαρτολίνι, ο οποίος αναρτήθηκε το 1853 ως φόρος τιμής στον Ναπολέοντα.   Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΜΠΑΣΤΙΑ – ΔΡΥΜΟΣ ΚΟΡΣΙΚΗΣ - ΚΟΡΤΕ – ΑΙΑΚΕΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Κορτέ, στην ενδοχώρα του νησιού και παλιά πρωτεύουσα του, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρα διασχίζοντας μαγευτικά τοπία του Κορσικανικού Δρυμού. Με την άφιξη στο Κόρτε θα δούμε την πλατεία Γκαφορί, όπου δεσπόζει το μεγαλειώδες μνημείο του στρατηγού Ζαν Πιερ Γκαφορί, αλλά και την εκκλησία του Ευαγγελισμού. Η περιήγησή μας θα συνεχιστεί στο μνημείο της πόλης του Κόρτε την Ακρόπολη. Σήμερα στεγάζει το μουσείο της Κορσικής. Αναχώρηση για τη γενέτειρα του Ναπολέοντα, το Αιάκειο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.     

6η μέρα: ΑΙΑΚΕΙΟ - ΚΑΡΓΚΕΖΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η  περιήγηση μας θα ξεκινήσει από το ιστορικό κέντρο της  πόλης και από την πλατεία του Σαρλ Ντε Γκωλ όπου βρίσκεται το μνημείο του Ναπολέοντα. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Πρεμιέρ Κονσύλ και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Στρατηγού Φος που βρίσκεται το Δημαρχείο, ο Καθεδρικός Ναός και το Μέγαρο Φες που στεγάζει την δημοτική Βιβλιοθήκη και το Εθνικό Μουσείο. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το χωριό Καργκέζε, που παραχωρήθηκε στους Έλληνες το 1774 και όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε την βυζαντινή ορθόδοξη εκκλησία που έφτιαξαν το 1882 οι απόγονοί των Μανιατών (σήμερα ζουν στο Καργκέζε περίπου 2000), για να προσκυνήσουμε  τις εικόνες, όπως αυτή της Παναγίας με τον Ιησού στην αγκαλιά που μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα, αλλά και να θαυμάσουμε το χαρακτηριστικό ορθόδοξο τέμπλο της. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στους δρόμους που μοσχοβολάει Ελλάδα καθώς βαδίζει κανείς στην οδό Ελλάδος, στην οδό Μάνης και στην οδό Οιτύλου. Ελεύθερος χρόνος στην πλατεία του χωριού. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΑΙΑΚΕΙΟ  - ΣΑΡΤΕΝ – ΜΠΟΝΙΦΑΤΣΙΟ – ΣΑΝΤΑ ΤΕΡΕΖΑ  - ΚΑΣΤΕΛΣΑΡΔΟ - ΑΛΓΚΕΡΟ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε την «πιο κορσική πόλη της Κορσικής», όπως γράφει μια πινακίδα στην είσοδο της μικρής πόλης. Η Σαρτέν φαίνεται σαν μια προέκταση του βουνού, είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές του Μόντε Ρόσο και τα γρανιτένια πετρόχτιστα σπίτια της έχουν θέα στην κοιλάδα Ριζανέζε. Η είσοδος στην πόλη γίνεται μέσω της γέφυρας Σκαλέντα, στους πρόποδες της παλιάς πόλης, που είναι χτισμένη σε τεράστιους βράχους. Το κέντρο της πόλης είναι η δενδροφυτευμένη με φοίνικες Πλας ντε λα Λιμπερασιόν (πλατεία της Απελευθέρωσης), τόπος συνάντησης των κατοίκων. Στην πλατεία κυριαρχεί το δημαρχείο, που ήταν το παλιό παλάτι των Γενουατών κυβερνητών, και η εκκλησία Σαιντ-Μαρί, όπου εκτίθενται ο σταυρός και η αλυσίδα που φέρει ο «Μετανοών» του Κατενάτσιου. Χαμηλότερα, υπάρχουν απομεινάρια των τειχών που περιέβαλαν την πόλη.  Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το Μπονιφάτσιο. Επιβίβαση στο πλοίο που θα μας μεταφέρει πάλι στο νησί της Σαρδηνίας. Άφιξη στη Σάντα Τερέζα και αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό Καστέλ Σάρντο, χτισμένο στη κορυφή του βράχου που δεσπόζει στον κόλπο. Θα επισκεφτούμε το κάστρο που χτίστηκε την περίοδο του μεσαίωνα από τη δυναστεία της οικογένειας Ντόρια. Βλέποντας το χωριό, νομίζουμε ότι είμαστε στη Μονεμβασιά. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα σοκάκια του με τα μικρομάγαζα  όπου θα έχουμε την ευκαιρία για αγορές σε σουβενίρ. Αναχώρηση για το Αλγκέρο, ένα  ζωντανό μεσαιωνικό χωριό με πέτρινα σπίτια, πύργους και αμέτρητες κατοικίες Νουράγκι (οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού ήταν οι Νουράγκι, από την εποχή του χαλκού. Σε όλη τη Σαρδηνία υπάρχουν διάσπαρτα 7.000 κατασκευάσματα αυτών των κατοίκων, τα οποία στο παρελθόν χρησίμευαν ως κατοικίες). Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

8η μέρα:  ΑΛΓΚΕΡΟ - ΑΘΗΝΑ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Το Αλγκέρο ιδρύθηκε από τους Γενοβέζους αλλά το κατέκτησαν οι Αραγόνες και γέμισε με αποίκους από τη Βαλένθια και τη Βαρκελώνη. Εδώ λοιπόν θα  επισκεφτούμε το ιστορικό μεσαιωνικό κέντρο της πόλης που προσφέρει έναν ακαταμάχητο συνδυασμό ιστορίας, αρχιτεκτονικής και πολιτισμού.  Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Αλγκέρο για τη πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.      

                                                 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                            895€                                                                           

Τιμή σε μονόκλινο                                           1150€   

Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων           235€                                     

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα - Κάλιαρι & Αλγκέρο - Αθήνα με την ΙΤΑ ΑΙRWAYS μέσω Ρώμης.
  • Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία (DOUBLE TREE BY HILTON στην Όλμπια 4*, HOTEL LE BASTIA  3* sup. στην Μπαστιά, Hotel Νapoleon 3* στο Αιάκειο και Ηotel ALMA DI ALGHERO  4* στο Αλγκέρο), (ή παρόμοια).  
  • Πρωινό μπουφέ  καθημερινά.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Εισιτήρια πλοίου από/προς Παλάου για το νησί της Μανταλένα.
  • Εισιτήρια πλοίου από Σάντα Τερέζα Σαρδηνίας προς Μπονιφάτσιο Κορσικής με  επιστροφή.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης. 
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Μια  βαλίτσα μέχρι 23 κιλά.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, τρενάκια πόλεων για την ανάβαση στις ακροπόλεις  (Μπονιφάτσιο & Κόρτε -  8€ και 6€ αντίστοιχα) θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων και ξενοδοχείων (235€).
  • Ό, τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Πτήσεις  Alitalia Airline (ITA Airways)

Αθήνα - Ρώμη      06.15 – 07.20

Ρώμη - Κάλιαρι    09.15 – 10.20  

 

Αλγκέρο – Ρώμη   19.20 – 20.20

Ρώμη – Αθήνα       21.50 – 00.50