Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΙΚΕΛΙΑΣ Πασχα 2023 απο 645

Κατάνια, Ταορμίνα, Αίτνα, Συρακούσες, Παλέρμο, Έγεστα, Σελινούντα, Τσεφαλού, Ακράγαντας, Πιάτσα Αρμερίνα

 5 ΗΜΕΡΕΣ πτησεις πρωι με βραδυ   19 – 23 Απριλίου

…ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΟ οδοιπορικό με διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία...

 

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ναυλωμένες πτήσεις της SKY EXPRESS

Αθήνα – Κατάνια - Αθήνα

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ 4*sup ξενοδοχεία σε ΚΑΤΑΝΙΑ & ΠΑΛΕΡΜΟ

Παλέρμο 2 νύχτες : GARIBALDI hotel

Κατάνια 1 νύχτα : IL PRINCIPE  hotel

Ακράγαντας 1 νύχτα : DELLA VALLE hotel

 

  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Περιηγήσεις/ξεναγήσεις σε Παλέρμο και Κατάνια
  • Ξενάγηση στις εντυπωσιακές Συρακούσες με το νησί Ορτυγία, και βόλτα στο Καλτατζιρόνε
  • Επίσκεψη στην Κοιλάδα των Θεών στον Ακράγαντα, στην Σελινούντα και στην Εγεστα
  • Επίσκεψη στην Πιάτσα Αρμερίνα με τα υπέροχα ψηφιδωτά & στην γραφική Τσεφαλού
  • Επίσκεψη στην γραφικότατη Ταορμίνα και το ηφαίστειο της Αίτνας
  • Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς
  • Προπληρωμένοι φόροι ξενοδοχείων πόλεων για να αποφεύγεται η επιτόπια ταλαιπωρία
  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη την διάρκεια

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Κατάνια (Αίτνα / Ταορμίνα)   

Η πρωινή απευθείας πτήση θα μας μεταφέρει στο νησί της Σικελίας. Χρόνος για ένα καφεδάκι και το οδοιπορικό μας στο νησί ξεκινάει με την Αίτνα. Πόσο συχνά άλλωστε έχει κανείς την ευκαιρία να δει από κοντά το πιο υψηλό ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης; Στην ορεινή διαδρομή για το ηφαίστειο κυριαρχεί το απέραντο μαύρο χρώμα της λάβας. Κι αν κατά καιρούς οι ορέξεις του ηφαιστείου δημιουργούν εικόνες που κόβουν την ανάσα, η θέα στο Ιόνιο την οποίο θα ατενίσουμε από το υψόμετρο 2000 μ. προσφέρει απέραντη αγαλλίαση στο βλέμμα.

Μετά την εκρηκτική Αίτνα, σειρά παίρνει η κοσμοπολίτικη Ταορμίνα. Ο ουτοπικός τόπος του ποιητή Κώστα Ουράνη αποτελεί τον πιο γραφικό σισιλιάνικο καμβά, με τα γραφικά δρομάκια με τις μπουκαμβίλιες, τον εμπορικό δρόμο Corso Umberto I, τα τείχη, τους ναούς και στο βάθος το ηφαίστειο της Αίτνας να στήνουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό που γεφυρώνει το φυσικό τοπίο και το αρχαίο ελληνικό παρελθόν με το τουριστικό παρόν.

Άφιξη στη συνέχεια στo κεντρικό 4*s ξενοδοχείο IL PRINCIPE για να γνωρίσουμε το απόγευμα τη Κατάνια, ή αλλιώς τη «Μαύρη Πόλη» της Σικελίας. Στην ποδιά της Αίτνας, η πόλη έχει γνωρίσει πολλές φορές την καταστροφή με τη στάχτη του ηφαιστείου να αποτελεί τόσο το πέπλο της καταστροφής της, όσο και το υλικό της αναδόμησής της. Παρά την περίεργη ρυμοτομία της, το ιστορικό της κέντρο είναι υπόδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, κάτι που την κατατάσσει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Στην Piazza Duomo με την όμορφη εκκλησία διακρίνουμε το Palazzo Biscari, ενώ στο κέντρο της πλατείας ένας μαύρος ελέφαντας με το όνομα Liotru αποτελεί το έμβλημα της πόλης! Οι ντόπιοι λατρεύουν να διηγούνται ιστορίες για το εν λόγω άγαλμα, όμως στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει πώς ακριβώς βρέθηκε εκεί, ούτε τι συμβολίζει, εκτός από το γεγονός ότι βρίσκεται στο ίδιο σημείο από 1239 μ.Χ ως σήμερα.

Από εδώ ξεκινά η κεντρική Via Etnea με τα ακριβά καταστήματα η οποία ανηφορίζει προς την Piazza Stesicoro (φόρος τιμής στον Έλληνα ποιητή που πέθανε εδώ) με το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και τα Giardini Bellini. Χρόνος στην διάθεση σας για να περιηγηθείτε στην πόλη με την πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και την ξεχωριστή ταυτότητα.

 

Ημέρα 2η: Κατάνια (Πιάτσα Αρμερίνα / Τσεφαλού) – Παλέρμο 

Βαθιά στην ενδοχώρα βρίσκεται ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία σε όλη τη Σικελία. Η Piazza Armerina με την περίφημη Villa Romana del Casale προσφέρει τον πρώτο σταθμό στην ξενάγησή μας, αφότου φτάσουμε στο αεροδρόμιο Κατάνια. Χτισμένη στα μέσα του 4ου αιώνα μ.Χ. ως κυνηγετικό καταφύγιο, η βίλα φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα ρωμαϊκών ψηφιδωτών, όπως η απεικόνιση γυναικών που αθλούνται, καθώς και η πρώτη εμφάνιση του «μπικίνι».

Συνεχίζουμε για τον επόμενο σταθμό. Ένας επιβλητικός βράχος στο σχήμα κεφαλής βοοειδούς κοσμεί την παραλιακή πόλη της Τσεφαλού. Στο αποτέλεσμα έχουμε από τις πιο συναρπαστικές και πολυφωτογραφημένες περιοχές με ένα τοπίο που κόβει την ανάσα. Διαμέσου του Κόρσο Ρουτζέρο, οδηγούμαστε στην κορυφή της πόλης. Εκεί, μας περιμένει ο νορμανδικός καθεδρικός ναός με τα ψηφιδωτά και το πρόσωπο του Χριστού Παντοκράτορα, στο οποίο ενοποιούνται οι βυζαντινές, αραβικές και νορμανδικές πολιτισμικές παραδόσεις του νησιού.

Το κεντρικό μας ξενοδοχείο GARIBALDI 4*s που θα φθάσουμε το απόγευμα αποτελεί το καλύτερο ορμητήριο για να γνωρίσουμε το Παλέρμο. Το μπαρόκ παρελθόν και οι πατρόνες της πόλης κυριαρχούν στο ιστορικό κέντρο με τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό. Από εκεί θα περπατήσουμε ως την Vittorio Emanuele κι απ’ την Porta Nuova προς το Quattro Canti με τα θαυμαστά αγάλματα των Τεσσάρων Εποχών, των Ισπανών αντιβασιλέων και των Αγίων–Νυμφών πολιούχων της πόλης αλλά και την Φοντάνα Πρετόρια με τα υπέροχα γλυπτά. Το Teatro Massimo (εδώ γυρίστηκε η τελευταία τραγική σκηνή του “Νονού ΙΙΙ”) και το Teatro Politeama αποτελούν τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά κοσμήματα της κεντρικής Via Liberta.

Καθώς η Νύχτα πέφτει στο Παλέρμο, οι πεζόδρομοι σφύζουν από ζωή. Μια ολόκληρη πόλη, αδιαφορώντας για τα κινηματογραφικά κλισέ με τα οποία  έχει ταυτιστεί ξενυχτά στα πεζοδρόμια, ενώ ένα πολύβουο ανθρώπινο σμάρι μπαινοβγαίνει χαρούμενο στα εστιατόρια και τις τζελατέριες απολαμβάνοντας την αυθεντική γεύση του Sicily by night.

 

Ημέρα 3η: Παλέρμο 

Κάτω από τον ζεστό μεσογειακό ήλιο ο αραβικός, ο ελληνικός και ο νορμανδικός κόσμος συναντιούνται επιδεικνύοντας το στάτους, αλλά και την αναπόφευκτη φθορά τους.

Η πρωινή μας περιήγηση στην πόλη ξεκινά με το γειτονικό Βασιλικό Λόφο, το περίφημο Μονρεάλε με το αρχιτεκτονικό θαύμα της πόλης, τον ανυπέρβλητο Καθεδρικό Ναό που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Κτισμένος από τους Νορμανδούς το 1182, σε ρυθμό Βασιλικής, ο ναός που ξεπερνάει τα 100 μέτρα μήκους είναι στολισμένος με εξαιρετικά -βυζαντινής επιρροής- ψηφιδωτά. Η μετέπειτα αναγεννησιακή περίοδος έφερε εμπνευσμένες παρεμβάσεις που διατηρούνται έξοχα και θα θαυμάσουμε από κοντά, όπως και τον τάφο - μνημείο μεσαιωνικής ιστορίας του Νορμανδού Άρχοντα Γουίλιαμ Ι΄. Το γιγάντιο λυρικό θέατρο Teatro Massimo, το Παλάτι των Νορμανδών, έδρα πλέον του Κοινοβουλίου της Αυτόνομης Επαρχίας της Σικελίας, η Εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, η Εκκλησία Μαρτοράνα στην πιάτσα Μπελίνι με τη ξεχωριστή μπαρόκ πρόσοψη και το ρωμαϊκό καμπαναριό σε αναγκάζουν να σηκώσεις το βλέμμα ψηλά και να θαυμάσεις τα εντυπωσιακά κτίρια αναγεννησιακής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

Απόγευμα ελεύθερο με την πόλη να ξεχειλίζει από γεύσεις κι ανθρώπους που ζουν τη δική τους εκδοχή του κινηματογραφικού «eat, pray, love». Περιπλανηθείτε στις γειτονιές, απολαύστε σαν ντόπιος τον καφέ σας συνοδεία cannoli, δοκιμάστε pasta con le sarde και άλλες θαλασσινές μακαρονάδες συνοδεία αρωματικής malvasia στις τοπικές τρατορίες. Στo Grand Gourmet θα απολαύσετε θαλασσινά με αρωματικά κρασιά, ενώ στο Cafe Antico στη Via di Belmonte το υπέροχο παραδοσιακό παγωτό με βανίλια Μαδαγασκάρης.

 

Ημέρα 4η: Παλέρμο (Σελινούντα / Έγεστα) Ακράγαντας 

Στην αρχαία φοινικική πόλη Έγεστα (ή Σέγεστα), πρώτο σταθμό της ημέρας μας, διακρίνουμε τις πολιτιστικές επιδράσεις του ελληνικού κόσμου με τον ασκεπή δωρικό ναό που στεφανώνει τον λόφο και το κοίλο του αρχαίου θεάτρου να αγναντεύει το Τυρρηνικό πέλαγος.

Συνεχίζουμε για τον Σελινούντα, την αποικία των Υβλαίων Μεγάρων. Η αρχαιολογική έρευνα της πόλης -η οποία έμεινε άθικτη μετά τον εξανδραποδισμό από βορειοαφρικανούς επιδρομείς- αποδίδει συνεχώς νέους καρπούς με τις ανασκαφές να φέρνουν στο φως ευρήματα που περιλαμβάνουν ακόμη και πιάτα με γεύματα που αφέθηκαν στη θέση τους όταν οι επιδρομείς χτύπησαν την πόλη. Στα ερείπιά της βρίσκονται οι οκτώ αρχαίοι ναοί οι οποίοι διακρίνονται με τα γράμματα του λατινικού αλφαβήτου.

Ο Πίνδαρος έγραφε πως ο Ακράγαντας ήταν «η ωραιότερη πόλη που κατοικούν θνητοί». Αυτή τη διαπίστωση επιβεβαιώνουν και τα απομεινάρια που βρίσκονται σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχαιολογικά μέρη της Μεσογείου. Η περίφημη Κοιλάδα των Ναών με τα εξαίσια δείγματα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής μας καλεί σε μια πρωινή βόλτα στην οποία θα καταμετρήσουμε τους ναούς της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, τον τάφο του Θήρωνα, το ναό του Ολυμπίου Διός κι ό,τι απομένει από το ναό του Κάστορα και του Πολυδεύκη. Στο καταπράσινο αρχαιολογικό πάρκο θα δούμε ακόμα τα χαλάσματα από τον ναό του Ηφαίστου, από το ιερό της Δήμητρας, αλλά και το ιερό των Χθόνιων Θεοτήτων που ήταν αφιερωμένο στη Δήμητρα και την Περσεφόνη.

 

Ημέρα 5η: Ακράγαντας ( Καλτατζιρόνε, Συρακούσες) - Αθήνα 

Υπέροχες πόλεις, τοπία της πέτρας και της θάλασσας και αρχαίοι ελληνικοί μύθοι βαφτισμένοι με μοναδικό τρόπο κάτω από τον αιώνιο μεσογειακό ήλιο. Ή αλλιώς, η ηλιόλουστη ξενάγηση - μίνι οδοιπορικό στη Νοτιοανατολική Σικελία μόλις ξεκίνησε!

Ζωηρά χρώματα, μοτίβα και σχέδια εκπληκτικής λεπτομέρειας - όπου κι αν σταθείτε στο Καλτατζιρόνε, τα κεραμικά έχουν την τιμητική τους! Ολόκληρα κτίρια διακοσμημένα με κεραμικά πλακάκια, καταστήματα με την πραμάτεια τους απλωμένη στα πεζοδρόμια, τα πάντα εδώ εκπέμπουν μια συναρπαστική ζωντάνια που ανάβουν για τα καλά τα φλας της φωτογραφικής μας μηχανής. Όμως, αναμφίβολα το αποκορύφωμα είναι τα 142 σκαλοπάτια της Scalinata di Santa Maria del Monte που συνδέουν την κάτω πόλη με την παλιά άνω πόλη. Τα κεραμικά πλακίδια με τα οποία είναι φιλοτεχνημένα τα όρθια τμήματα κάθε σκαλοπατιού προσφέρουν μια πολύχρωμη εναλλακτική στην γκρίζα πέτρα από τη λάβα που συνθέτει τα οριζόντια τμήματα. Κάθε χρόνο μάλιστα, στις 24 και 25 Ιουλίου (προς τιμή του πολιούχου Σαν Τζιάκομο), αλλά και στα μέσα Αυγούστου, τα σκαλιά λαμποκοπούν με χιλιάδες κεριά που τρεμοπαίζουν δημιουργώντας το εντυπωσιακό θέαμα που οι ντόπιοι ονομάζουν Illuminata.

Κι ύστερα, οι Συρακούσες με το Αρχαίο Θέατρο, από τα μεγαλύτερα ελληνικά θέατρα της αρχαιότητας. Εδώ ανέβηκαν για πρώτη φορά έργα μεγάλων δραματικών συγγραφέων, όπως του Ευριπίδη, του Αισχύλου και του Επίχαρμου, ενώ ο Κικέρωνας το αποκαλούσε «Maximum», όχι μόνο για τον ρόλο του στη δραματουργία, αλλά και για τον όγκο των θεατών που χωρούσαν σε αυτό (10.000 καθήμενοι ή 24.000 όρθιοι).

Συνεχίζοντας, το οδοιπορικό θα μας βγάλει σε ένα σημείο γεμάτο εντυπωσιακές στοές. Όμως αυτή που ξεχωρίζει είναι το κωνικό κοίλωμα που κάποτε ο Καραβάτζιο ονόμασε Orecchio di Dionio (Αυτί του Διονύσου) εξαιτίας του σχήματος της σπηλιάς, αλλά και της ακουστικής που μεγεθύνει τους ήχους κατά 42 φορές! Λέγεται πως ο τύραννος των Συρακουσών, Διονύσιος Α’, φυλάκιζε στη σπηλιά  τους πολιτικούς του αντιπάλους κι από εκεί αφουγκραζόταν τις συζητήσεις των εχθρών του.

Στην αρχαιότητα, το νησί Ορτυγία ήταν το κέντρο της αρχαίας πόλης των Συρακουσών, ενώ ο Όμηρος αναφέρει ότι εδώ παρέμεινε φυλακισμένος ο Οδυσσέας από την Καλυψώ. Η γέφυρα Umbertο θα μας βγάλει μπροστά στα απομεινάρια του ναού του Απόλλωνα. Στη συνέχεια, μια σειρά από επιβλητικά μπαρόκ κτίρια και πλατείες μας οδηγούν προς τον Καθεδρικό Ναό των Συρακουσών στον οποίο είναι ενσωματωμένος και ο αρχαίος ναός της Αθηνάς.

Η βόλτα μας καταλήγει στην Πηγή της νύμφης Αρέθουσας. Οι Συρακούσιοι πίστευαν ότι τα νερά της χύνονται υπογείως στον ποταμό Αλφειό της Πελοποννήσου.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κατάνια για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

19/4

Αθήνα – Κατάνια

06.00

06.45

23/4

Κατάνια – Αθήνα

21.45

24.00

 

ΤΙΜΕΣ

 Ταξίδι

Αναχώρηση

Διατροφή

 Ξενοδοχεία

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

 

5 ημέρες

19/4

Πρωινό

  

4*s

 

645 

+200

+230

Περιλαμβάνονται δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία και είσοδοι πόλεων Check Points.   

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) γονείς = -100€

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με ναυλωμένες πτήσεις SKY EXPRESS
  • Πρωινό καθημερινά
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*/4*s ως ακολούθως

Κατάνια                  Il Principe

Παλέρμο                 Garibaldi

Ακράγαντας           Della Valle   

  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Δημοτικούς φόρους στα ξενοδοχεία
  • Κόστος εισόδων πόλεων check Point
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/ Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή είναι προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση.