Skip to main content

Ταξίδι στα μαργαριτάρια της Μεσογείου, Σαρδηνία - Κορσική | Καλοκαίρι 2023 Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ από 1169

Αναχωρήσεις: 26/7, 2/8, 30/8

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Αλγκέρο

Δίνουμε ραντεβού με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πετάμε με προορισμό το αεροδρόμιο Όλμπια της Σαρδηνίας και απευθείας αναχώρηση για το Αλγκέρο, μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Σαρδηνίας, με το φρούριό του να δεσπόζει στο λιμάνι. Καθώς το Αλγκέρο κατακτήθηκε το 1353 από το Στέμμα της Αραγωνίας και τα στρατεύματα της Καταλανικής Εταιρείας της Ανατολής, αποτελεί την πόλη του νησιού με τα πιο έντονα καταλανικά στοιχεία. Η διάλεκτος που μιλούν οι κάτοικοί του είναι στενά συνδεδεμένη με την καταλανική γλώσσα και για τον λόγο αυτό, από το 1970 οι πινακίδες στους δρόμους αναγράφονται τόσο στα ιταλικά όσο και στα καταλανικά.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Αλγκέρο - Ακρωτήρι Κάτσια

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να δούμε το εντυπωσιακό ακρωτήριο Κάτσια. Η ανεκτίμητη φυσική ομορφιά του και τα σπάνια φυτά που φυτρώνουν στα βράχια του θα σας εντυπωσιάσουν. Η περιοχή προσφέρεται ιδανικά τόσο για εκείνους που αγαπούν τη θάλασσα και τις καταδύσεις όσο και για εκείνους που αγαπούν την πεζοπορία αλλά και τους λάτρεις της αρχαιολογίας και της ιστορίας. Μοναδικά φωτογραφικά κλικ θα μας συντροφεύσουν στο νησί Φοραντάντα, όπου τα λευκά βράχια έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα καταγάλανα νερά. Θα δούμε επίσης το φυσικό πάρκο Πόρτο Κόντε, αλλά και τον ιστορικό χώρο Παλμαβέρα Νουράγκε, ένα προϊστορικό κτίριο που θυμίζει θόλο και πρόκειται ουσιαστικά για έναν πύργο - φρούριο, δείγμα του πολιτισμού των Νουράγκι. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο Αλγκέρο όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

3η ημέρα: Αλγκέρο – Εκκλησία Αγίας Τριάδας – Χερσόνησος Σίνις – Θάρρος – Οριστάνο – Μπόσα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με κατεύθυνση προς το Σάσσαρι, δούμε για να δούμε την πανέμορφη εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στον χρόνο με μια στάση στο ιστορικό Οριστάνο, το οποίο ιδρύθηκε από τους Φοίνικες και υπήρξε η ισχυρότερη πόλη της Σαρδηνίας κατά τον Μεσαίωνα. Θα κάνουμε μια στάση στη χερσόνησο Σίνις, που συνδυάζει ιδανικά αρχαιολογία, ιστορία, καλό φαγητό και απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο. Δεν θεωρείται άλλωστε τυχαία μία από τις πιο ξεχωριστές γωνιές της Ιταλίας.

 

Θα δούμε επίσης το Θάρρος, έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς τόπους της Ιταλίας με ιστορία που ξεπερνάει τα 2000 χρόνια. Χάρη στη σπουδαία γεωγραφική του θέση, αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου. Τέλος θα επισκεφτούμε το χωριό Μπόσα. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό αρχαίας προέλευσης. Διασχίζεται από τον ποταμό Τέμο, το μόνο πλωτό ποτάμι στη Σαρδηνία. Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε τα τυπικά πολύχρωμα σπίτια σε παστέλ χρώματα, τα σφυρήλατα μπαλκόνια και τα στενά σοκάκια του. Όλα αυτά δίνουν μια μαγική ατμόσφαιρα και δίκαια κατέχει τον τίτλο σαν ένα τα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας.

Αργά το απόγευμα επιστροφή στη βάση μας, στο Αλγκέρο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Αλγκέρο – Καστελσάντρο - Σάντα Τερέζα – Μπονιφάτσιο– Αζάξιο

Πρωινή αναχώρηση από το Αλγκέρο για το γραφικό, μεσαιωνικό χωριό Καστελσάρντο. Σκαρφαλωμένο σε ένα ηφαιστειακό ακρωτήριο –θυμίζει κάτι από Μονεμβασιά– το χωριό και τα σοκάκια του με τα άπειρα μικρομάγαζα είναι χάρμα οφθαλμών και ευκαιρία για την αγορά σουβενίρ. Μεταξύ άλλων θα επισκεφτούμε τον βράχο του Ελέφαντα για να δούμε τους προϊστορικούς λαξευμένους στην πέτρα τάφους της περιοχής.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Αγία Τερέζα, ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό που, αν και το καλοκαίρι κατακλύζεται από επισκέπτες, διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Από εκεί αναχωρούμε για το Μπονιφάτσιο της Κορσικής. Πλησιάζοντας στο λιμάνι αυτό, μην αμελήσετε να βγείτε στο κατάστρωμα για να φωτογραφίσετε την εκπληκτική σε ομορφιά πόλη του Μπονιφάτσιο, η οποία βρίσκεται στην κυριολεξία πάνω στο άκρο ενός βράχου. Θα αναχωρήσουμε για το Αζαξιό, ένα ιστορικής σημασίας μέρος, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

5η ημέρα: Αζάξιο – Κόρτε – Αζάξιο

Νωρίς το πρωί θα αφήσουμε για λίγο το Αζαξιό και θα πάμε μέχρι το Κόρτε και την καρδιά της Κορσικής. Άφιξη στο Κόρτε, μια μικρή πόλη που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και ήταν κάποτε η πρωτεύουσα του νησιού. Η πλατεία του Πασκάλ Παολί (Pascal Paoli) με τον ανδριάντα του φημισμένου αυτού επαναστάτη που γεννήθηκε εδώ, καθώς και τα λιθόστρωτα ανηφορικά δρομάκια της, θα μας οδηγήσουν στην ακρόπολη, από όπου η θέα της περιοχής είναι καταπληκτική. Από εκεί θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας για το Αζαξιό, γενέτειρα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και πρωτεύουσα του νησιού. Κτισμένη σε έναν κόλπο στο δυτικό μέρος του νησιού, η πόλη σφύζει από ζωή. Φυσικά, εκεί όλα περιστρέφονται γύρω από τον Γάλλο στρατηλάτη. Ο καθεδρικός ναός στον οποίο βαπτίστηκε, η κατοικία του, τα αγάλματα και οι δρόμοι που φέρουν ονόματα της οικογένειάς του είναι μερικά από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία Σαρλ Ντε Γκωλ με το μνημείο του Ναπολέοντα, την πλατεία Αούστερλιτς, τη λεωφόρο Πρεμιέρ Κονσύλ με το σιντριβάνι των τεσσάρων λιονταριών, την πλατεία του Στρατάρχη Φος, την κομψότερη πλατεία της πόλης στην οποία δεσπόζει το Δημαρχείο. Περιφερειακά της πλατείας απλώνεται η Παλαιά Πόλη, στη νότια συνοικία της οποίας βρίσκεται το σπίτι του Βοναπάρτη. Θα θαυμάσουμε επίσης τον καθεδρικό ναό του 16ου αιώνα, όπου βαπτίστηκε ο Ναπολέων.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Αζάξιο – Καργκέζε – Καλάνχες – Πόρτο Ότα – Αζάξιο

Αφήνουμε πίσω μας το Αζαξιό και αναχωρούμε για το Καργκέζε, ένα χωριό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ιδρύθηκε από Μανιάτες μετανάστες οι οποίοι είχαν πρωτοεγκατασταθεί στην Κορσική έναν αιώνα νωρίτερα. Η οικονομία του χωριού σήμερα βασίζεται στον τουρισμό.

Το Καργκέζε είναι γνωστό για τις δύο εκκλησίες του 19ου αιώνα, που είναι η μία απέναντι από την άλλη με θέα στο λιμάνι και τη θάλασσα. Η μια εκ των οποίων έχει χτιστεί από τους απογόνους των Ελλήνων μεταναστών, ενώ η άλλη από τους ντόπιους Κορσικανούς. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τους οδοντωτούς βράχους από κόκκινη ώχρα και θα συνεχίσουμε για το πανέμορφο και γραφικό Πόρτο Ότα, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Σε αυτό το σημείο ο ποταμός Πόρτο εκβάλει στην Μεσόγειο, με το βουνό και την θάλασσα να συνδυάζονται μαγευτικά.

Μετά από μια όμορφη ξενάγηση θα επιστρέψουμε στο Αζαξιό.

 

7η ημέρα: Αζάξιο – Προπριάνο – Μπονιφάτσιο – Σάντα Τερέζα – Όλμπια

Σήμερα αφήνουμε πίσω μας οριστικά το Αζαξιό και αναχωρούμε για το Προπριάνο, όπου θα περιηγηθούμε σε αυτό το πολυσύχναστο θέρετρο με την πανέμορφη μαρίνα που συνήθως είναι γεμάτη σκάφη. Στη συνέχεια φτάνουμε στο Μπονιφάτσιο, μια μεσσαιωνική πόλη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε.

Αποχαιρετούμε την Κορσική και πλέουμε με κατεύθυνση πίσω στη Σαρδηνία. Άφιξη στη Σάντα Τερέζα όπου θα περιηγηθούμε πριν αναχωρήσουμε για την Όλμπια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση

 

8η ημέρα: Όλμπια – Κόστα Σμεράλντα – Αναχώρηση

Νωρίς το πρωί θα αφήσουμε τη βάση μας για να επισκεφτούμε την Κόστα Σμεράλντα, την πλουσιότερη και πλέον ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή του νησιού. Εδώ έχουν επενδύσει τις τελευταίες δεκαετίες οι πλουσιότεροι άνθρωποι της γης, όπως ο Αγά Χαν, ο Μπερλουσκόνι, αστέρες του κινηματογράφου κ.ά. Οι καταπληκτικές παραλίες, τα νησάκια στις γαλαζοπράσινες θάλασσες με τις πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και οι πανέμορφες κατοικίες, εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα τον επισκέπτη.

Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην Όλμπια για τα τελευταία ψώνια πριν πάρουμε το δρόμο για το αεροδρόμιο. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1199€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1199 € 400 €
  Twin Room 1199 € 400 €
  Triple Room 1199 € 400 €
  Single Room 1649 € 400 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1239€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1239 € 400 €
  Twin Room 1239 € 400 €
  Triple Room 1239 € 400 €
  Single Room 1689 € 400 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1169€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1169 € 400 €
  Twin Room 1169 € 400 €
  Triple Room 1169 € 400 €
  Single Room 1619 € 400 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Aegean.
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* σε Σαρδηνία και Κορσική.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Όλες οι μεταφορές, ξεναγήσεις και οι εκδρομές όπως αναγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός και ξεναγός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 400

Οι είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα

Παρατήρηση: Το πρόγραμμα έχει πολύ περπάτημα και ξεναγήσεις-επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

 

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 686

26/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΟΛΜΠΙΑ

17:35

18:55

A3 687

02/08/2023

ΟΛΜΠΙΑ  –  ΑΘΗΝΑ

19:40

22:40

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 686

02/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΟΛΜΠΙΑ

17:35

18:55

A3 687

09/08/2023

ΟΛΜΠΙΑ  –  ΑΘΗΝΑ

19:40

22:40

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 686

30/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΟΛΜΠΙΑ

17:35

18:55

A3 687

06/09/2023

ΟΛΜΠΙΑ  –  ΑΘΗΝΑ

19:40

22:40