Skip to main content

ΠΑΣΧΑ ΣΙΚΕΛΙΑ Ελληνόφωνα

 

ΣΙΚΕΛΙΑ Ελληνόφωνα

Χωριά Καλαβρία Πομπηία

10 μέρες, 2-11 Μαϊου ‘13

Ένα ταξίδι στη Σικελία, είναι πάνω από όλα μία κατάδυση στον Πολιτισμό της Μεσογείου.

Στην καρδιά μιας θάλασσας που έθρεψε και μεγαλύτερους πολιτισμούς της ανθρωπότητας, από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους, τους Άραβες και τους πιο πρόσφατα Νορμανδούς στους Γάλλους τους Ισπανούς και τέλος τους Ιταλούς.

H Σικελία δεν είναι νησί με ιστορικές μνήμες, είναι η ίδια η ιστορία.

Παράλληλα τα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας ολοκληρώνουν τη γνωριμία μας

με μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Μεσογείου.

Το ταξίδι

1η μέρα, 2/5 : Αθήνα – Παλέρμο. Αναχώρηση μέσω Ρώμης για την πρωτεύουσα της Σικελίας. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Παλέρμο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία της πόλης. Δείπνο.

2η μέρα, 3/5 : Παλέρμο. Πρωινή περιήγηση στο Παλέρμο με τα μεσαιωνικά αξιοθέατα, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Θέατρο Μάσσιμο από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, το Ντουόμο, το βασιλικό παρεκκλήσι των Νορμανδών Βασιλέων «Παλατίνα» που βρίσκεται στο παλάτι Ρεάλε, την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, την εκκλησία Μαρτοράνα στην πιάτσα Μπελίνι με την Μπαρόκ πρόσοψη και το ρωμαϊκό καμπαναριό. Ακολουθεί επίσκεψη στο Μονρεάλε με το ιστορικό κέντρο και τα υπέροχα ψηφιδωτά και συνεχίζουμε με την Ιμέρα και την γραφική Κεφαλού με τον βράχο από ασβεστόλιθο να δεσπόζει από πάνω της, τον Καθεδρικό Ναό που χρονολογείται από την εποχή των Νορμανδών, και τις ωραίες παραλίες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η μέρα, 4/5 : Παλέρμο – Ακράγαντας. Αναχώρηση οδικώς με κατεύθυνση προς το νότο και συγκεκριμένα, τον Ακράγαντα. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την Έγεστα και την Σελινούντα. Άφιξη στον Ακράγαντα, νωρίς το απόγευμα και περιήγηση στο περίφημο αρχαιολογικό χώρο της Κοιλάδας των Ναών. Δείπνο.

4η μέρα, 5/5 : Ακράγαντας – Συρακούσες. Αφήνουμε τον Ακράγαντα και μέσω της Πιάτσα Αρμερίνα φθάνουμε στην άλλοτε σημαντικότερη πόλη της Αρχαίας Ελλάδας, τις Συρακούσες. Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής με τις κατακόμβες, και την τεχνητή σπηλιά «αυτί του διαβόλου» και στο νησί Ορτυγία όπου βρίσκεται το ιστορικό κέντρο της πόλης. Δείπνο.

5η μέρα, 6/5 : Συρακούσες (Αίτνα) Κατάνια. Το σημερινό μας πρωινό είναι αφιερωμένο στην γνωστή Αίτνα, το ψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης , στην οποία και θα φθάσουμε μέσω μιας ορεινής διαδρομής. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στην Κατάνια όπου και διανυκτερεύουμε. Δείπνο.

6η μέρα, 7/5: Κατάνια (Ταορμίνα) Μεσσήνη. Συνεχίζοντας την οδική μας πορεία κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού, φθάνουμε στην εντυπωσιακή Ταορμίνα, χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου. Περιήγηση της πόλης με το εξαιρετικό Ελληνικό θέατρο, τις όμορφες πλατείες , τα λιθόστρωτα δρομάκια και χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας. Άφιξη στην συνέχεια στην Μεσσήνη, από όπου θα ξεκινήσει την επόμενη μέρα το οδοιπορικό μας στην Καλαβρία. Δείπνο.

7η μέρα, 8/5 : Μεσσήνη– Λέτσε. Αφήνουμε νωρίς το πρωί την Σικελία και περνώντας τα «Στενά της Σκύλας» φθάνουμε στο Ρήγιο με τα περίφημα εκθέματα του αρχαιολογικού Μουσείου, μία από τις αρχαιότερες ελληνικές αποικίες της Κάτω Ιταλίας που ιδρύθηκε το 720 π.Χ. από Ευβοείς και αρχικά ονομαζόταν Ερυθρά. Η σημερινή μέρα είναι επίσης διανθισμένη με μερικά από τα ωραιότερα τοπία αλλά και πόλεις και χωριά με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Μια τέτοια πόλη είναι το Μεταπόντιο, με τον εξαίρετο Δωρικό Ναό του αφιερωμένο στην Ήρα. Πρόκειται για  ελληνική αποικία της Αχαΐας στην Μεγάλη Ελλάδα η οποία στα τέλη του 6ου αι. π.Χ. φιλοξένησε τον Πυθαγόρα και έγινε το κέντρο συνάντησης των Πυθαγορείων. Λίγο πιο πάνω θα συναντήσουμε τον Τάραντας, τη μοναδική αποικία της Σπάρτης στην Μεγάλη Ελλάδα που ιδρύθηκε το 706 π.Χ. Αφιξη αργά το απόγευμα στο Λέτσε. Δείπνο.

8η μέρα, 9/5 :  Λέτσε Πρωινή περιήγηση στο Λέτσε, την «Φλωρεντία του Mπαρόκ» όπως αποκαλείται, με την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού και τον Καθεδρικό Ναό και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το κάστρο. Ακολουθεί επίσκεψη στα ελληνόφωνα χωριά της Γκρέσια Σαλεντίνα και στην περιοχή των «Tρούλι», στο πανέμορφο Αλμπερομπέλο όπου και θα έχουμε χρόνο να περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Λέτσε. Δείπνο.

9η μέρα, 10/5:  Λέτσε – Πομπηία. Η σημερινή μας μεγάλη διαδρομή θα μας μεταφέρει από την ανατολική στην δυτική πλευρά της Ιταλίας, και συγκεκριμένα στην Πομπηία (εάν ο χρόνος το επιτρέπει θα έχουμε σύντομη στάση στην Μάτερα). Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας και διανυκτέρευση (η διανυκτέρευση ενδέχεται να είναι στη Νάπολη). Δείπνο

10η μέρα, 11/5: Πομπηία (Νάπολη) – Αθήνα. Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. 

Τιμή ατόμου                   

Σε 2κλινο                            1195€                                                                  

Σε 1κλινο                            1465€                                 

 

Φόροι αεροδρομίων        235€

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Alitalia

2/5                               Αθήνα/Ρώμη                     13.10 - 14.15

                       Ρώμη/Παλέρμο 15.25 - 16.35

11/5              Νάπολη – Αθήνα               10.20 - 13.00

  • Ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή
  • Μεταφορές/ εκδρομές/ ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Φιλοδωρήματα
  • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / ταξιδιωτικά έντυπα / ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ποτά / αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους