Skip to main content

ΣΙΚΕΛΙΑ – AΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 6ΗΜΕΡΕΣ (αεροπορικό-οδικό) 25/06-30/06/2013

ΣΙΚΕΛΙΑ – AΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 6ΗΜΕΡΕΣ
(αεροπορικό-οδικό)
Παλέρμο * Ακράγαντας * Κατάνια * Συρακούσες * Αίτνα * Ταορμίνα * Συρακούσες – Μεσσίνα * Ρήγιο * Λέτσε * Άλμπερομπέλο * Κοριλιάνο * Καλημέρα * Μπάρι * Πλοίο
25/06-30/06/2013

1η ημέρα 25/06: ΑΘΗΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για Παλέρμο. Άφιξη και στη συνέχεια αναχώρηση για την περιήγησή μας στην πόλη. Θα δούμε  Θα δούμε τις εκκλησίες Μορτοράνα, Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη με τους κόκκινους τρούλους, το Παλάτι των Νορμανδών με τη μπαρόκ πρόσοψη, τον Καθεδρικό Ναό και άλλα αξιοθέατα. Τέλος θα επισκεφθούμε το μουσείο του Παλέρμο (έξοδα ατομικά), όπου στεγάζονται μερικοί από τους ωραιότερους θησαυρούς των ανασκαφών της Μεγάλης Ελλάδας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Καθώς η νύχτα πέφτει, το Παλέρμο φορά τα καλά του και ετοιμάζεται να σας υποδεχθεί. Αφήστε τις αισθήσεις σας να σας οδηγήσουν στα στενά δρομάκια της πόλης, ακολουθήστε τη Via Roma,  τον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης και αφουγκραστείτε τον σιτσιλιάνικο τρόπο ζωής. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα μπαράκια της πόλης και να απολαύστε τα παραδοσιακά κρασιά καθώς και τα μαγαζιά με τα ντόπια προϊόντα.

2η ημέρα 26/06: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΚΑΤΑΝΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Κατάνια. Πρώτος σταθμός ο Ακράγαντας, το σημερινό Αγκριτζέντο. Στην Κοιλάδα των Ναών η γοητεία της αρχαίας ιστορίας συνδυάζεται με την ομορφιά της φύσης. Η θάλασσα από τη μία πλευρά, η παλιά πόλη από την άλλη, δημιουργούν ένα τέλειο σκηνικό. Θα δούμε τους ναούς του Δία, της Ήρας, του Ηρακλή και των Διόσκουρων. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή της Κατάνια.

3η ημέρα 27/06: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΑΙΤΝΑ
Πρωινό και μεταφορά στο κέντρο της Κατάνιας για την περιήγησή μας. Η Κατάνη ή Κατάνια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας με πληθυσμό 380.000 κατοίκους, χτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας. Ήταν αποικία που ιδρύθηκε από Χαλκιδείς από τη Νάξο της Σικελίας. Θα δούμε την Όπερα της Πόλης (Τeatro Massimo), αφιερωμένη στον συνθέτη Bellini, το Palazzo Biscari (ένα πανέμορφο δείγμα μπαρόκ παλατιού), το Ντουόμο, ο οποίος ειναι αφιερωμένος στον προστάτιδα της πόλης, τη Santa Agata. Δίπλα βρίσκετε και η Κρήνη του ελέφαντα, το σύμβολο της πόλης. Το μνημείο έργο του Vaccarini είναι ένα είδος ιστορικής διαστρωμάτωσης: η βάση (ο ελέφαντας) υπενθυμίζει Καρχηδονίων πολιτισμό, ο οβελίσκος υπενθυμίζει αιγυπτιακό πολιτισμό, ο σταυρός, οι παλάμες και η υδρόγειος αναφέρονται στο χριστιανισμό. Αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πιο αξιόλογη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, που ιδρύθηκε από τους Κορίνθιους τον 8ο π.Χ αιώνα και ήταν από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις της αρχαιότητας. Θα επισκεφθούμε τους κυριότερους ναούς, το  αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο στο νησάκι Ορτυγία όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος (Ναός του Απόλλωνα), τη Μητρόπολη (Ναός της Αθηνάς), την πηγή της Αρέθουσας. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Τελευταίος σταθμός της ημέρας η γραφική μεσαιωνική πόλη της Ταορμίνα. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο του 3ου αιώνα με τη θαυμάσια ακουστική και θα απολαύσουμε το τοπίο με θέα την Αίτνα (η ανάβαση στην Αίτνα θα γίνει εφόσον επιτρέπεται – έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα 28/06: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΜΕΣΣΙΝΑ – ΡΗΓΙΟ – ΛΕΤΣΕ (ΠΕΡΙΟΧΗ)
Πρωινό και αναχώρηση για τη Μεσσίνα όπου τα μυθικά τέρατα καταπόντιζαν τα πλοία, όπως αναφέρει ο Όμηρος στην «Οδύσσεια». Στην επαρχία της Μεσσίνα ανήκουν και οι Αιολίδες Νήσοι, με τα ηφαίστεια Στρόμπολι και  Βουλκάνο, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Ουνέσκο από το 2000,  λόγω  ηφαιστειολογικού ενδιαφέροντος. Σύντομη περιήγηση για να δούμε τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης. Συνεχίζουμε για το Ρήγιο της Καλαβρίας. Άφιξη, σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο και αναχώρηση για το Λέτσε, την όμορφη πρωτεύουσα, του Σαλέντο που δίκαια ονομάζεται η «Φλωρεντία του Νότου». Μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Σάν Ορόντζο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού και το Κάστρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Γκαλατίνα ή την ευρύτερη περιοχή του Λέτσε.

5η ημέρα 29/06: ΛΕΤΣΕ - (ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ - ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ - ΚΑΛΗΜΕΡΑ) - ΜΠΑΡΙ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μπάρι με ενδιάμεσους σταθμούς. Άφιξη πρώτα στο Άλμπερομπέλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα της Ίτρια, κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, κάνουν το τοπίο μαγευτικό (αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο). Περπατήστε στα σοκάκια του και απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα γραφικά καφέ. Συνεχίζουμε για τα ελληνόφωνα χωριά. Θα επισκεφθούμε το Κοριλιάνο και το Καλημέρα, τα δύο αντιπροσωπευτικά Ελληνόφωνα χωριά. Θα περιηγηθούμε και θα δούμε από κοντά των τρόπο ζωής των κατοίκων τους. Αναχώρηση για το Μπάρι. Άφιξη νωρίς το απόγευμα, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Πάτρα. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

6η ημέρα 30/06:  ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στην Πάτρα και  αναχώρηση για την Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Παλέρμο
•    Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
•    Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Μπάρι – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ(ΑΒ4).
•    Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
•    Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός πλοίου).
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α
 

Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
•    Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Τοπικά mini bus για την ανάβαση στην Αίτνα.
•    Φόροι αεροδρομίου
 

Σημειώσεις:
1. Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν, ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων και των πλοίων.
2. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ     € 350 + € 35 φόροι & επίναυλος καυσίμων
Επιβάρυνση ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ 150 €