Skip to main content

Λιμνη Κόμο - Σαιν Μόριτζ - Μιλάνο στις Γιορτές!

Λίμνες Κόμο, Λουγκάνο, Μιλάνο, Εκδρομή στο Σαιν Μόριτζ, Ανκόνα

Αναχωρήσεις 22, 29 Δεκ., 5 μέρες αεροπορικώς & 21, 28 Δεκ., 7 μέρες οδικώς

 

 

Μέρα:
Αθήνα - Πάτρα
Αναχώρηση από Αθήνα για Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Ανκόνα.
Μέρα:
Ανκόνα - Μιλάνο - Κόμο & (Αθήνα πτήση για Μιλάνο)
Άφιξη στη Ανκόνα. Ξεκούραστοι ξεκινάμε το ταξίδι μας για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο, με αξιοθέαταόπως το Ντουόμο, η Γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε, η περίφημη όπερα Σκάλα και άλλα σημαντικά μνημεία. Λίγο έξω από το Μιλάνο, η λίμνη Κόμο μάς προκαλεί να την εξερευνήσουμε. Ανάμεσα στις απότομες στροφές, γύρω από τα σκούρα νερά της λίμνης, μικρά χωριουδάκια "ξεπηδούν" μέσα από την μεσογειακή βλάστηση. Στο φόντο βρίσκονται ψηλές χιονισμένες βουνοκορφές και μια ρομαντική περιπέτεια ξεκινάει με διαμονή στο αρτ-νουβό ξενοδοχείο GRAND HOTEL IMPERIALE RESORT & SPA 4* (www.imperialemoltrasio.it) στις όχθες της λίμνης Κόμο. Ποτό καλωσορίσματος & δείπνο από σπεσιαλιτέ του Σεφ. (Για τους φίλους μας που θα επιλέξουν το αεροπορικό πρόγραμμα, πτήση Αθήνα-Μιλάνο). Δείπνο.
Μέρα:
Λίμνες Κόμο & Λουγκάνο (Ελβετία)
Πρωινό μπουφέ και γνωριμία με τη πόλη που μας φιλοξενεί. Η προκυμαία, είναι το ιδανικότερο μέρος για έναν ρομαντικό περίπατο. Δίπλα της η Piazza Cavour, η κεντρική πλατεία με όμορφα καφέ και εστιατόρια και ο Καθεδρικός Ναός, είναι σημαντικά αξιοθέατα κατά την περιήγηση μας. Το Μουσείο Μεταξιού, το Αρχαιολογικό Μουσείο, η κατοικία του Guiseppe Garibaldi και το μνημείο Tempio Voltiano συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο. Πριν το μεσημέρι συνεχίζουμε για τα ελβετικά σύνορα για να καταλήξουμε στο κοσμοπολίτικο Λουγκάνο με την ομώνυμη λίμνη και τη πόλη που χτυπά με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού. Αν αγαπάτε τους ρομαντικούς περιπάτους με τα πόδια ή με βάρκα κωπηλασίας δοκιμάστε το - θα είναι μία υπέροχη εμπειρία. Το απόγευμα επιστροφή στο Κόμο όπου σε υψόμετρο 700μ. μας στο χωριό Brunate η θέα της πόλης και της λίμνης είναι πράγματι εκπληκτική. Δείπνο.
Μέρα:
Κόμο - Μιλάνο …Shopping στο Outlet Serravalle
Πρωινό μπουφέ και ελεύθερη μέρα για να επισκεφθείτε την φημισμένη αγορά της πόλης του Μιλάνου, για shopping therapy. Επισκεφτείτε το πασίγνωστο stock outlet Serravalle (www.serravalle.mcarthurglen.it) που προσφέρει μια τεράστια συλλογή από ενδύματα, υποδήματα, αξεσουάρ, αθλητικά, παιδικά και είδη οικιακής χρήσης, με αρκετά μειωμένες τιμές. Εκμεταλλευτείτε το καθημερινό δρομολόγιο με πούλμαν από το κέντρο του Μιλάνου στις 10.00 το πρωί (σημείο συνάντησης Foro Bonaparte ΜΜ1 Cairoli-ΜΜ2 Lanza, Piazza Castello) επιστρέφοντας πάλι στο ίδιο σημείο στο Μιλάνο στις 18.30 μμ. Για αυτούς που δεν είναι λάτρεις
του shopping προτείνουμε ένα κοκτέιλ στο Bar Martini στο κεντρικό κατάστημα των Dolce & Gabbana, έναν εσπρέσσο συνοδευόμενο από σοκολατάκι με το χαρακτηριστικό μονόγραμμα στη Γκαλέρια Βιττόριο Εμμανουέλε στο Cucci Cafe, αλλά και να πιείτε ένα ποτήρι prosecco στα τραπεζάκια του Armani Cafe στο τετραόροφο ναό της Via Manzoni 31, που υπάρχει μόνο εδώ και πουλάει λουλούδια, μαρμελάδες, σοκολάτες, μέχρι και έπιπλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & ετοιμαστείτε για το Χριστουγεννιάτικο δείπνο.
Μέρα:
Εκδρομή στο Σαιν Μόριτζ (Ελβετία)
θέρετρο χειμερινών διακοπών. Η αρμονία του τοπίου στην κοιλάδα Engadine με τις 25 λίμνες στα βουνά, την μεγάλη ηλιοφάνεια (322 μέρες το χρόνο κατά μέσο όρο), την ιαματική πηγή, το ελβετικό πάρκο, το διάσημο ξηρό κλίμα "Champagnie" και την φήμη του κοσμοπολίτικου τόπου, είναι τα ατού του Σαιν Μόριτζ και θέλγητρα για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην πόλη και να μην επισκεφθούν το χιονοδρομικό κέντρο. Οι πιο τολμηροί έχουν τη δυνατότητα για σκι σε μια από τις 150 και πλέον πίστες του χιονοδρομικού. Δείπνο.
Μέρα:
Κόμο – Ανκόνα & (Μιλάνο πτήση για Αθήνα)
Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για Ανκόνα από όπου θα πάρουμε το σύγχρονο ταχύπλοο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα. Επιβίβαση, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. (Για τους φίλους μας που έχουν επιλέξει το αεροπορικό πρόγραμμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μιλάνου και πτήση για Αθήνα).
Μέρα:
Πάτρα - Αθήνα
Άφιξη το μεσημέρι στην Πάτρα και επιστροφή στην Αθήνα.

Τιμή κατ' άτομο
Αναχωρήσεις 22, 29 Δεκ., 5 μέρες αεροπορικώς & 21, 28 Δεκ., 7 μέρες οδικώς
 οδικόαεροπορικο
 SMART PRICE
έως 30/11
 SMART PRICE
έως 30/11
 
Δίκλινο540565595635
3ο άτομο έως 12 ετών475495525565
Μονόκλινο715745770810
 
 
Περιλαβμάνονται:
  Εισιτήρια πλοίων Πάτρα - Ανκόνα - Πάτρα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες
  Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΙΛΑΝΟ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
  Μεταφορές, περιηγήσεις επισκέψεις όπως στο πρόγραμμα με πούλμαν
  Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GRAND IMPERIALE RESORT & SPA 4* στη Λίμνη Κόμο
  Μπουφέ πρωινά στο ξενοδοχείο καθημερινά
  Τέσσερα δείπνα συνολικά
  Ποτό καλωσορίσματος
  Χριστουγεννιάτικο δείπνο στις 24 Δεκ. (μέρος συνολικών δείπνων)
  Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
  Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων € 136. Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη € 70 – Επιβάρυνση από άλλες πόλεις € 130
  Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία / χώρους, εισιτήρια οδοντωτού για ανάβαση στο Σαιν Μόριτζ και ότι δεν αναφέρεται στα ως άνω περιλαμβανόμενα.