Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2016/17 ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ-ΛΙΜΝΕΣ Β.ΙΤΑΛΙΑΣ & ΔΟΛΟΜΙΤΕΣ ΑΠΟ 570,00

Μιλάνο-Βερόνα-Κόμο-Λουγκάνο-Βενετία-Φλωρεντία-Πίζα-Λούκα-Μεράνο-Μπολζάνο-BassanodeGrappa
7 ημέρες αεροπορικώς
Οι τιμές είναι early booking και ισχύουν για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων, έπειτα θα υπάρξει αύξηση 25€ κατά άτομο.
ΑΝΑΧ: 24-30/12 &  30/12-05/01  7HM ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ  

1n μέρα :ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΡΟΝΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ-ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑ-ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ-ΜΙΛΑΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την  Βερόνα . Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση στην ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για την μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, τη Γκάρντα. Ηλίμνη Γκάρνταβρίσκεται στις πλαγιές των Άλπεων κοντά στη Βερόνα. Η λίμνη έχει πολλά μικρά νησιά που είναι προσβάσιμα με καραβάκια με σημαντικό τουριστικό προορισμό αλλά και σπορ όπως σκι και ιστιοπλοΐα. Έχει έκταση 370 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μήκος 52 χιλιόμετρα, πλάτος 16,7 χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος 346 μέτρα. Έπειτα  αναχώρηση για τηνλίμνη Ματζόρε. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές μιας από τις γνωστότερες ιταλικές λίμνες. θα επισκεφθούμε τη Στρέσα, κωμόπολη με ευχάριστο κλίμα και το πιο τουριστικό θέρετρο της λίμνης γνωστό για τους ευωδιαστούς κήπους της και για την αλησμόνητη θέα που προσφέρει στα απέναντι νησάκια Μπορομεο. Τέλος αναχώρηση για το Μιλάνο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2n μέρα: ΜΙΛΑΝΟ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ-ΚΟΜΟ-ΛΟΥΓΚΑΝΟ

Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση στο εντυπωσιακό Ντουόμο, ο Καθεδρικός Ναός και η διάσημη Σκάλα, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν. Έπειτα αναχώρηση για το Κόμο. Τοποθετημένο στη νότια άκρη του νοτιοδυτικού βραχίονα της λίμνης Κόμο. Το Κόμο είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για ΕΛΒΕΤΙΑ. Τοπία υπέροχα μας οδηγούν στην πρώτη Ελβετική πόλη τοΛουγκάνο. Την πιο μεγάλη πόλη του Canton Ticino, η οποία βρίσκεται σε μία πολύ γραφική περιοχή στις όχθες της λίμνης, μεταξύ του όρους San Salvatore και του όρους Bre. Στην περιήγηση που αμέσως ακολουθεί στην πόλη, θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο, με στοιχεία ρωμανικά του 13ου αιώνα, το Μουσείο της βίλας Τσάνι (νεοκλασικού ρυθμού, στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο) και την εκκλησία της Σάντα Μαρία Ντέλι Αντζολι (με νωπογραφίες του Τεσέν). Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην παραλία της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3n μέρα: ΜΙΛΑΝΟ-ΠΙΖΑ-ΛΟΥΚΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Πίζα όπου  Θα θαυμάσουμε τον κεκλιμένο πύργο της Πίζας, ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με τον πύργο «δένουν» αρμονικά το βαπτιστήριο και ο καθεδρικός ναός. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τη Λούκα, μία από τις πιο γραφικές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Η πόλη είναι χτισμένη από τους Ετρούσκους και περιβάλλεται από ένα εξαιρετικό τείχος του 16ου αιώνα, μέσα στο οποίο πολλοί κυκλοφορούν με ποδήλατα. Η Πιάτσα Σαν Μικέλε με την ομώνυμη εκκλησία του 1070, το Ντουόμο, το Ανάκτορο Ντε λα Προβίντσια είναι εντυπωσιακά. Έπειτα αναχώρηση για την Φλωρεντία. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

4n μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ 

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη της Φλωρεντίας. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη – μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες, και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5n μέρα:ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό αναχώρηση για την Βενετία. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη των Δόγηδων. Αναχωρούμε με βαπορέττο (εξ ιδίων) για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου, σταυροειδής με πέντε θόλους – που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των Δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και της συνέχειας της ενετικής πολιτείας. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την Γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήριο κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη των δόγηδων. Έπειτα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

6η ημέρα :  ΒΕΝΕΤΙΑ – ΜΕΡΑΝΟ - ΜΠΟΛΖΑΝΟ – BASSANNO DE GRAPPA (ΔΟΛΟΜΙΤΕΣ)

Πρωινό και αναχώρηση για την κοιλάδα Γκαρτόνε και τοΜεράνο,από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς χειμερινής αναψυχής. Συνεχίζουμε για τουςΔολομίτεςένα σύνολο βουνών τουBolzanoκαι τουBellunoνοτιοανατολικά των Άλπεων, με σήμα κατατεθέν τις μυτερές και απότομες κορυφές και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των βράχων, είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα της φύσης. Στην συνέχεια αναχώρηση γιαBassano del Grappaείναι μια πόλη στην επαρχία της Vicenza , στη βόρεια Ιταλία . Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση όπου θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, το Palazzo del Municipio (το Δημαρχείο) και το σύμβολο της πόλης που είναι η σκεπαστή ξύλινη πλωτή γέφυρα η οποία σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Andrea Palladio το 1569. Έπειτα Επιστροφή στο ξενοδοχείο

7n μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ-ΒΕΡΟΝΑ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την Βερόνα όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής .

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία ανάλογα με την επιλογή σας.
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

ΑΝΑΧ: 24-30/12 &  30/12-05/01  7HM ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ  

Ξενοδοχείο 4*: Mιλάνο, Φλωρεντία, Βενετία  24-20/12            30/12-05/01

Δίκλινο(τιμή κατά άτομο) :                               570€                    570€

Παιδί έως 12 ετών  :                                                                  -10%                        

Επιβ. Μονόκλινου   :                                       145€                      175€

Φόροι αεροδρομίου  :                                                                  155€

 

 

 

 

 

 

 

Οι τιμές είναι early booking και ισχύουν για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων, έπειτα θα υπάρξει αύξηση 25€ κατά άτομο.