Skip to main content

ΜΙΛΑΝΟ- ΒΕΡΟΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ Καλοκαίρι 2018 από 595,00

Λίμνη Ματζιόρε-Στρέζα-Κόμο-Λουγκάνο-Λίμνη Γκάρντα
2 & 16 Αυγούστου 2018, 6 ΗΜΕΡΕΣ

 1η μέρα: Αθήνα - Μιλάνο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & απευθείας πτήση με Alitalia Airlines για τη πρωτεύουσα της επαρχίας της Λομβαρδίας και το σπουδαιότερο εμπορικό κέντρο της Ιταλίας, το Μιλάνο. Άφιξη & γνωριμία με τη 2η μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, συνώνυμο της μόδας, αφού εδώ δημιουργούνται οι νέες τάσεις και το ντιζάιν & έχουν τη βάση τους κάποιοι από τους μεγαλύτερους ιταλικούς οίκους μόδας. Η μεγαλοπρέπεια των κτιρίων και το μέγεθος του Καθεδρικού ναού γοτθικού ρυθμού, Ντουόμο είναι επιβλητικά και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Ακριβώς στο πλάι του Καθεδρικού βρίσκεται η Γκαλέρια Βιτόριο Εμανουέλε Β‘, μια εμπορική στοά  διακοσμημένη με ψηφιδωτά, με συμβολισμούς και με μία ιδιαίτερη γυάλινη οροφή που τραβάει αμέσως την προσοχή του επισκέπτη, εκτός βέβαια και από τα κομψά καταστήματα και καφέ που υπάρχουν μέσα σ’ αυτήν. Η αισθητική υπάρχει παντού, στα κτίρια, στα καταστήματα, στα προϊόντα, στη διασκέδαση, στο φαγητό και φυσικά, στη μόδα. Εν συνεχεία, μεταφορά & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 2η μέρα: Μιλάνο - Λίμνη Ματζιόρε - Στρέζα
Πρόγευμα και η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη πολυδιαφημισμένη λίμνη Ματζόρε, όπου κατά κοινή ομολογία τα διαμάντια της λίμνης δεν είναι άλλα από τα νησιά Μπορομέε. Με στάση στη γραφική κωμόπολη της Στρέζα, θα   θαυμάσουμε την πλατεία Codorna και μέρος του διακριτικού ιστορικού κέντρου της πόλης. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία για μια μίνι κρουαζιέρα (κόστος ατομικό) στα διάσημα νησάκια Μπορομέε, με πρώτη επίσκεψη στο Isola Bella με το μαγευτικό μπαρόκ παλάτι και κήπους με υπέροχα σιντριβάνια, αγάλματα & σπάνια φυτά. Ακολουθεί το γραφικό νησί των ψαράδων, πριν καταλήξουμε στο Isola Madre ένας πλωτός βοτανικός κήπος γεμάτος από πολύχρωμα λουλούδια & ποικιλία πουλιών. Απολαύστε το καφέ σας σε ένα από τα γραφικά καφέ ή γευματίστε σε μία από τις παραδοσιακές τρατορίες, αποχαιρετώντας το ειδυλλιακό παραλίμνιο τοπίο. Το απόγευμα επιστροφή με το πούλμαν στο ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο.

 3η μέρα: Μιλάνο - Κόμο - Λουγκάνο - Fox Town Outlet
Πρόγευμα και αναχώρηση για το για το αριστοκρατικό Λουγκάνο φωλιασμένο ανάμεσα στις απότομες βουνοπλαγιές των Άλπεων. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά δρομάκια της πόλης που σφύζουν από ζωή, θαυμάζοντας διάσπαρτα παλιά ανάκτορα & αρχοντικά με αψίδες. Ο καθεδρικός ναός του Σαν Λορέντζο θεωρείται από τα ωραιότερα δημιουργήματα της Ιταλικής Αναγέννησης και σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει, καθώς πολλά πανέμορφα κτίρια, πάρκα, πλατείες μας καλούν να τα ανακαλύψουμε. Επόμενος σταθμός μας η πληθωρική Λίμνη Κόμο, όπου η ρομαντική ατμόσφαιρα και το φυσικό κάλλος του αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για πολλούς συγγραφείς & ποιητές. Εδώ θα δούμε το πανέμορφο Καθεδρικό, στην αυλή του οποίου γίνεται παζάρι τοπικών προϊόντων, πολλές ρομαντικές πλατείες και μπαλκόνια που ξεχειλίζουν από εποχιακά λουλούδια & θα σεργιανήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια θαυμάζοντας το γαλήνιο τοπίο του. Ακολουθεί επίσκεψη στο εκπτωτικό χωριό FOX Town Outlet για να ολοκληρώσετε το καταναλωτικό σας όργιο πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο στο Μιλάνο.

 4η μέρα: Μιλάνο - Λίμνη Γκάρντα - Βερόνα - Βενετία
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, τη Γκάρντα που αποτελεί ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Ιταλούς. Γύρω της, χωριουδάκια όπως το ήρεμο και καταπράσινο Sirmione με το γραφικό λιμάνι, τα πέτρινα σπίτια, τα στενά σοκάκια και το μεσαιωνικό φρούριο, συνθέτουν τη αληθινή αξίας & εικόνα της λίμνης. Σε λιγότερο από μία ώρα, θα συναντήσουμε τη πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, τη Βερόνα. Εκεί θα δούμε την Ρωμαϊκή αρένα, την δεύτερη σε μέγεθος μετά το Κολοσσαίο, την πλατεία Έρμπε μία από τις κεντρικότερες πλατείες του ιστορικού κέντρου της Βερόνας, με τα υπέροχα κτίρια και αγάλματα. Θα δούμε επίσης το «σπίτι της Ιουλιέττας» (αν υποθέσουμε ότι πράγματι υπήρξε) και το μπαλκόνι στο οποίο έβγαινε για να δει τον Ρωμαίο. Εν συνεχεία αναχωρήσουμε με το λεωφορείο μας για τη «Βασίλισσα της Αδριατικής», τη μοναδική Βενετία με τα νωχελικά κανάλια, τα ψαγμένα τζαζ μπαρ και τα γραφικά γύρω νησάκια. Διανυκτέρευση.

 5η μέρα: Βενετία (ξενάγηση)
Πρόγευμα & αναχώρηση για το Tronchetto & από εκεί θα πάρουμε το βαπορέτο για την πλατεία του  Αγ. Μάρκου, απ’ όπου θα ξεκινήσει η  ξενάγηση της πόλης. Θα γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα. Η γέφυρα των Στεναγμών, ο Πύργος του Ρολογιού, η βασιλική του Αγίου Μάρκου και η πλατεία με το παλάτι των Δόγηδων, θα σας ενθουσιάσουν. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα έργο τέχνης και τα κτίρια της σε βενετσιάνικο – γοτθικό ρυθμό θα σας αφήσουν άφωνους. Διανυκτέρευση στο Μέστρε Βενετίας.

 6η μέρα: Βενετία - Αθήνα
Πρόγευμα, παράδοση των δωματίων & χρόνος να αποχαιρετίσετε τη πόλη ή να ακολουθήσετε προαιρετικά εκδρομή
στο Μπουράνο με τα πολύχρωμα σπιτάκια και τις διάσημες δαντέλες. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μέσω Ρώμης με Alitalia Airlines στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:    

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μιλάνο & Βενετία-Αθήνα με Alitalia Airlines
  • Πέντε (5) διαν/σεις συνολικά σε ξενοδοχεία 4* (3 διαν/σεις με πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο Grand Hotel Barone 4* ή παρόμοιο στο Μιλάνο, 1 διαν/ση με πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο SGH Catullo 4* ή παρόμοιο στη Βερόνα & 1 διαν/ση με πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο Russott 4* στο Μέστρε Βενετίας
  • Μεταφορές, εκδρομές ως αναλυτικό πρόγραμμα
  • Ελληνόφωνη ξενάγηση Βενετίας
  • κόστος βαπορέτου για την ημέρα της ξενάγησης στη Βενετία
  • κόστος αποσκευής έως 23 κιλά
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:    

  • Φόροι αεροδρομίων € 165
  • check points  €30
  • Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • δημοτικός φόρος πόλεων ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία
  • ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:    

  • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων & μουσείων
  • Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.

Αναχωρήσεις

2, 16 Αυγούστου 2018, 6 μέρες

Ξενοδοχεία

Grand Hotel Barone 4* /
SGH Catullo 4* / Russott 4*

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

595 €

Μονόκλινο

785 €

Παιδικό έως 11 ετών

565 €