Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2018-19 ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ /ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΛΙΜΝΩΝ! ΑΠΟ 495,00

..... & ¨ ΜΙΛΑΝΟ¨              

στη πόλη της μόδας και της φινέτσας 5, 6ημ.

Κόμο , Λουγκάνο, Λάκο Ματζιόρε , Λάκο ντι Γκάρντα

Αναχωρήσεις : 23 , 29 Δεκεμβρίου  ’18

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ - ΚΟΜΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο. Άφιξη στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Κόμο.   Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΚΟΜΟ   - ΛΟΥΓΚΑΝΟ    

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Περιήγηση στο μαγευτικό Κόμο, το οποίο είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ξεχωριστές πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό του κέντρο και θα θαυμάσουμε το καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης Κόμο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ελβετία. Υπέροχα τοπία μας οδηγούν στο Λουγκάνο, στην πόλη που χτυπά με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού και είναι χτισμένη επάνω στην ομώνυμη λίμνη. Η ομορφιά της δεν οφείλεται μόνο στη φύση, αλλά κυρίως στους κατοίκους της, που έχουν φροντίσει να τη διατηρούν τόσο παραδοσιακή όσο και σύγχρονη. Σύντομη περιήγηση και βόλτα στην παραλία της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: KOMO – ΛΑΓΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για τη Λάγκο Ματζόρε (Μεγάλη Λίμνη), σημαντικός τουριστικός προορισμός και στις όχθες τις βρίσκονται αρκετά τουριστικά θέρετρα. Βρίσκεται στις νότιες Άλπεις, στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας. Η λίμνη βρίσκεται στην Ιταλία στις περιφέρειες Πεδεμόντιο και Λομβαρδία και στο Ελβετικό καντόνι Τιτσίνο, με το νησάκι Ίζολα Μπέλα, και το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας των Μπορομέι, και την Ίζολα ντέι Πεσκατόρι (Νησί των Ψαράδων). Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κόμο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΟΜΟ – ΛΑΚΟ ΝΤΙ ΓΚΑΡΝΤΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη μαγεία και την ομορφιά της λίμνης Γκάρντα σε ένα τοπίο που κόβει την ανάσα… Είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας και βρίσκεται ανάμεσα στην Μπρέσια και τη Βερόνα, με γνωστότερες πόλεις το Σιρμιόνε και τη Ρίβα. Η νότια πλευρά της χαρακτηρίζεται από χαμηλούς λόφους, ενώ στα βόρεια δεσπόζουν απότομες, βραχώδεις ακτές. Φημίζεται για τα θεματικά πάρκα της (Γκάρνταλαντ),ενώ θεωρείται και εκπρόσωπος του πολιτιστικού πλούτου της χώρας με σημαντικά αξιοθέατα όπως το επιβλητικό κάστρο Ρόκα Σκαλίγγερα στο Σιρμιόνε και το μεσαιωνικό Σκάλιγερ στην ίδια πόλη. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα:   ΚΟΜΟ - ΜΙΛΑΝΟ (περιήγηση & SHOPPING)                                                                              

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη σημερινή μας πανοραμική περιήγηση στο Μιλάνο Θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο που είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομα της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Ο εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) είναι η έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Καθεδρικούς Ναός παγκοσμίως. Θα επισκεφθούμε την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β’, που πήρε το όνομα της από τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας. Το κτίριο αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές και συνδέει τις πλατείες Πιάτσα ντελ Ντουόμο με την Πιάτσα ντελα Σκάλα. Η Όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία Ντέλα Σκάλα . Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη να τη διαθέσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Περπατήστε στην αγορά Βιτόριο Εμμανουέλε , μια από τις παλαιότερες του κόσμου, που ανακαινίστηκε το 1867 και έχει μια τεράστια γυάλινη οροφή. Στο εσωτερικό της θα βρείτε κομψά καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια. Η κλειστή αγορά συνδέει την πλατεία του Ντουόμο και τη Σκάλα, αποτελώντας ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης. Εκεί κοντά βρίσκεται και το λεγόμενο «χρυσό τρίγωνο της μόδας» που σχηματίζεται από τις οδούς Βία Μοντεναπολεόνε και Βία Μπορκοσπέσο όπου θα δείτε τα σημαντικότερα καταστήματα σχεδιαστών όπως τα Prada, Armani, Versace, Dolce & Gabbana, Valentino κ.ά.Αν βαρεθείτε τις βόλτες στα μαγαζιά και τα μουσεία και θέλετε να χαλαρώσετε, και να κάνετε βόλτα σε έναν ανοιχτό χώρο πρασίνου, επιλέξτε ένα από τα πάρκα που βρίσκονται στην πόλη. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Κόμο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα σε μπουφέ και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μιλάνου για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα .

                                                   ALITALIA 6 ημέρες      AEGEAN 5 ημέρες  

Τιμή κατ’ άτομο  σε δίκλινο           495 €

Τιμή   σε μονόκλινο                           645  €

Παιδικό έως 12 ετών                                €

Φόροι αεροδρομίων                      150  €  

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Μιλάνο –Αθήνα με       Alitalia(6 μέρες) ή Aegean (5 μέρες)
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή στο επιλεγμένο ξενοδοχείο Sheraton LakeComo 4* sup.  
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός .
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά
  • Φπα

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Check       point (15€ )
  • Ό, τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πτήσεις της ΑLITALIA 6 ημέρες

Αθήνα - Μιλάνο 14.40 - 16.15      

Μιλάνο - Αθήνα   10.25 – 13.50

Πτήσεις της Aegean Airlines 5 ημέρες

Αθήνα Μιλάνο    08.50 – 10.30

Μιλάνο - Αθήνα   17.10 - 20.40

Σημείωση : Στο 5 ήμερο πρόγραμμα με Aegean   η περιήγηση του Μιλάνου πραγματοποιείτε την πρώτη μέρα της εκδρομής.