Skip to main content

Βόρεια Ιταλία - Ταξίδι βγαλμένο από ταινία Καλοκαίρι 2019 από 899,00

Αναχωρήσεις: 3/7, 17/7, 31/7, 14/8, 28/8
9 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα: Αθήνα – Πίζα (πτήση, ξενάγηση) – Σάντα Μαργαρίτα ντε Λιγκουίρα – Πόρτο Φίνο – Ραπάλλο – Λούκα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πίζα. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, με τον περίφημο Κεκλιμένο πύργο, μία από τις πλέον χαρακτηριστικές εικόνες της Ιταλίας.  Συνεχίζουμε για να γνωρίσουμε τις ομορφιές της Ιταλικής Ριβιέρας στην Μητροπολιτική περιοχή της Γένοβα.  άφιξη στην Santa Margherita Ligure, το παλιό Porto Napoleone που μετά τον Β' Παγκ. Πόλεμο εξελίχθηκε σε παραθαλάσσιο θέρετρο, μετάβαση με πλοιάριο στο διάσημο Πόρτο Φίνο, πανέμορφο ψαροχώρι που αναπτύσεται γύρω από το λιμάνι του και στον λόφο δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με πανοραμική θέα, παραμονή και επιστροφή στην Santa Margherita Ligure όπου θα παραμείνουμε για να απολαύσουμε την βόλτα μας στο λιμάνι. Κατά την επιστροφή μας θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο στο Ραπάλλο, μια πολύ όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη που γοητεύει με την κοσμοπολίτικη αύρα της αλλά και… εμπνέει! Ο ίδιος ο Φρίντριχ Νίτσε άρχισε να σχηματίζει στο νου το βιβλίο του «Τάδε έφη Ζαρατούστρα» περιπατώντας στο Ραπάλλο, αναζητήστε λοιπόν κι εσείς τη δική σας έμπνευση στην όμορφη παραλιακή του οδό. Συνεχίζουμε για τη Λούκα. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Λούκα – Τσίνκουε Τέρρε – Λούκα

Πρωινή αναχώρηση για να εξερευνήσουμε την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre). H περιοχή των πέντε χωριών, οι «πέντε γαίες», όπως μεταφράζεται, είναι μια βραχώδης δαντελωτή παραλιακή ζώνη, με πέντε μικρά χωριά ασύγκριτης ομορφιάς κτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Τα πέντε αυτά χωριά, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso, έχουν ανακηρυχθεί από την UNESCO τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Και όχι άδικα: είναι ένας καλά κρυμμένος παράδεισος, ξεχασμένος από τον χρόνο, με τη γνήσια ομορφιά του να προκαλεί μια ανέμελη διάθεση. Τα πολύχρωμα σπίτια με τα μικρά μπαλκονάκια διακοσμημένα με γλάστρες βασιλικού αλλάζουν συνεχώς χρώμα στο φως του ηλίου.
Από τη Λα Σπέτσια (La Spezia) θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο που θα μας πάει στο Πόρτο Βένερε (Porto Venere) πριν από τα κρεμαστά χωριά, χωριό που κλείνει νοτιοδυτικά τον Κόλπο των Ποιητών και από το οποίο λίγο αργότερα θα ξεκινήσουμε την κρουαζιέρα μας. Στη διαδρομή μας, η θέα από τη θάλασσα προς αυτά τα τοπία κατά μήκος των ακτών, θα μας γεμίσει με εικόνες συγκλονιστικής ομορφιάς.
Από το Πόρτο Βένερε θα σαλπάρουμε για τη Βερνάτσα (Vernazza) και στη συνέχεια με το τοπικό τρένο θα έρθουμε στη Μαναρόλα (Manarola). Εδώ θα σταματήσουμε για να γνωρίσουμε το παλαιότερο από τα κρεμαστά χωριά, οικισμός με εξαιρετική οινοπαραγωγή και τη δική του τοπική διάλεκτο, τα μαναρολέζε. Θα απολαύσουμε τον καφέ ή το ποτό μας, και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με το τοπικό τρένο για τη Λα Σπέτσια. Εκεί θα συναντήσουμε τον οδηγό μας που θα μας μεταφέρει πίσω στηΛούκα. Το βράδυ ακολουθείστε τον αρχηγό μας σε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση στη Λούκα.

3η ημέρα: Λούκα – Σαν Τζιμινιάνο – Φλωρεντία (ξενάγηση)

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης. Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι –σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μία ανταγωνιζόμενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο– μας καλωσορίζουν από μακριά, δίνοντας στην πόλη μια παραμυθένια όψη. 
Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσa της Τοσκάνης, την πανέμορφη Φλωρεντία. Άφιξη και ξενάγηση (με τοπικό ξεναγό) στην περίφημη αυτής πόλης-μουσείου, όπως δικαίως χαρακτηρίζεται, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εντυπωσιακή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού (Santa Croce), τόπο ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα δούμε επίσης την Πόντε Βέκκιο με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών (Santa Maria del Fiore) με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι –σήμα κατατεθέν της πόλης– και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας, ο μεγάλος φιλόσοφος της Αναγέννησης, ο Δάντης Αλιγκέρι. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περάσουμε από την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski, καθώς και από την περίφημη Αψίδα του Θριάμβου. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Φλωρεντία (Γκαλερία Ουφίτσι) – εκδρομή στο Αρέτσο

Ξεκινάμε την ημέρα μας με τον καλύτερο τρόπο, με μια επίσκεψη στην πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας, την Γκαλερία Ουφίτσι, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε έργα ζωγραφικής Φλωρεντιανών, Βενετσιάνων και Φλαμανδών καλλιτεχνών. Στη συνέχεια της ημέρας θα κάνουμε μία εκδρομή στο γειτονικό Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως την ωραιότερη πλατεία στην Τοσκάνη! Είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο. Ανάμεσα στα αξιοθέατα ξεχωρίζουν η Μεγάλη Πλατεία, το Ανάκτορο των Μεδίκων και η Οικία του Πετράρχη. Επιστροφή στη Φλωρεντία και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Φλωρεντία – εκδρομή στα χωριά της Τοσκάνης (Μοντεπουλτσιάνο – Μονταλτσίνο)

Ξεκινάμε για μια περιήγηση στο ίσως ομορφότερο κομμάτι της Τοσκάνης με τους πολυφωτογραφημένους λόφους στην κοιλάδα της Βαλ ντ’ Όρτσια, και σε μεσαιωνικά χωριά και πόλεις. Πρώτη στάση μας το γραφικό χωριό του Μονταλτσίνο που διατηρεί όλο το χρώμα του. Ανάμεσα σε palazzo –όπως το Pieri– κάστρα (Fortezza di Montalcino) και νεοκλασικούς ναούς, θα χαρούμε ένα ονομαστό χωριό που έχει δώσει το όνομα του στο περίφημο κρασί Brunello di Montalcino. Συνεχίζοντας το δρόμο μας για το Μοντεπουλτσιάνο θα περάσουμε μέσα από την Βαλ ντ’ Όρτσια καιτους ονειρεμένους λόφους της και θα φτάσουμε στο Μοντεπουλτσιάνο, όπου θα κάνουμε βόλτα σε δρόμους, σοκάκια και πλατείες, ανάμεσα σε κτίρια της Αναγέννησης, ωραία μαγαζιά και μπουτίκ ντελικατέσεν. Επιστροφή στη Φλωρεντία και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Φλωρεντία – Φερράρα – Πάντοβα

Πρωινή αναχώρηση από την Φλωρεντία. Μπαίνουμε στην επαρχία της Εμίλια Ρομάνια, όπου θα κάνουμε στάση στη Φερράρα. Θα δούμε το μεσαιωνικό της δημαρχείο, το ανάκτορο των Έστε και τον περίφημο καθεδρικό ναό. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την ευρύτερη περιοχή της Βενετίας και την «σοφή» Πάντοβα. Άφιξη, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση με τον αρχηγό μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πάντοβα – Βενετία – Μουράνο – Μπουράνο – Πάντοβα

Ημέρα αφιερωμένη στην πολυθρύλητη Βενετία, την οποία επισκεπτόμαστε σε μια ολοήμερη εξόρμηση από την Πάντοβα. Ξεκινώντας από την πλατεία του  Αγ. Μάρκου. Θα γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα. Η γέφυρα των Στεναγμών, ο Πύργος του Ρολογιού, η βασιλική του Αγίου Μάρκου και η πλατεία με το παλάτι των Δόγηδων, θα σας ενθουσιάσουν. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα έργο τέχνης και τα κτίρια της σε βενετσιάνικο – γοτθικό ρυθμό θα σας αφήσουν άφωνους, θα επισκεφθούμε τα νησάκια Μουράνο και Μπουράνο, και θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε την αξεπέραστη αυτή πόλη. Επιστροφή στην Πάντοβα και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Πάντοβα – Βιτσέντζα (Βίλλες Παλλάντιο) – Βερόνα – Σιρμιόνε – Λίμνη Γκάρντα – Μάντοβα – Πάντοβα

Ολοήμερη εκδρομή προς τη λίμνη Γκάρντα. Πρώτη μας στάση θα είναι στη Βιτσέντζα, με τον σπάνιο αρχιτεκτονικό της πλούτο και τα έργα του περίφημου Αντρέα Παλλάντιο, τα οποία και θα δούμε στην περιήγησή της στην πόλη, όπως τη Villa Rotonda και το Teatro Olimpico. Συνεχίζουμε για τη Βερόνα, την πόλη της Ιουλιέτας, όπου θα έχουμε χρόνο για περιήγηση. Η συνέχεια της διαδρομής μάς φέρνει στο Σιρμιόνε, ίσως το πιο γραφικό χωριό στη λίμνη Γκάρντα, πάνω σε μια χερσόνησο, όπου και θα κάνουμε στάση. Τελευταίος μας σταθμός πριν την επιστροφή μας είναι η πανέμορφη Μάντοβα, όπου θα έχουμε χρόνο για περιήγηση. Επιστροφή στην Πάντοβα και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Πάντοβα – Μπολόνια – Πτήση επιστροφής

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την Μπολόνια, μία από τις πιο σημαντικές μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας. Αφού περιηγηθούμε στο υπέροχο ιστορικό κέντρο της και δούμε και το φημισμένο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  3/7/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 899€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  17/7/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 899€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  31/7/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 899€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/8/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 899€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/8/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 899€

Φόροι: 240 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό.
  • Προαγορασμένη είσοδος στην Γκαλερία Ουφίτσι.
  • Μετακινήσεις, μεταφορές και περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 240
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 674

03.07.2019

ΑΘΗΝΑ – ΠΙΖΑ

08:25

09:45

A3 683

11.07.2019

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ

15:45

18:50

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 674

17.07.2019

ΑΘΗΝΑ – ΠΙΖΑ

08:25

09:45

A3 683

25.07.2019

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ

15:45

18:50

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 674

31.07.2019

ΑΘΗΝΑ – ΠΙΖΑ

08:25

09:45

A3 683

08.08.2019

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ

15:45

18:50

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 674

14.08.2019

ΑΘΗΝΑ – ΠΙΖΑ

08:25

09:45

A3 683

22.08.2019

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ

15:45

18:50

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 674

28.08.2019

ΑΘΗΝΑ – ΠΙΖΑ

08:25

09:45

A3 683

05.09.2019

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ

15:45

18:50