Skip to main content

Μιλάνο - Βερόνα | Λυρικό θέατρο – Τέχνη & ρομαντισμός | 05.07.2021 απο 1270,00

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ Αναχωρήσεις 5/7    ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ 
Κλείστε εως 15/10/20 και κερδιστε 5% εκπτωση*! - Κρατηση χωρις Προκαταβολη!
Προγραμματίστε ανέμελα* - Διπλανη θέση κενή και άλλες παροχές με πρωτόκολλο ασφαλείας

Είναι ένα πρόγραμμα για εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν την Ιταλία στο καλύτερο της..!

Το ταξίδι πραγματοποιείται τη μόνη περίοδο του έτους όπου μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει όπερα και στη περίφημη Σκάλα του Μιλάνου, αλλά και στο διάσημο θέατρο Αρένα της Βερόνας, επιπλέον δε ένα μικρό κονσέρτο με αυθεντικό βιολί Stradivarius στην Κρεμόνα.

Μια ειδική εκδρομή στους δρόμους της τέχνης, της μουσικής  της ιστορίας και των γαστρονομικών απολαύσεων, με πλούσια 8ήμερη διάρκεια, που ξεχωρίζει για τα παρακάτω:

  1. Απευθείας πτήσεις με την Αegean.
  2. Διαμονή τριών διανυκτερεύσεων στο Μιλάνο σε εξαιρετικό κεντρικό 4* superior ξενοδοχείο πολύ κοντά στον Ντουόμο (Dei Cavaglieri ή όμοιό του)
  1. Σπάνια διαμονή τεσσάρων διανυκτερεύσεων στη Βερόνα σε 4* ξενοδοχείο San Pietro στην καρδιά του φεστιβάλ της Βερόνα.
  1. Ξενάγηση στο Μιλάνο.
  2. Επίσκεψη στο Μιλάνο  στο Μουσείο Brera.
  3. Εκδρομή από το Μιλάνο στις πόλεις Ρόνκολε (οικία του συνθέτη Τζουζέπε Βέρντι), Μπουσέτο (Θέατρο Βέρντι), Κρεμόνα (γενέτειρα του βιολιού Στραντιβάριους), ένα γοητευτικό «καταφύγιο» ιστορικής αρχιτεκτονικής.
  4. Ολοήμερη εκδρομή στη Βενετία από τη Βερόνα.
  5. Ξενάγηση στη Βερόνα και στο σπίτι που εικάζεται ότι έζησε η Ιουλιέτα της αθάνατης ερωτικής ιστορίας του Σαίξπηρ.
  6. Δοκιμασία των φημισμένων  ιταλικών κρασιών σε επιλεγμένο οινοποιείο της Βερόνα.
  7. Εκδρομή στο Σιρμιόνε στη λίμνη Γκάρντα και φυσικά στην λίμνη Κόμο με τις υπέροχες   εξοχικές βίλες  και μέγαρα διασημοτήτων.
  8. Δυνατότητα παρακολούθησης εξαιρετικών παραστάσεων:

- Στη Σκάλα του Μιλάνου, Un Ballo di Maschera του μεγάλου Giuseppe Verdi και το περίφημο μπαλέτο   Swan Lake του Tchaikovsky.

- Στην Αρένα της Βερόνα, Aida και Nabucco του Giuseppe Verdi, Turandot του Giakomo Puccini και επίσης  Cavalleria Rusticana-Pagliacci.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1Η ΗΜΕΡΑ : Αθήνα – Μιλάνο (πτήση, ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της υψηλής μόδας και του κορυφαίου λυρικού θεάτρου, το Μιλάνο. Άφιξη και μεταφορά στο κέντρο της πόλης για ξενάγηση και προσανατολισμό. Θα ξεκινήσουμε από την Πιάτσα Ντουόμο στην καρδιά της πόλης για να δούμε την ομώνυμη γοτθική εκκλησία που αποτελεί και το σύμβολο του Μιλάνου. Στην συνέχεια θα δούμε το Παλάτσο Ρεάλε που φιλοξενεί το Μουσείο Ντουόμο και θα διασχίσουμε την περίφημη Γκαλέρια Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙ – αφιερωμένη στο τότε βασιλιά της Ιταλίας.

Ακολουθεί το ξακουστό νεοκλασικό λυρικό θέατρο της Σκάλας που πρωτολειτούργησε το 1778 και το επιβλητικό κάστρο Sforzesco, του οποίου ο πύργος προβάλλεται συχνά ως το σπουδαιότερο αναγεννησιακό μνημείο της πόλης και οφείλει τη σημερινή του όψη κυρίως στις συνεχείς αναστηλώσεις των αρχών του 20ου αιώνα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Απόγευμα ελεύθερο.

2Η ΗΜΕΡΑ : Μιλάνο (Λίμνη Κόμο)

Μετά από ένα θαυμάσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα ξεκινήσουμε μια εκδρομή στην πιο αγαπημένη εξοχή των μιλανέζων, δηλαδή στην περίφημη λίμνη Κόμο.Θα περιδιαβάσουμε την όμορφη προκυμαία, θα δούμε την πλατεία και τον επιβλητικό καθεδρικό ναό και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην διάθεση μας για περιπάτους καφέ, γεύμα η σνακς.Προτείνουμε επίσης ανεπιφύλακτα μια βόλτα με βαπορέτο στην λίμνη για να θαυμάσουμε το καταπράσινο λοφώδες ειδυλιακό τοπίο, τις υπέροχες βίλλες επωνύμων και τα γραφικά παραλίμνια χωριουδάκια. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3Η ΗΜΕΡΑ : Μιλάνο – Κρεμόνα – Μπουσέτο – Ρονκόλε

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για μια ολοήμερη εκδρομή στις πόλεις που συνέδεσαν το όνομα τους με μεγάλα ονόματα της μουσικής ιστορίας της Ιταλίας.Πρώτη μας στάση η Κρεμόνα, γενέτειρα του Antonio Stradivarius, ένα γοητευτικό ‘’καταφύγιο’’ ιστορικής αρχιτεκτονικής. Στον μακρύ μας περίπατο θα δούμε το παλάτι Fodri, την πλατεία Maggiore, τον καθεδρικό ναό που κοσμείται από ένα μοναδικό αστρονομικό ρολόι, τον Torazzo, έναν από τους ψηλότερους μεσαιωνικούς πύργους της Ιταλίας, και θα καταλήξουμε στο υπερσύγχρονο Μουσείο Stradivariano.Εδώ θα εντυπωσιαστούμε από την πλέον ιδιαίτερη παρουσίαση – έκθεση των περίφημων μουσικών οργάνων και θα απολαύσουμε ένα μικρό κονσέρτο με αυθεντικό βιολί Stradivarius, στο ειδικά κατασκευασμένο Auditorium.

Κατόπιν συνεχίζουμε στην πόλη Μπουσέτο, όπου μορούμε να επισκεφτούμε το μικρό αλλά ιστορικής σημασίας θέατρο του μεγάλου συνθέτη Giuseppe Verdi και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για σνακς και καφέ στη όμορφη πλατεία της πόλης που στολίζει ο αδριάντας του.Στη συνέχεια μια σύντομη στάση στο γραφικό χωριουδάκι Ρόνκολε,για να δούμε το φτωχικό σπίτι στο οποίο γενήθηκε ο Giuseppe, που αποτελεί επίσης ένα τυπικό δείγμα κατοικιών στην επαρχία τη Ιταλίας του 18ου αιώνα.Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Μιλάνο, αργά το απόγευμα.

4Η ΗΜΕΡΑ : Μιλάνο – Βερόνα

Πρωινό ελεύθερο για προσωπικές δραστηριότητες.Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν με τον αρχηγό εσωτερικά τον Καθεδρικό Ναό (Duomo) η την Πινακοθήκη της Brera. Το μεσημέρι αναχώρηση για την Βερόνα, κάνοντας μια σύντομη στάση στην κεντρική πλατεία στο Μπέργκαμο, όπου θα έχουμε χρόνο για snacs και καφέ. Άφιξη στη Βερόνα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο.

5Η ΗΜΕΡΑ : Βερόνα – Βενετία – Βερόνα

Ολοήμερη εκδρομή στη Βενετία, την πόλη των Δόγηδων με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του Μάρκο Πόλο. Θα έχουμε την ευκαιρία στην περιπατητική μας ξενάγηση να δούμε μερικά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης όπως την πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου βρίσκεται η ομώνυμη βασιλική, το παλάτι των Δόγηδων, τη γέφυρα των στεναγμών και τον πύργο του ρολογιού. Στον ελεύθερο χρόνο το περίφημο Café Florian και η γέφυρα του Rialto είναι οι καλύτερες επιλογές. Επιστροφή στη Βερόνα αργά το απόγευμα.

6Η ΗΜΕΡΑ : Βερόνα (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε πεζή για μια περιπατητική γνωριμία- ξενάγηση της Βερόνα.Θα μπούμε στο ιστορικό κέντρο από την παλιά αψίδα Porta Borsani στη Piazza Bra, θα περπατήσουμε γύρω από την περίφημη ρωμαική Αρένα που φιλοξενεί το Λυρικό Φεστιβάλ και θα θαυμάσουμε τις ιστορικές αφίσες από τις όπερες του παρελθόντος.Θα συνεχίσουμε με το μέγαρο που εικάζεται ότι έζησε η Ιουλιέτα της αθάνατης ερωτικής ιστορίας του Σέξπηρ, θα δούμε την πλατεία Piazza delle Erbe με την υπαίθρια αγορά την αψίδα Arco dei Gavi και την διπλανή αριστοκρατική πλατεία Piazza dei Signori.Την βασιλική του αγίου Ζένο, πολιούχου της Βερόνα και άλλες ιστορικές εκκλησίες.Η Βερόνα έχει μια θαυμάσια εορταστική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού φεστιβάλ της όπερας και η περιδιάβαση και η ‘περιπλάνηση’ στους γραφικούς στενούς δρόμους, γεμάτους λουλούδια και χαρούμενους ανθρώπους, προσφέρει μεγάλη χαρά και ταξιδιωτική απόλαυση στους επισκέπτες.Το απόγευμα είναι στη διάθεσή σας για ένα νόστιμο ιταλιάνικο γεύμα σε ένα από τα πολλά και καλά εστιατόρια που θα έχουμε επισημάνει αλλά και περαιτέρω βόλτες στις ελκυστικές βιτρίνες των μικρών μπουτίκ και στην πόλη του έρωτα και των λυρικών τραγουδιών.

7Η ΗΜΕΡΑ : Βερόνα – Σιρμιόνε – Λίμνη Γκάρντα – Βερόνα

Ολοήμερη εκδρομή στο Σιρμιόνε. Στη νότια όχθη της λίμνης Γκάρντα, της πιο θεαματικής λίμνης της Ιταλίας, βρίσκεται η χερσόνησος Σιρμιόνε, γνωστή για το ήπιο, μεσογειακό της κλίμα, τη φυσική της ομορφιά και τα σπήλαια Catullo, σε έναν αρχαιολογικό χώρο μιας πρώην Ρωμαϊκής έπαυλης, που είναι τοποθετημένη στην άκρη της χερσονήσου.Εδώ μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα με σκάφος και να θαυμάσουμε περιφερειακά τον μικρό οικισμό και την βίλλα της Μαρίας Κάλλα και κατόπιν να μπούμε πεζή και να περιηγηθούμε στα όμορφα δρομάκια με υπέροχα εξοχικά σπίτια και τα αμέτρητα καφέ κι’ εστιατόρια πλάι στη λίμνη.Ελεύθερος χρόνος για ότι επιθυμεί ο καθένας εδώ στο γεμάτο ομορφιά και χαλάρωση σημείο της ιταλικής γης.Στην διαδρομή της επιστροφής θα κάνουμε μία επίσκεψη οινογνωσίας σε ένα από τα πλέον γνωστά οινοποιεία της περιοχής όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους αμπελώνες και να γευθούμε τα υπέροχα ιταλικά κρασιά.Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην Βερόνα.

8Η ΗΜΕΡΑ : Βερόνα – Μιλάνο – Αθήνα

Η ιταλική λυρική βδομάδα με τις πλούσιες πνευματικές, και αισθητικές ταξιδιωτικές απολαύσεις οδεύει προς το τέλος της.

Μετά το πρωινό μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Μιλάνου για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΤΙΜΕΣ

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1270 € 240 €
  Twin Room 1270 € 240 €
  Triple Room 1270 € 240 €
  Single Room 1770 € 240 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Πρωινό
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι στις παραστάσεις:

Μιλάνο

Swan Lake

Un Ballo in Maschera

Βερόνα

Cavalleria Rusticana

Nabucco

Aida

Tuandot

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €240
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.