Skip to main content

Βορειοανατολική Ιταλία Βενετία & Δολομίτες Καλοκαίρι 2021 απο 795€

25/06, 09/07, 23/07 06/08, 13/08, 27/08, 10/09, 24/09    6 ημέρες.

 

Το ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟ πρόγραμμα στην ελληνική αγορά που επισκέπτεται όλες τις σημαντικότερες και ομορφότερες πόλεις της Βορειοανατολικής Ιταλίας από την φημισμένη Βενετία στο «γλυκό» Τρεβίζο και από το γοητευτικό Ούντινε στην αριστοκρατική Τεργέστη

  • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ δρομολόγια πτήσεων με AEGEAN
    Αθήνα – Βενετία – Αθήνα
  • Διαμονή σε επιλεγμένα 4* ξενοδοχεία σε ΒΕΝΕΤΙΑ – ΔΟΛΟΜΙΤΕΣ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • 2 νύχτες διαμονή σε κοσμοπολίτικη πόλη-θέρετρο στους υπέροχους ορεινούς Δολομίτες.
  • ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόγραμμα που χτενίζει ενδελεχώς την Βενετία με επισκέψεις που δεν περιλαμβάνονται συνήθως, όπως η είσοδος στο επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, η επίσκεψη στην περίφημη Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το διάσημο νησί του Λίντο, της παγκόσμιας φήμης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης
  • Ολοήμερη περιήγηση στο απολαυστικό Αλπικό τοπίο και στη μαγευτική φύση της οροσειράς των Δολομιτών
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη την διάρκεια

 

 

Ημέρα 1η: Θεσσαλονίκη/Αθήνα – Βενετία 


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την ιστορική πόλη της Βενετίας, που είναι χτισμένη πάνω σε 118 νησάκια στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα. Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της «Γαληνότατης» όπως ήταν γνωστή για αιώνες η θαλασσοκράτειρα αυτοκρατορία και αμέσως μετά μεταφερόμαστε στο ιστορικό κέντρο και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη-υπαίθριο μουσείο. Εντυπωσιακά παλάτια όπως τα Κα Πέζαρο, Κα Ντ’Όρο, Γκράσι, Κονταρίνι ντελ Μπόβολο, Ντάντολο ανάμεσα φυσικά στα εκατοντάδες της πόλης, γραφικά κανάλια με προεξέχον το περίφημο Μεγάλο Κανάλι, κεντρικό πλωτό άξονα της λιμνούπολης το οποίο και θα φωτογραφίσουμε διασχίζοντας την διάσημη γέφυρα του Ριάλτο και φυσικά τα γραφικά μεσαιωνικά στενά και πλατείες, θα μας συνοδεύουν στο δρόμο μας για την διάσημη κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου, με την ομώνυμη Βασιλική, με τους πέντε της τρούλους και τον σταυροειδή εγγεγραμμένο αρχιτεκτονικό της ρυθμό, βαθιά επηρεασμένο από την φημισμένη εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στην Κωνσταντινούπολη, που δυστυχώς δεν σώζεται πλέον, αφού κατεδαφίστηκε για να δώσει θέση στο Φατίχ Τζαμί. Εδώ βρίσκεται και το σκήνωμα του Αγίου Μάρκου, προστάτη της πόλης. Το εικονικό δε καμπαναριό της, αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης. Αμέσως μετά και αφού θαυμάσουμε την ξακουστή Γέφυρα των Στεναγμών, με τη θλιβερή της ιστορία, μας περιμένει η επίσκεψη στο αρχιτεκτονικό «θαύμα» που δεν είναι άλλο από το μοναδικό Παλάτι των Δόγηδων, των αρχόντων της πάλε ποτέ αυτοκρατορίας των θαλασσών, ανεπανάληπτο μείγμα Γοτθικού Βενετσιάνικου Ρυθμού με σαφείς αέρινες πινελιές από βυζαντινά και αραβικά διακοσμητικά στοιχεία. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την επίσκεψή μας στην παλαιότερη και πιο ιστορική εκκλησία της Ελληνικής Διασποράς, την εκκλησία ορόσημο, που από το 1561 στέκεται περήφανη, σε πείσμα των πιο ζοφερών στιγμών του έθνους, πάντα ανεκτίμητος πνευματικός θησαυρός του Ελληνισμού, που ακούει στο άκρως συμβολικό και συγκινητικό όνομα, Άγιος Γεώργιος των Ελλήνων. Για το βράδυ σάς προτείνουμε μια βόλτα στην υπέροχη και ατμοσφαιρική πόλη συνοδευόμενη με ένα martini στο ξακουστό Henry’s Bar, δείπνο σε κάποιο από τα ατμοσφαιρικά εστιατόρια της πόλης και φυσικά μην ξεχάσετε να αφήσετε χώρο για Tiramisu ή Gelato στο διασημότερο καφέ της πόλης, το πάντα επίκαιρο Florian.

 

Ημέρα 2η: Βενετία (Λίντο)


Αμέσως μετά το πλούσιο πρωινό buffet ξεκινάμε τη μέρα μας με το γνωστότερο πλωτό μέσο συγκοινωνίας της πόλης, το πασίγνωστο βαπορέτο, για το διάσημο νησί του Λίντο, το πιο γνωστό από τα νησιά που περιβάλλουν το ιστορικό κέντρο της πόλης. Η δε διαδρομή μέχρι εκεί, είναι τουλάχιστον συναρπαστική. Εικόνες όπως της εκκλησίας του San Giorgio Maggiore καθώς και του Αγίου Λαζάρου των Αρμενίων σε λιλιπούτεια ανεξάρτητα νησάκια, θα μας μείνουν αξέχαστες. Η δε άφιξή μας στην προβλήτα του νησιού θα μας φέρει μνήμες από τις εικόνες των ΜΜΕ από το διάσημο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, της περίφημης «Μόστρα», με το πολύτιμο Χρυσό Λιοντάρι που κερδίζουν οι νικητές, το κτίριο της οποίας, το Palazzo Del Cinema θα δούμε εξωτερικά μαζί με τα εντυπωσιακά παραθαλάσσια ξενοδοχεία της περιοχής, την πολυφωτογραφημένη παραλία και φυσικά τον κεντρικό δρόμο με τα πολυτελή καταστήματα και κομψά καφέ. Το απόγευμα το αφήσαμε σκόπιμα ελεύθερο στην Βενετία για να χαρείτε την μοναδική αυτή πόλη. Μία βαρκάδα στα κανάλια με τις διάσημες γόνδολες, ένας καπουτσίνο στο πολυτελές περιβάλλον του φημισμένου ξενοδοχείου Danieli, ψώνια στην πλούσια αγορά της πόλης με τα παγκοσμίως γνωστά κρύσταλλα Murano και τα καταστήματα των διάσημων οίκων μόδας, επίσκεψη στην κορυφαία Πινακοθήκη της Ακαδημίας, με την μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο από Βενετσιάνους ζωγράφους όπως Τιντορέτο, Τισιανό, Καναλέτο κ.ά., είναι μερικές από τις προτάσεις μας για ένα αξέχαστο απόγευμα γεμάτο από δυνατές εμπειρίες.

 

Ημέρα 3η: Βενετία (Τρεβίζο) – Δολομίτες


Η μέρα μας σήμερα προβλέπεται συναρπαστική καθώς θα κατευθυνθούμε στην μαγευτική περιοχή της οροσειράς των Δολομιτών. Πριν όμως ξεκινήσει η ανάβασή μας στα αλπικά τοπία της οροσειράς, λίγο βόρεια από την Βενετία, μας περιμένει η ρομαντική και γλυκιά «πόλη του νερού», όπως αποκαλείται, χτισμένη στη συμβολή δύο ποταμών, το Τρεβίζο. Γραφικά μικρά υδάτινα κανάλια, όπως το φωτογενές κανάλι της Σάντα Μαρία Ντέι Μπατούτι, εντυπωσιακά μεσαιωνικά τείχη με την εμβληματική πύλη Πόρτα Σαν Τομάζο, επιβλητικές εκκλησίες με προεξέχοντα τον Καθεδρικό Ναό, θαυμάσιες πλατείες με εξαιρετικά κτίρια και κομψά καφέ και δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά δρομάκια, συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό που θα μας συναρπάσει στη διάρκεια της πρωινής μας περιήγησης. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει, αφού πρώτα μας μαγέψει το εξαιρετικό και καταπράσινο τοπίο και μας συνεπάρει η μοναδική θέα των κορυφών των βουνών, στην καρδιά της οροσειράς και στην ευρύτερη περιοχή της κοσμοπολίτικης Κορτίνα Ντ’ Αμπέτζο, που θα διανυκτερεύσουμε και που φυσικά θα αποτελέσει το ορμητήριο μας για την αυριανή πανδαισία εικόνων που μας περιμένει.

 

Ημέρα 4η: Δολομίτες


Δυνατή σε συγκινήσεις και η σημερινή μέρα όπου κυριαρχεί η υπέροχη φύση και το δραματικό ορεινό σκηνικό των «χλωμών βουνών» όπως ονομαζόταν κάποτε η οροσειρά, λόγω του γκρίζου χρώματος των πετρωμάτων που τα συνθέτουν, η οποία τον 19ο αιώνα πήρε το όνομα του σπουδαίου Γάλλου ορυκτολόγου Ντολομιέ, ο οποίος πρώτος τα χαρακτήρισε. Καταπράσινα οροπέδια που τα διασχίζουν μικρά ποτάμια με πεντακάθαρα νερά, μικρά χωριά με γραφικά ξύλινα σπιτάκια που μας θυμίζουν ότι βρισκόμαστε στα νοτιότερα σημεία των Άλπεων, εντυπωσιακές μυτερές κορυφές, πάνω από 3.000 μέτρα, με το χαρακτηριστικό γκρίζο τους χρώμα, όπως οι Αντελάο, Κρύσταλο και Κρόντα Ντα Λάγκο και φυσικά πασίγνωστα εθνικά πάρκα όπως το φημισμένο των Τριών Κορυφών, θα μας χαρίσουν απλόχερα στιγμές σπάνιας ταξιδιωτικής απόλαυσης κατά τη διάρκεια αυτής της τόσο ξεχωριστής μέρας. Τέλος η πάντα trendy Κορτίνα Ντ’ Αμπέτζο, με τα πολυτελή καταστήματα, τα καφέ της μόδας αλλά και τα σικ εστιατόρια, μας εγγυάται ένα ακόμη ξεχωριστό απόγευμα.

 

Ημέρα 5η: Δολομίτες (Ούντινε) – Τεργέστη


Αλλαγή σκηνικού σήμερα αφού εγκαταλείπουμε την κατά γενική ομολογία συναρπαστική περιοχή των Δολομιτών και «κατηφορίζουμε» ξανά προς την Αδριατική Θάλασσα και τον Κόλπο της Τεργέστης εκεί που βρίσκεται η ομώνυμη πόλη που θα μας φιλοξενήσει το τελευταίο βράδυ του ταξιδιού μας. Η διαδρομή μας είναι διανθισμένη με την επίσκεψη στην ενδιαφέρουσα ιστορική πόλη του Ούντινε, στην καρδιά της περιοχής του Φρίουλι, που διατηρεί στο πέρασμα των αιώνων τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Η διάσημη κεντρική πλατεία της πόλης, που ακούει στο όνομα Λιμπερτά, με το εμβληματικό κτίριο του δημαρχείου, τη Λότζα Ντελ Λιονέλλο, η σπουδαία Λότζα Σαν Τζιοβάννι, ο Πύργος και η Πόρτα της Ακουηλίας, ο Καθεδρικός Ναός και φυσικά τα γραφικότατα μεσαιωνικά στενά της πόλης, θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της εκεί επίσκεψής μας. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο σημαντικότατο αστικό κέντρο και λιμάνι της Τεργέστης ή Trieste στα ιταλικά, μία ανάσα από τα σύνορα της Ιταλίας με τη Σλοβενία. Στην πρώτη μας βόλτα αφού περιπλανηθούμε στα γραφικά μεσαιωνικά στενά της, μπορούμε να γευτούμε την ξεχωριστή κουζίνα της Τεργέστης με τους εμφανείς κεντροευρωπαϊκούς επηρεασμούς.

 

Ημέρα 6η: Τεργέστη - Αθήνα/Θεσσαλονίκη


Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στην γνωριμία μας με την αρχοντική πόλη-λιμάνι, στρατηγικά χτισμένη στο σταυροδρόμι ανάμεσα στα Βαλκάνια, την Κεντρική Ευρώπη και την Ιταλική Χερσόνησο, με σαφή πολυφυλετικό χαρακτήρα που της επέτρεψε να διατηρεί μία πολύ ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονικά μίξη από πολλές διαφορετικές εποχές αλλά και ετερόκλητα στοιχεία, τα οποία όμως δένουν αρμονικά μεταξύ τους και της προσδίδουν έναν μοναδικό χαρακτήρα. Θα ξεκινήσουμε με την περίφημη πλατεία της Ένωσης της Ιταλίας με το καταπληκτικό Σιντριβάνι των Τεσσάρων Ηπείρων και τα σπουδαία δημόσια κτίρια από την εποχή της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, συνεχίζου με την πλατεία και το κτίριο του Χρηματιστηρίου της πόλης με την κομψή νεοκλασικού ρυθμού πρόσοψη, την σημαντικότατη Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Τριάδας, που στέκεται περήφανη από το 1787 μπροστά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, χαρακτηριστικό δείγμα της οικονομικής ευρωστίας των Ελλήνων της διασποράς, σε αυτό το ανέκαθεν διεθνές λιμάνι, για να φθάσουμε στο περίφημο Μεγάλο Κανάλι, που περιστοιχίζεται από καταπληκτικά κτίρια και τη πανέμορφη Πλατεία Ντελ Πόντε Ρόσσο και φυσικά την ίδια την ιστορική Κόκκινη Γέφυρα. Αμέσως μετά αφού περάσουμε από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, δείγμα και αυτή του πολυπολιτισμικού παρελθόντος της πόλης, θα προσεγγίσουμε το ιστορικό μεσαιωνικό κέντρο διανθισμένο με μνημεία της πρότερης ρωμαϊκής εποχής, όπως αψίδες, διάσπαρτες κολόνες και φυσικά το καλοδιατηρημένο θέατρο της αρχαίας πόλης. Ο Καθεδρικός δε Ναός του Αγίου Τζούστο, προστάτη της περιοχής, το ομώνυμο κάστρο και φυσικά το Πάρκο της Ανάμνησης με το Μνημείο του Πολέμου της Τεργέστης, θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο την ενδελεχή μας γνωριμία με την σημαντικότατη αυτή πόλη. Μεταφορά το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Βενετίας που απέχει 160 χλμ. για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα, ολοκληρώνοντας αυτό το τόσο ξεχωριστό ταξίδι, με την φροντίδα και την επιμέλεια του.

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη με επιβάρυνση πτήσεων +75€/άτομο
Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) γονείς = -100€

 

ΤΙΜΕΣ  ΣΕ Δίκλινο 795€  

Μονόκλινο  1.095€

Φόροι 290€

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Aegean Airlines.
  • Διαμονή: Σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα | Με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Κόστος βαπορέτο στην Βενετία για τις ανάγκες των ξεναγήσεων/περιηγήσεων.
  • Κόστος εισόδων πόλεων check Point.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος αρχηγός/συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 Δεν περιλαμβάνονται
Τέλη εισόδων: Εκτός των αναγραφόμενων στα περιλαμβανόμενα.
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις: Aegean Airlines

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Βενετία 08:00 09:20
6η μέρα Βενετία – Αθήνα 18:25 21:35

 

Θεσσαλονίκη – Αθήνα 06:30 07:20
Αθήνα – Θεσσαλονίκη 23:00 23:55