Skip to main content

Λίμνες Β. Ιταλίας – Βενετία – Βερόνα 6ημ. Οκτωβριος Νοεμβριος 2022 απο 535

Κόμο, Λουγκάνο, Λάγκο Ματζιόρε, Σιρμιόνε, Μπέργκαμο, Μιλάνο

30 Οκτωβρίου ’22   6,13,20,27 Νοεμβρίου ‘22                     

                                                              

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ – ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ - ΜΕΣΤΡΕ  

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Πρώτος μας σταθμός το ξακουστό Μπέργκαμο, μία πόλη με δύο όψεις. Η κάτω πόλη μοντέρνα, με εντυπωσιακές πλατείες και  ενδιαφέροντα ιστορικά κτίρια, ενώ η Άνω πόλη μεσαιωνική, αλλά και αριστοκρατική που περικλείεται από  καλοδιατηρημένα ενετικά τείχη με λιθόστρωτα σοκάκια. Την Άνω πόλη θα την επισκεφτούμε με το γραφικό οδοντωτό τρενάκι(έξοδα εξ ιδίων) και θα έχουμε μαγευτική θέα όλης της πόλης από το Κάστρο Σαν Βιτζίλιο. Αφού ολοκληρώσουμε τις περιηγήσεις μας στο Άνω και στο Κάτω Μπέργκαμο, αναχωρούμε για το Μέστρε, την ηπειρωτική Βενετία. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα:  ΜΕΣΤΡΕ – ΒΕΝΕΤΙΑ (Ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, θα πάρουμε το  βαπορέτο, έξοδα εξ ιδίων και θα καταλήξουμε στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα:  ΜΕΣΤΡΕ – ΒΕΡΟΝΑ – ΣΙΡΜΙΟΝΕ (ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑ) - ΜΙΛΑΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Μιλάνο με πρώτη στάση τη ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στην κεντρική Πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Επόμενος μας σταθμός η μαγευτική λίμνη Garda, που στα γαλήνια νερά της καθρεπτίζονται οι πλαγιές των παρακείμενων Αλπικών βουνών. Επίσκεψη στη γραφική αλλά και ιστορική χερσόνησο του Sirmione με τα στενά σοκάκια, χτισμένη μέσα σε μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο με μεγαλοπρεπή κτίρια. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Αναχώρηση και άφιξη στο Μιλάνο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ - ΚΟΜΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ    

Πρωινό  στο ξενοδοχείο.  Αναχώρηση για το μαγευτικό Κόμο, το οποίο είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ξεχωριστές πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό του κέντρο και θα θαυμάσουμε το καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης Κόμο. Στη συνέχεια θα  αναχωρήσουμε  για την Ελβετία. Υπέροχα τοπία μας οδηγούν στο Λουγκάνο, στην πόλη που χτυπά με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού και είναι χτισμένη επάνω στην ομώνυμη λίμνη. Η ομορφιά της δεν οφείλεται μόνο στη φύση, αλλά κυρίως στους κατοίκους της, που έχουν φροντίσει να τη διατηρούν τόσο παραδοσιακή όσο και σύγχρονη. Σύντομη περιήγηση και βόλτα στην παραλία της λίμνης. Στη  συνέχεια επιστροφή   στο ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο . Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: MIΛΑΝΟ - ΛΑΚΟ ΜΑΤΖΙΟΡΕ

Πρωινό  στο  ξενοδοχείο.  Σήμερα  θα  γνωρίσουμε  από κοντά  την μαγεία της  λίμνης Ματζόρε. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη μετά  την λίμνη Γκάρντα και διαθέτει τα δικά της τρία νησιά «Μπορομέο» όπως  ονομάζονται. Το ένα από αυτά είναι το Ιζολα μπέλα που αποτελεί το πιο δημοφιλές τουριστικό  αξιοθέατο  και διαθέτει το  μπαρόκ Κάστρο Αντζέρα με τους  υπέροχους  κήπου του. Τα άλλα 2  νησιά είναι  το Ιζολα  ντει Πεσκατόρι και το Ίζολα Μάντρε. Χρόνος ελεύθερος. Αν επιθυμείτε μπορείτε να πραγματοποιήσετε  μια  μινι κρουαζιέρα στα  νησια Μπορομέο. Επιστροφή στο Μιλάνο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ - ΑΘΗΝΑ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για σύντομο shopping μέχρι την ώρα που θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.    

 

                                                                                    Early booking           Κανονική τιμή

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                                                535€                            585€                  

Τιμή σε μονόκλινο                                                            735€                            785€

Φόροι αεροδρομίων &επίναυλος καυσίμων                    205€                            205€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα  –  Μιλάνο – Αθήνα με την Sky Express.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (Hotel Leonardo Royal 4*sup. στο Μέστρε, Hotel Leonardo 4* στο Μιλάνο) ή παρόμοια.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Μια βαλίτσα μέχρι 20 κιλά.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (205€).
  • Βαπορέτο για την μετακίνησή μας στη Βενετία (15€-20€).
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (Μέστρε 3,10€ & Μιλάνο 5€)

Πτήσεις

Αναχώρηση: Αθήνα – Μιλάνο    13.00 - 14.35 


Επιστροφή:   Μιλάνο – Αθήνα    15.35 - 19:00

 

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  1. Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.
  2. Για τους επιβάτες που ταξιδεύουν με τη SkyExpress και επιθυμούν να προσθέσουν πτήσεις εσωτερικού, το επιπλέον κόστος είναι από +90€/άτομο, πάντα ανάλογα τη διαθεσιμότητα.