Skip to main content

Μιλάνο & Βόρεια Ιταλία με Στ. Μοριτζ, Χριστουγεννα Πρωτοχρονια 2022-2023 απο 595

5, 6 ημέρες    Αναχωρήσεις: 21, 26, 28, 30/12, 2, 3/1

 

1η μέρα: Αθήνα - Μιλάνο (περιήγηση πόλης & shopping)

Πρωινή πτήση για το Μιλάνο. Άφιξη και μεταφορά στο κέντρο της πόλης που είναι συνδεδεμένη με το ιστορικό μεγαλείο, τη βιομηχανία της μόδας και το πολυτελές lifestyle. Ακολουθεί περιήγηση στην πόλη ξεκινώντας από την Piazza del Duomo. Θα θαυμάσουμε τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό Ντουόμο, τη μαγευτική στοά Galleria Vittorio Emanuele II, από τα παλαιότερα εμπορικά κέντρα στον κόσμο με καταστήματα μεγάλων οίκων, γκαλερί και εστιατόρια, τη διάσημη Σκάλα του Μιλάνου κ.ά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Απόγευμα ελεύθερο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Πάρμα - Εκπτωτικό Χωριό Fidenza

Πρωινό και αναχώρηση για την Πάρμα, διάσημη για τα γαστρονομικά της προϊόντα. Άφιξη και περιήγηση στο κέντρο της ιστορικής πόλης. Στην Piazza del Duomo θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το μοναδικό Βαπτιστήριο, στην Piazza Garibaldi θα δούμε το Παλάτι του Κυβερνήτη και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή. Στην Piazza della Pilotta υπάρχει το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Εθνική Πινακοθήκη, το Teatro Regio κ.ά. Χρόνος ελεύθερος στη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο εκπτωτικό χωριό Fidenza, για τις εορταστικές μας αγορές σε δελεαστικές τιμές. Επιστροφή στο Μιλάνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σεντ Μόριτζ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή στο δημοφιλές κοσμοπολίτικο θέρετρο Σεντ Μόριτζ, στις Ελβετικές Άλπεις. Με πολυπολιτισμική κουλτούρα κι επιρροές από την Ιταλία, έχει μια ιδιαίτερη γοητεία, η οποία ενισχύεται από τους διεθνείς επισκέπτες του που λατρεύουν τις βόλτες στην Via Serlas. Με κύριο χιονοδρομικό το Corviglia/Piz Nair, με πίστες 350χλμ. και πολύ καλές υποδομές, το Σεντ Μόριτς έχει φιλοξενήσει ήδη δύο φορές τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και πολυάριθμες διεθνείς διοργανώσεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Βερόνα - Μπέργκαμο

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη Βερόνα, την πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, των μεγάλων εραστών του Σαίξπηρ. Περνώντας την επιβλητική κεντρική πύλη του ιστορικού κέντρου της πόλης, θα βρεθούμε στην Πιάτσα Μπρα όπου θα δούμε τη Ρωμαϊκή Αρένα, το παλάτι Barbieri, το σπίτι της Ιουλιέτας, καθώς και τον τάφο της και φυσικά πολλά υπαίθρια café, πιτσαρίες και τρατορίες. Χρόνος ελεύθερος και μεταφερόμαστε στο γραφικό Μπέργκαμο, 40χλμ. από το Μιλάνο, στην περιφέρεια Λομβαρδίας. Βρίσκεται πολύ κοντά στη λίμνη Ίζεο, πάνω σε λόφο στους πρόποδες των Άλπεων και η ατμόσφαιρά της είναι μοναδική. Την πόλη περικλείουν τα Ενετικά τείχη και ο συνδυασμός τους με το ιστορικό κέντρο και την Piazza Vecchia, όπως και την εκκλησία της Santa Maria Maggiore, μας ταξιδεύουν στο παρελθόν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Λίμνες Κόμο - Λουγκάνο

Πρόγευμα και εκδρομή στο μαγευτικό Κόμο, μια από τις πιο ξεχωριστές πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό του κέντρο και θα θαυμάσουμε το καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης Κόμο. Μέσω υπέροχης διαδρομής φθάνουμε στο Λουγκάνο, την πόλη με την ομώνυμη λίμνη που χτυπά με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού! Στην περιήγησή μας θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Λορέντζο, του 13ου αιώνα, το νεοκλασικού ρυθμού Μουσείο της Βίλας Τσάνι που στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο και την εκκλησία της Σάντα Μαρία Ντέλι Άντζολι με νωπογραφίες του Τεσέν. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Μιλάνο - Αθήνα

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για τις αγορές μας στην πρωτεύουσα της μόδας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

To 5ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει τη 2η μέρα του προγράμματος.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Ημέρες

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

21/12

6

685€

735€

+165€

635€

26/12, 2, 3/1

5

595€

645€

+130€

545€

28/12

6

695€

745€

+175€

625€

30/12

5

620€

670€

+140€

570€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μιλάνο - Αθήνα με Sky Express
  • 4, 5 διανυκτερεύσεις στο Starhotel Business Palace 4* ή παρόμοιο
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 195€
  • Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Δημοτικός Φόρος στο Μιλάνο 5€/άτομο/βραδιά πληρωτέο στο ξενοδοχείο
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

 

Πτήσεις με Sky Express:

Από

Προς

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Μιλάνο

13.00

14.35

GQ 830

Μιλάνο

Αθήνα

15.35

19.00

GQ 831

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
  7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας