Skip to main content

Λίμνες Βόρειας Ιταλίας - Νότια Ελβετία, με λίμνη Όρτα, Μιλάνο και Τορίνο (περιλαμβάνεται ημιδιατροφή) | 23.10.2023 Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ από 990

Αναχώρηση: 23/10

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΖΥΡΙΧΗ – με τρένο στο ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΛΟΚΑΡΝΟ – ΜΠΑΒΕΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για τη Ζυρίχη. Με την άφιξή μας στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης αναχωρούμε με άμεση ανταπόκριση από τον σιδηροδρομικό σταθμό (εντός του αεροδρομίου) για το Λουγκάνο. Απολαμβάνουμε μία πανέμορφη διαδρομή με τρένο μέσα από τις Άλπεις, η οποία θα μας φέρει απευθείας στην πόλη του Λουγκάνο.

Άφιξη στη μεγαλύτερη πόλη του ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο, που βρίσκεται στα βόρεια της ομώνυμης λίμνης. Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας και ξεκινάμε μια πανοραμική περιήγηση για να γνωρίσουμε την πόλη. Έπειτα θα έχουμε χρόνο για καφέ και βόλτα στις όχθες της λίμνης.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Λοκάρνο, που βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης Ματζόρε (Μεγάλη Λίμνη). Μετά από μία σύντομη περιήγηση, θα ανέβουμε με το τελεφερίκ στην κορυφή του λόφου, στο μοναστήρι Μαντόνα ντελ Σάσσο στην Ορσελίνα, το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της λίμνης Ματζόρε και της γύρω περιοχής.

Η ημέρα μας συνεχίζεται με μια πολύ όμορφη παραλίμνια διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απολαύσουμε μικρά γραφικά χωριά, όπως το Μπαβένο, που βρίσκεται στο ιταλικό τμήμα της λίμνης Ματζόρε. Άφιξη στο Μπαβένο φημισμένο, κομψό θέρετρο στις όχθες της λίμνης Ματζόρε, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΜΠΑΒΕΝΟ: Κρουαζιέρα στη ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ – ΠΑΛΑΝΤΖΑ – ΟΡΤΑ – ΚΟΥΣΙΟ – ΑΡΟΝΑ – ΣΤΡΕΖΑ – ΜΠΑΒΕΝΟ (περιλαμβάνεται το κόστος του πλοιαρίου)

Ημέρα αφιερωμένη στη λίμνη Ματζόρε και τα πανέμορφα νησιά της. Το πρωί θα επιβιβαστούμε από το ξενοδοχείο μας σε πλοιάριο για βόλτα-κρουαζιέρα στα κοντινά νησιά. Πρώτη στάση μας η Ίζολα Μάντρε (το μεγάλο νησί), άλλη μία έδρα της οικογένειας Μπορομέο που έχει αφήσει το στίγμα της σχεδόν σε όλα τα σημεία της λίμνης. Επόμενος σταθμός μας η Ίζολα Μπέλλα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας Μπορομέο (Βορομαίων) του 17ου αιώνα, με τους καταπληκτικούς βαθμιδωτούς κήπους και την εξαιρετική θέα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε με το πλοιάριό μας για το τρίτο και γραφικότερο νησάκι, την Ίζολα ντέι Πεσκατόρι, πριν αποβιβαστούμε στην Παλάντζα, στην αντίπερα όχθη της λίμνης. Θα επισκεφτούμε τη Βίλλα Ταράντο (προαιρετική είσοδος) και τους κήπους της και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση τη λίμνη Όρτα. Θα κάνουμε στάση και θα απολαύσουμε τη βόλτα μας στο γραφικό Κούσιο, κι έπειτα θα επιστρέψουμε με κατεύθυνση τη Στρέζα και το Μπαβένο. Θα κάνουμε μια στάση στην Αρόνα όπου θα δούμε και το άγαλμα του Αγίου Κάρολου (San Carllone). Θα περιηγηθούμε στην πόλη και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για έναν αρωματικό καφέ στις όχθες της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μπαβένο. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΠΑΒΕΝΟ: Κρουαζιέρα στη ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ – ΜΠΕΛΑΤΖΙΟ – ΜΠΑΒΕΝΟ (Περιλαμβάνεται το κόστος του πλοιαρίου)

Σήμερα θα γνωρίσουμε το πανέμορφο, κοσμοπολίτικο Κόμο, που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Η λίμνη Κόμο θεωρείται μία από τις ομορφότερες λίμνες στην Ευρώπη και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ιταλία. Αγαπημένος προορισμός διάσημων προσωπικοτήτων ήδη από τον 19ο αιώνα, όταν ευρωπαίοι συγγραφείς και καλλιτέχνες ανακάλυψαν και αγάπησαν τον τόπο που τους παρείχε έμπνευση με την απαράμιλλη ομορφιά του. «Οι όχθες της Κόμο αποτελούν το ιδεώδες σκηνικό για έναν ευτυχισμένο έρωτα», έγραψε κάποτε ο συνθέτης Φρανς Λιστ, που έζησε και εμπνεύστηκε εδώ μερικά από τα ωραιότερα μουσικά έργα του.

Φθάνοντας, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε τον καθεδρικό ναό που ενσωματώνει πολλές και διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες, τη βασιλική Σαν Αμπόντιο, την κεντρική πλατεία με τα όμορφα καφέ και εστιατόρια, το Δημαρχείο κ.ά. και φυσικά θα περπατήσουμε στις όχθες της λίμνης για να απολαύσουμε το υπέροχο τοπίο που την περιβάλει.

Συνεχίζουμε για το Τρεμέτζο, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για το Μπελάτζιο, το ομορφότερο και πιο φημισμένο θέρετρο της λίμνης Κόμο. Πρόκειται για ένα πολύ γραφικό χωριό, χτισμένο πάνω σε χερσόνησο, το οποίο συγκεντρώνει εδώ και αιώνες πολλή από την αριστοκρατία και τη διανόηση της Βόρειας Ιταλίας και γενικότερα της Ευρώπης.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μπαβένο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΠΑΒΕΝΟ: εκδρομή στις ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ – τρένο για ΖΕΡΜΑΤ (Περιλαμβάνεται το κόστος του τρένου) – ΜΠΑΒΕΝΟ

Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο Ζερμάτ, στις Ελβετικές Άλπεις. Ακολουθώντας μια πανέμορφη, καταπράσινη διαδρομή στους ορεινούς όγκους των Άλπεων, και το πέρασμα Σεμπλόν, περνάμε στο έδαφος της Ελβετίας και φθάνουμε στη γερμανόφωνη πολίχνη Τάες, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο τρένο που θα μας οδηγήσει στο χειμερινό κοσμοπολίτικο ελβετικό θέρετρο Ζερμάτ. Θα περπατήσουμε στους μικρούς γραφικούς δρόμους του πανέμορφου αυτού χωριού, με τα σαλέ και τα όμορφα μαγαζάκια, και θα απολαύσουμε τη θέα στο επιβλητικό Μάτερχορν, ένα από τα ψηλότερα βουνά των Άλπεων (υψόμετρο 4.478 μ.)

Το Μάττερχορν βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας και οι Ιταλοί το αποκαλούν Τσερβίνο. Επίσης λόγω του εντυπωσιακού σχήματος της κορυφής του, το συγκεκριμένο βουνό έχει αναδειχθεί ως το σήμα κατατεθέν των Άλπεων αλλά και της Ελβετίας. Αφού λοιπόν απολαύσουμε με την ησυχία μας το αριστοκρατικό Ζερμάτ με τη γραφική αρχιτεκτονική του, τον πεντακάθαρο αέρα των Άλπεων και τη μαγική θέα στο πιο πολυφωτογραφημένο βουνό της Ευρώπης, και αφού πιούμε μια αυθεντική ελβετική σοκολάτα, θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της επιστροφής με τρένο ως το Τάες κι από κει οδικώς στη βάση μας, στο Μπαβένο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΠΑΒΕΝΟ: ολοήμερη εκδρομή στο ΤΟΡΙΝΟ – ΜΠΑΒΕΝΟ

Πρωινό και στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο Τορίνο, την πρωτεύουσα της περιφέρειας του Πεδεμόντιου (Πιεμόντε), πόλη πλούσια σε πολιτισμό, παραδόσεις και αξιοθέατα και μεγάλο οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο του ιταλικού Βορρά.

Εμείς σήμερα θα τη γυρίσουμε όλη, κάνοντας πρώτα μία πλήρη πανοραμική περιήγηση για να δούμε τα βασικότερα σημεία της πόλης και να προσανατολιστούμε, και στην συνέχεια πεζή (όπου το πούλμαν δεν μπορεί να κινηθεί) για να γνωρίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Θα πάμε φυσικά στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε τη διάσημη Πιάτσα Καστέλο με τις πολλές καμάρες. Γενικώς το Τορίνο είναι γεμάτο με καμάρες – τόσο που αν βρέχει δεν χρειάζεσαι ομπρέλα! Θα πάμε και στα αριστοκρατικά καφέ που λειτουργούν εδώ και αιώνες στο κέντρο της πόλης και συγκεντρώνουν όλη την αφρόκρεμα της Ευρώπης.

Θα δούμε τα μεγαλόπρεπα ανάκτορα του βασιλικού οίκου της Σαβοΐας που είναι και επισκέψιμα. Θα πάμε στην πλατεία Κάρλο Αλμπέρτo της Σαβοΐας όπου δεσπόζει το Παλάτσο Καρινιάνο που ανήκε στον οίκο της Σαβοΐας και σήμερα στεγάζει το Μουσείο της Ένωσης της Ιταλίας. Αυτό είναι το σημαντικότερο ανάλογο μουσείο σε όλη τη χώρα και χαρακτηρίζεται ως Εθνικό Μουσείο. Καλύπτει εκθέματα που αφορούν τον αγώνα για την ένωση της Ιταλίας από το 1706 ως το 1946. Στην ίδια πλατεία βρίσκονται επίσης η μεγαλοπρεπής Εθνική Βιβλιοθήκη, το θέατρο Καρινιάνο αλλά και το Αιγυπτιακό Μουσείο με πληθώρα εκθεμάτων, τα οποία Ιταλοί αρχαιολόγοι άρπαξαν από τις ανασκαφές της Αιγύπτου.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσουμε την οδό Πο, που οδηγεί σε μία άλλη μεγάλη και ιστορική πλατεία της πόλης τη Βιτόριο Βένετο. Εδώ χτυπάει η νεανική καρδιά του Τορίνο! Μιλάμε για μια ορθογώνια έκταση, που απλώνεται ανάμεσα στην οδό Πο και στον ποταμό Πάδο που βρέχει την πόλη. Τα κτίρια περιμετρικά έχουν όλα καμάρες και στεγάζουν τα πιο φημισμένα μπαρ και καφέ του Τορίνο. Στην πλατεία αυτή κάθε τόσο πραγματοποιούνται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και τίποτα να μην έχει διοργανωθεί, κάθε βράδυ σφύζει από ζωή και νέους που έχουν βγει βόλτα στην πόλη. Απέναντι από την πλατεία Βιτόριο Βένετο, θα απολαύσουμε τη θέα των καταπράσινων λόφων με τις αριστοκρατικές επαύλεις, τις εκκλησίες και τα πάρκα. Ακολουθεί βόλτα με πούλμαν στους πανέμορφους λόφους του Τορίνο, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια καταπληκτική θέα της πόλης. Μετά θα πάμε σε μία ακόμη πανέμορφη πλατεία του ιστορικού κέντρου, την Πιάτσα Σαν Κάρλο με τις κομψές καμάρες, τα καφέ και τα καταστήματα. Η περιήγησή μας γίνεται σπαστά, έτσι ώστε το μεσημέρι που είναι κλειστά τα καταστήματα να υπάρχει χρόνος για καφέ ή φαγητό και λίγη χαλάρωση. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Μπαβένο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΠΑΒΕΝΟ: ολοήμερη εκδρομή στο ΜΙΛΑΝΟ – ΜΠΑΒΕΝΟ

Πρωινή αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Με την άφιξή μας στην πόλη ξεκινάμε την περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Θα δούμε φυσικά τον περίφημο Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο), την κομψή Γκαλερία Βιτόριο Εμμανουέλε (το πρώτο εμπορικό κέντρο του κόσμου!), τη διάσημη Σκάλα του Μιλάνου που είναι η Νο1 όπερα στον κόσμο, και φυσικά θα ρίξουμε μια ματιά και στις εντυπωσιακές βιτρίνες των μεγάλων ιταλικών οίκων μόδας… Μετά τη βόλτα μας στα αξιοθέατα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε ένα γεύμα και να κάνουμε… μερικά ψώνια στις μιλανέζικες μπουτίκ.

Το Μιλάνο όμως έχει αμέτρητα ακόμα πράγματα να δει και να κάνει ο επισκέπτης, ανάλογα πάντα με τον χρόνο που διαθέτει. Η Σκάλα του Μιλάνου, το Κάστρο των Σφόρτσα, η Πινακοθήκη Μπρέρα, ο Μυστικός Δείπνος του Ντα Βίντσι, η συνοικία Ναβίλι με τα κανάλια της και φυσικά οι αλα μιλανέζε γεύσεις της πόλης είναι στην κορυφή της λίστας κάθε ταξιδιώτη! Μετά το τέλος της περιήγησής μας επιστρέφουμε στο Μπαβένο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΜΠΑΒΕΝΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – με τρένο στη ΖΥΡΙΧΗ – πτήση για ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και κάνουμε check out, μεταβαίνουμε με το πούλμαν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λουγκάνο. Επιβιβαζόμαστε στο ειδικό τρένο της Swiss και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Ζυρίχης. Ακολουθεί μία απολαυστική σιδηροδρομική διαδρομή μέσα από τις Άλπεις, για τις τελευταίες όμορφες εικόνες πριν το ταξίδι της επιστροφής. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και ανταπόκριση με την πτήση μας της Swiss για την Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/10/2023- Τιμή από 990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 990 € 308 €
  Twin Room 990 € 308 €
  Triple Room 990 € 308 €
  Single Room 1445 € 308 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, στην τιμή των οποίων περιλαμβάνονται τα εισιτήρια τρένου για τη διαδρομή Ζυρίχη-Λουγκάνο και Λουγκάνο-Ζυρίχη
  • 6 Διανυκτερεύσεις στα πολυτελή 4* ξενοδοχεία της αλυσίδας Zacchera Hotels (Grand Hotel Dino, Grand Hotel Bristol, Hotel Simplon και  Hotel Spendid) στο Μπαβένο ή στη Στρέζα σε standard δωμάτια
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Το κόστος για τα πλοιάρια στη λίμνη Ματζόρε και στη Λίμνη Κόμο, το τελεφερίκ στο Λοκάρνο και το τρένο Τάες-Ζερμάτ-Τάες
  • Η επίσκεψη στο Μιλάνο
  • Η εκδρομή στο Τορίνο
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται    

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 308€
  • Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα

 

 

SWISS

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX1843

23/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

07:05

08:55

LX7448

23/10/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ*

10:15

12:30

*η διαδρομή πραγματοποιείται με τρένο, ως μέρος του αεροπορικού εισιτηρίου

LX7455

29/10/2023

ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΖΥΡΙΧΗ*

14:30

16:44

LX1842

29/10/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:45

21:20