Skip to main content

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ Β. ΙΤΑΛΙΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΦΩΤΑ 202 -2024 από 645

Κόμο – Μιλάνο – Λίμνη Βαρέζε – Λίμνη Ματζόρε – Λουγκάνο – Μπολόνια – Φλωρεντία – Λίμνη Γκάρντα – Σιρμιόνε – Βερόνα

Αναχωρήσεις: 22 – 28/12 & 29/12/23 – 04/01/2024 - 7 ημέρες

Η τιμή είναι για Early booking.  Έπειτα θα υπάρχει προσαύξηση Κανονικής τιμής + 60 € κατ’ άτομο.

 

1η ημέρα | Πτήση για Μπέργκαμο – Κόμο - Μιλάνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση για την απευθείας πτήση μας στο Μπέργκαμο. Αναχωρούμε για το μαγευτικό Κόμο και την ομώνυμη λίμνη του. Η λίμνη αποτελούσε ένα θέρετρο διακοπών για την ιταλική αριστοκρατία για αυτό και είναι γνωστή για τις επιβλητικές τις βίλες που είναι χτισμένες στα παράλια της λίμνης. Η προκυμαία, το ιδανικότερο μέρος για έναν ρομαντικό περίπατο, δίπλα της η Piazza Cavour - η κεντρική πλατεία με όμορφα καφέ και εστιατόρια - και ο Καθεδρικός ναός, γνωστός για τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες που ενσωματώνει, είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα που θα δούμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας. Το απόγευμα μετάβαση στο Μιλάνο, το συνώνυμο της μόδας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας. Στην περιήγηση μας θαυμάζουμε τα μεγαλοπρεπή κτήρια. Ο Καθεδρικός ναός του Duomo μας εντυπωσιάζει, στο πλάι βρίσκεται η Galleria Vittorio Emanuele II, η εμπορική στοά διακοσμημένη με ψηφιδωτά & την ιδιαίτερη γυάλινη οροφή που σίγουρα τραβάει την προσοχή μας. Χρόνος ελεύθερος στα κομψά μαγαζιά και καφέ για να νιώσουμε την αύρα και τη μεγαλοπρέπεια. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας.

2η Ημέρα | Μιλάνο – Λίμνη Βαρέζε - Λίμνη Ματζόρε - Λουγκάνο

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την Λίμνη Βαρέζε. Η πόλη είναι κτισμένη στους πρόποδες του Sacro Monte di Varese (ιερού βουνού του Βαρέζε), το οποίο από το 2003 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Palazzo Estense, κατασκευασμένο από τους δούκες του Έστε το 1766-1772, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο, και η Βασιλική του San Vittore, με αγιογραφίες του 17ου αιώνα και μπαρόκ καμπαναριό. Συνεχίζουμε με προορισμό τη λίμνη Ματζόρε, μία από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες λίμνες της Ιταλίας. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει όλες τις ομορφιές της. Ελεύθερος χρόνος για φωτογραφίες. Οδεύουμε για το αριστοκρατικό Λουγκάνο που είναι φωλιασμένο ανάμεσα στις βουνοπλαγιές των Άλπεων. Τα γραφικά δρομάκια της πόλης σφύζουν από ζωή. Ο καθεδρικός του Σαν Λορέντζο θεωρείται από τα ωραιότερα δημιουργήματα της Αναγέννησης. Αργά το απόγευμα ξεκινάμε για την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα | Μιλάνο – Μπολόνια - Φλωρεντία

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη Μπολόνια. Η πόλη είναι γνωστή για το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης (από το 1088) και τις περίφημες στοές της που φτάνουν σε μήκος τα 38χλμ. Ανάμεσα τους και η μακρύτερη στον κόσμο (San Luca) μήκους 3,7χλμ με 666 καμάρες. Ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθούμε στην πόλη, να τη φωτογραφήσουμε και να απολαύσουμε το καφέ μας. Συνεχίζουμε με προορισμό την πόλη των Μεδίκων, το λίκνο της Αναγέννησης, τη μοναδική Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προτείνουμε να περπατήσετε τη φωτισμένη, πανέμορφη πόλη.

4η ημέρα | Φλωρεντία (περιήγηση πόλης-εορτασμοί)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη θησαυρό της Ιταλίας, με τα φημισμένα μουσεία, τα παλάτια, την αύρα της αναγέννησης που σε συνοδεύει σε κάθε σου βήμα και σε μεταφέρει νοερά σε άλλες εποχές. Στη διάρκεια της περιήγησής μας , επισκεπτόμαστε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε - με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο.  Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Μην παραλείψετε μια βόλτα στην περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Ελεύθερος χρόνος για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα/Πρωτοχρονιά με το γνήσιο Ιταλικό τρόπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα | Φλωρεντία – Λίμνη Γκάρντα (Σιρμιόνε) – Βερόνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Σιρμιόνε, το δημοφιλές θέρετρο της λίμνης Γκάρντα κλεισμένο γύρω από τα τείχη του επιβλητικού άστρου με την περίφημη εκκλησία του Αγίου Πέτρου και την ιστορική εκκλησία της Παρθένου Μαρίας Γένοβα. Στη συνέχεια μετάβαση στην πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Θαυμάζουμε την Ρωμαϊκή αρένα που αποτελεί το κεντρικό αξιοθέατο της πόλης. Συνεχίζουμε στην πλατεία Έρμπε με τα υπέροχα κτήρια και αγάλματα και την υπαίθρια αγορά. Αφήνουμε στο τέλος το σπίτι της Ιουλιέτας (υποθέτοντας ότι υπήρξε) και το μπαλκόνι που έβγαινε για να δει το Ρωμαίο. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα | Βερόνα – Ελεύθερη ημέρα

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη. Σήμερα αφιερώστε τον χρόνο σας να γνωρίσετε το  ιστορικό κέντρο της Βερόνας , ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ιταλίας όπου μπορείτε να περιπλανηθείτε στα γοητευτικά σοκάκια & στις γειτονιές, όπως η Veronetta, να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού ή στην Piazza Delle Erbe “πλατεία των βοτάνων” η οποία περιβάλλεται από υπέροχα μεσαιωνικά κτίρια και πύργους. Ακόμα και το σιντριβάνι στο κέντρο της πλατείας χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, ενώ το ρωμαϊκό άγαλμα που το κοσμεί είναι του 380 μ. Χ. Για το τέλος απολαύστε ένα δροσερό ποτήρι Prosecco. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα | Βερόνα –Bergamo– Πτήση Επιστροφής

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο. Πτήση επιστροφής με τις καλύτερες εντυπώσεις από το ταξίδι μας.

 

 

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ Β. ΙΤΑΛΙΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - 7 ΜΕΡΕΣ

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

Παιδί 2-12

σε τρίκλινο

Επιβ.

Μονο-κλίνου

Πτήσεις

22-28/12/2023

 &

29/12–04/01/24

Μιλάνο: Grand Visconti Palace 4*

Φλωρεντία: Starhotels Michelangelo 4* ή  Raffaello 4*
 Βερόνα: Ark Hotel 4*

 

Early booking

 

645 €

 

Early booking

 

575  €

 

 

 

+   395  €

Ryan Air
 Αθήνα - Μπέργκαμο                   FR: 1318  15:40–17:10
 Μπέργκαμο-Αθήνα                   FR: 1319  14:15 – 17:35

Χρεώσεις αεροδρομίων,  επίναυλοι καυσίμων & ΦΠΑ 250€.

Οι τιμές Early booking ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Έπειτα θα υπάρχει προσαύξηση Κανονικής τιμής + 60 € κατ’ άτομο.

 

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια με τη Ryan Air.
  • Προσωπικό αντικείμενο (διαστάσεων 40x25x20cm) και παραδοτέα αποσκευή 20kg ανά 2 άτομα.
  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, όπως αυτά αναφέρονται παραπάνω.
  • Πρόγευμα σε μπουφέ καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν Περιλαμβάνονται :

  • Χρεώσεις αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων & ΦΠΑ 250 €.
  • Δημοτικοί φόροι διαμονής (περίπου 25€)
  • Check points 25€
  • Επιπλέον κόστος χειραποσκευής 10 Kg (55χ40χ20cm) : 60 € κατ’ άτομο
  • Επιπλέον αποσκευή 20 kg : 90 € κατ’ άτομο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις :

  • Στην Φλωρεντία τα ξενοδοχεία είναι για 22/12 το Starhotels Michelangelo 4* & για 29/12 το  Raffaello 4* ή παρόμοια.
  • Οι τιμές Early booking ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων. Έπειτα θα υπάρχει προσαύξηση 60 € κατ’ άτομο.
  • Για ακυρώσεις 50 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση προκαταβολής 40 %