Skip to main content

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΑΛΤΑΣ 2023! από 395€

Αναχωρήσεις:  16/02/2023...Διάρκεια: 5ημέρες

... το γλέντι των ιπποτών Από το 1535 η Μάλτα έχει δει πολλές φαντασμαγορικές αποκριάτικες φιέστες. Ένα όμως παραμένει το ίδιο: η αστείρευτη διάθεση για γλέντι με μεσογειακό χρώμα, σατιρική διάθεση και πολύχρωμη φανφάρα, με παρελάσεις, street happenings και νυχτερινές μεταμφιεσμένες εξορμήσεις...

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

1η μέρα: Αθήνα – Μάλτα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση με την Aegean Airlines. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μάλτας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Με τη βοήθεια της ξεναγού θα πάρετε μια μικρή γεύση από τη νυχτερινή ζωή του νησιού!

2η μέρα: Ξενάγηση στη Βαλέττα

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Βαλέττα. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Η Βαλέττα είναι η πρωτεύουσα του νησιού της Μάλτας και αναγνωρίστηκε επίσημα ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco.  Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλης εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ’ όπου θα δούμε την πανοραμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942. Κατά την διάρκεια της περιήγησης μας στην Βαλλέττα, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα τείχη της πόλης, πυκνές συστάδες φθαρμένων κτισμάτων ασβεστόλιθου, ξύλινα μπαλκόνια και επιβλητικές εκκλησίες. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο

3η μέρα: Μάλτα –Eκδρομή στο  Γκόζο (προαιρετικά)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την ολοήμερη εκδρομή  στο μαγευτικό νησί Γκόζο. Για να φθάσουμε στο δεύτερο νησί του αρχιπελάγους, μεταφερόμαστε στο βόρειο τμήμα της Μάλτας όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι. Ένα  ευχάριστο ταξίδι 25 λεπτών. Η γοητεία του Γκόζο είναι εμφανής από την πρώτη στιγμή που θα φθάσουμε εκεί. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, οι αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν το πόσο άξιζε η επίσκεψη σας στο νησί. Η περιήγηση μας στο νησί είναι ένας συνδυασμός γραφικών ιστορικών τοπίων και τοπικής κουλτούρας. Θα επισκεφτούμε την Ggantija, με τα μοναδικά ευρήματα από την Νεολιθική εποχή,  την πρωτεύουσά του Γκόζο Βικτώρια, με το περίφημο κάστρο και την παλιά πόλη, στη συνέχεια το παραδοσιακό χωριό Φοντάνα, όπου μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα και τέλος το γραφικό ψαροχώρι Xlendi, όπου μπορείτε προαιρετικά να γευματίσετε . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μάλτα – Μόστα – Μεδίνα –Ραμπάτ - Τα Άλι

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας στο γεωγραφικό κέντρο της Μάλτας. Θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Μόστα με τον μεγαλύτερο τρούλο στο νησί και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Εθνικό Πάρκο Τα Αλί, όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο εργοστάσιο παραγωγής φυσητού γυαλιού καθώς και το εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψη στη σιωπηλή πολιτεία Mdina, που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια για να δούμε τα κυριότερα σημεία της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Τρείς πόλεις – Μαρσασλόκ – Πτήση επιστροφής για Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, θα  γνωρίσουμε τις καταπληκτικές περιοχές των 3 πόλεων (The Τhree cities) ένα μοναδικό σύμπλεγμα αρχιτεκτονικών κατασκευών κάστρων, κατοικιών και σημαντικών κτιρίων, κτισμένα σε μια συγκλονιστική θέση στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour). Στη συνέχεια θα κινηθούμε προς τη νότια πλευρά του νησιού όπου θα επισκεφθούμε το ψαροχώρι  Marsaxlokk με την περίφημη λαϊκή  αγορά και έπειτα μεταφορά στη Σλίεμα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της  επιστροφής μας.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

Ξενοδοχείο

2κλινο

1κλινο

Παιδική τιμή

(2-12 ετών)

Golden Tulip Vivaldi Hotel 4*  ή παρόμοιο

€ 395

€ 545

€ 365

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μάλτα – Αθήνα με την Aegean Airlines
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο της Μάλτας
  • 4 διανυκτερεύσεις με buffet πρωινό σε ξενοδοχείo 4*
  • Ξενάγηση στη Βαλέττα
  • Eκδρομή σε Μόστα – Μεδίνα Ραμπάτ – Τα Άλι
  • Ελληνόφωνος αρχηγός – συνοδός
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Covid -19

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (€195)
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά 

 

Πτήσεις με Aegean Airlines

Α3 730  

Αθήνα – Μάλτα

15.20-16.00

Α3 731

Μάλτα – Αθήνα

 18.05 -21.10

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  • Περιορισμένος αριθμός θέσεων.