Skip to main content

Κορυτσά - Δυρράχιο - Αργυρόκαστρο την 28η Οκτωβρίου

 

5 μέρες οδικώς Κορυτσά - Πογραδέτς, Ελμπασάν, Δυρράχιο, Τίρανα, Φιερι, Τεμπελένι, Αργυρόκαστρο, Αγ. Σαράντα, Αρχαιολογικός χώρος Βουθρωτού.

Αναχώρηση  24 Οκτωβρίου,  5 μέρες οδικώς

 

Μέρα:
Αθήνα - Καστοριά
Αναχώρηση στις 7.00 το πρωί για την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς, μέσω Καλαμπάκας. Άφιξη στηνΑρχόντισσα της δυτικής Μακεδονίας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο LIMNEON RESORT & SPA 5*, δείπνο.
Μέρα:
Καστοριά - Κρυσταλλοπηγή - Κορυτσά
Πρωινό και αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής. Μπαίνοντας στο Αλβανικό έδαφος, οιόποιες αμφιβολίες για να συμμετέχετε σε μια τέτοια εκδρομή εξαφανίζονται, μόλις συναντήσετε την πόλη τηςΚορυτσάς. Το αρχιτεκτονικό τοπίο συνδυάζει τα ιταλικά κτίρια του Μεσοπολέμου, τις παλιές εργατικές κατοικίεςΣοβιετικού τύπου και τα πανέμορφα αρχοντικά. Άφθονο πράσινο και δενδροστοιχίες οδηγούν στην κεντρικήπλατεία της πόλης, με τον περίφημο Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό, καθώς επίσης και το καταπληκτικό ΜουσείοΕθνογραφίας και Μεσαιωνικής Τέχνης. Δεκάδες Βυζαντινές εικόνες έχουν συγκεντρωθεί εκεί μετά από μιαεπίπονη προσπάθεια, καθώς και ο καταπληκτικός άμβωνας της Εκκλησίας της Ζωοδόχου Γης που είχε ισοπεδωθείαπό το Καθεστώς του Εμβερ Χότζα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας Grand Hotel Palace 3*. Δείπνο.
Μέρα:
Πόγραδετς - Ελμπασάν - Δυρράχιο - Τίρανα
Πρόγευμα και προσπερνώντας τον κάμπο της Μουζακιάς, φθάνουμε στην παραλίμνια πόλη του Πόγραδετς.Ακολουθώντας μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα στη λίμνη της Πρέσπας, με την πόλη της Στρούγκας και τηνΟχρίδα απέναντι. Αφού προσπεράσουμε μικρές βαλκανικές κωμοπόλεις και χωριά, θα συναντήσουμε τοΕλμπασάν, με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο και το περίφημο κάστρο της. Σύντομη στάση και αναχώρηση γιατο Δυρράχιο, με τα σύγχρονα κτίρια και το εντυπωσιακό παραλιακό μέτωπο με τα παραθεριστικά συγκροτήματα.Επίσκεψη στη Ρωμαϊκή Αγορά, το Αμφιθέατρο της Επιδάμνου. Θα προσπεράσουμε τα ιστορικά κτίρια τηςΝομαρχίας, του Πολιτιστικού Κέντρου και του Μουσουλμανικού Τεμένους. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρησηγια τα Τίρανα. Πανοραμική περιήγηση της πρωτεύουσας, με τα αναπαλαιωμένα κτίρια στην κεντρική πλατεία,την Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Μέγαρο, το Εθνικό Ποδοσφαιρικό Στάδιο και το Μουσείο. Άφιξη στοξενοδοχείο Doro City 4*. Δείπνο.
Μέρα:
Τίρανα - Φιέρι - Τεπελένι - Αργυρόκαστρο - Αγ. Σαράντα
Πρωινό και αφού προσπεράσουμε την πόλη του Δυρραχίου, θα κατευθυνθούμε στο Φιέρι, την πόλη που είναιάμεσα συνδεδεμένη με τον Κοσμά τον Αιτωλό. Πανοραμική ξενάγηση της πλατείας και του Ορθόδοξου Ναού.Στην συνέχεια αναχώρηση για το ιστορικό Τεπελένι. Σύντομη στάση στην είσοδο του Κάστρου, με τη στήληπου αναφέρεται στην επίσκεψη του Λόρδου Βύρωνα και του αγάλματος του Αλί – Πασά. Μια ώρα περίπου μετά,θα φθάσουμε στο Αργυρόκαστρο, με το εντυπωσιακό Κάστρο και την Ακρόπολη της πόλης. Θα θαυμάσουμεπανοραμικά το τοπίο ενός ιδιαίτερα παραδοσιακού χώρου που είναι υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ, ελεύθεροςχρόνος και αναχώρηση για την πόλη των Αγ. Σαράντα. Θα εντυπωσιαστείτε από τη ρυμοτομία και τα καινούριακτίρια, καθώς και από τη σύγχρονη υποδομή. Η παραλιακή διαδρομή θα σας φέρει πολύ κοντά στη Κέρκυρα, πουβρίσκεται ακριβώς απέναντι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Brillant 4*. Δείπνο.
Μέρα:
Αγ. Σαράντα, Αρχαιολογικός χώρος Βουθρωτού, Μνημείο Πεσόντων στουςΒουλιαράτες, Κακκαβιά, Γιάννενα, Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση. Διανύοντας παραθαλάσσια, την ακτογραμμή των Αγ. Σαράντα, φτάνουμε στοσημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Αλβανίας και έναν από τους σπουδαιότερους στη Μεσόγειο, στοΒουθρωτό. Ξεναγηθείτε σε ένα εκπληκτικό φυσιολατρικό χώρο, θαυμάζοντας το Ασκληπιείο, το Θέατρο, τα Τείχη,το Βαπτιστήριο, το Νυμφαίο, την Βασιλική, την Ακρόπολη και τέλος το Μουσείο. Πρωτοκατοικήθηκε χιλιάδεςχρόνια π.χ. και απασχόλησε ιστορικά την ανθρωπότητα από την εποχή των Τρωικών Πολέμων. Εν συνεχεία,μετά από μια διαδρομή μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο, στάση για καφέ στο Ελληνικό καφενείο «ΠΛΑΤΑΝΟΣ». Μεταφορά στο γειτονικό χωριό Βουλιαράτες, για ναεπισκεφτούμε το Μνημείο Πεσόντων των Ελληνικώνστρατιωτών, του 1940. Άφιξη στο συνοριακό σταθμότου Μαυροματίου. Η διαδρομή μας προς την Αθήναθα ολοκληρωθεί το βράδυ, διαμέσου Πρέβεζας,Άρτας και Ρίου Αντιρίου.


Τιμή κατ' άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή
Αναχώρηση  24 Οκτωβρίου,  5 μέρες οδικώς
  
  
Δίκλινο310
3ο άτομο έως 12 ετών210
Μονόκλινο390
   
 
Περιλαμβάνονται:
  Μεταφορές, εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  Τρεις(3) διαν/σεις με πρωινό σε πεντακάθαρα ξενοδοχεία 3* και 4* στην Αλβανία (Κορυτσά, Τίρανα, Αγ. Σαράντα)
  Μια διαν/ση στο πολυτελές Limneon Resort στη Καστοριά, με ημιδιατροφή
  Τρία (3) δείπνα σε επιλεγμένουςχώρους εστιατορίων στην Αλβανία
  Τοπικός ξεναγός Ελληνικής καταγωγής, γνωστής της κουλτούρας και τουπολιτισμού της χώρας
  Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
  Ποτά στα γεύματα / δείπνα, ότι αναφέρεται ως προαιρετική ενέργεια, είσοδοι σε Μουσεία / Αρχαιολογικούς χώρους, φιλοδωρήματα