Skip to main content

Πανόραμα Βουλγαρίας Χριστούγεννα 2018 Πρωτοχρονιά, Φώτα 2019 από 235.00

Αναχωρήσεις: 5 ημέρες:22/12 και 4 ημέρες: 23/12 & 03/01

1η ημέρα: Αθήνα – Μπόροβετς
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Βουλγαρία και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση θα φτάσουμε στα σύνορα όπου μετά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών μας εγγράφων θα συνεχίσουμε για το πανέμορφο και γραφικό Μπόροβετς. Άφιξη και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας. Χρόνος για ξεκούραση δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μπόροβετς – Μονή Rila – Μπλαγκόεβγκραντ – Μπόροβετς
Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο από όλα τα βουλγαρικά ορθόδοξα μοναστήρια, το μοναστήρι Rila. Βρίσκεται σε κοιλάδα στη νότια πλαγιά της οροσειράς Ρίλα και φημίζεται για την αρχιτεκτονική του, τις εικονογραφίες και την αρχαία ιστορία του, προστατευμένη κληρονομιά από την Unesco. Μετά την περιήγησή μας θα συνεχίσουμε για το Μπλαγκόεβγκραντ,αδελφοποιημένη πόλη με τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μπλαγκοεβγκράτσκα Μπίστριτσα και είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας. Διαθέτει ένα πεζοδρομημένο κέντρο με διατηρημένη αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα, με πολλά εστιατόρια, καφέ και μπουτίκ. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, μεσημεριναό φαγητό και αγορά τοπικών προϊόντων. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Μπορούμε να απολαύσουμε τις πλούσιες ανέσεις του ξενοδοχείου, να χαλαρώσουμε στο spa center, στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, στην σάουνα και το jacuzzi. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μπόροβετς (περιήγηση πόλης) – Σόφια – Μπόροβετς
Πρωινό σε μπουφέ και σήμερα το πρωί θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να περιηγηθούμε στην πόλη που μας φιλοξενεί και να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων το χιονοδρομικό της κέντρο, ένα από τα καλύτερα της χώρας. Έπειτα θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την επιβλητική Σόφια. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Alexander Nevski, το Κοινοβούλιο, την Όπερα, την Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το ναό του Αγίου Νικολάου και στην συνέχεια θα δούμε το μεγαλύτερο πάρκο της Σόφιας το Borisova Gradina με τα σιντριβάνια και τα μεγάλα δέντρα για να φθάσουμε μέχρι την περίφημη γέφυρα των αετών. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ σε εορταστική ατμόσφαιρα θα μας παρατεθεί το Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν με πλουσιοπάροχο δείπνο, φολκλορικούς χορούς και μουσική. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μπόροβετς – Φιλιππούπολη – Μπόροβετς
Χριστουγεννιάτικο πρωινό και αργά αναχώρηση για την ιστορική Φιλιππούπολη. Η παλιά πόλη, είναι ένας λαβύρινθος από πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσα σε ρωμαϊκά ερείπια. Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο – πανοραμική θέα προσφέρεται από το λοφίσκο Μπουνάρντζικα – ο καθεδρικός ναός της Παναγίας, το Τέμενος Τζουμαγιά στην ομώνυμη πλατεία, το υδραγωγείο, η Ρωμαϊκή Αγορά, και η εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Όλα αυτά αποτελούν τον πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πόλο της Βουλγαρίας τα οποία θα δούμε μέσα από την ξενάγησή μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μπόροβετς – Σαντάνσκι – Αθήνα
Μπουφέ πρωινό και αναχωρούμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα πραγματοποιώντας πρώτη στάση στο Σαντάνσκι. Εδώ μπορούμε να ψωνίσουμε αθλητικά, είδη ένδυσης και άλλα, σε χαμηλές τιμές αλλά και να περπατήσουμε στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης. Έπειτα, αφού περάσουμε τα Βουλγαρικά σύνορα, έχοντας ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό θα φθάσουμε το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις από την γειτονική χώρα.

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις ή τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο EuphoriaClubHotel & Spa 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ με διεθνείς και τοπικές γεύσεις επιμελημένο από τον Chef του ξενοδοχείου
  • GalaΧριστουγέννων στις 24/12 στο ClubHouse του ξενοδοχείου με εορταστικό φαγητό, μουσική διασκέδαση με Dj και φολκλορικούς χορούς
  • Επίσημη ξενάγηση Σόφιας
  • Επίσημη ξενάγηση Φιλιππούπολης
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Επιπλέον γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Ο δημοτικός φόρος πόλης (1,5 € ημερησίως) πληρωτέος στη ρεσεψιόν κατά την άφιξη
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Αναχωρήσεις:

5 ημέρες:22/12          

4 ημέρες: 23/12 & 03/01

Πρόγραμμα 4ήμερης εκδρομής:

1η ημέρα: Αθήνα – Μπόροβετς

2η ημέρα: Μπόροβετς – Σόφια

3η ημέρα: Μπόροβετς – Φιλιππούπολη

4η ημέρα: Μπόροβετς – Μονή Rila – Αθήνα

Τιμή κατ’ άτομο

 

Χριστούγεννα

Θεοφάνια

Τύπος Δωματίου

4 ημέρες

5 ημέρες

4 ημέρες

Δίκλινο

275 €

325 €

235 €

3 άτομο παιδί έως 12 ετών

165 €

185 €

145 €

Suite 1 χώρου

295 €

355 €

255 €

3 άτομο ενήλικας

255 €

315 €

225 €

3 άτομο παιδί έως 12 ετών

165 €

185 €

145 €

4 άτομο παιδί έως 12 ετών

205 €

245 €

185 €

Μονόκλινο

375 €

455 €

335 €