Skip to main content

Ενωμένη Ευρώπη Χριστούγεννα 2019 και Πρωτοχρονιά 2020 από 999,00

Αναχωρήσεις: 21/12 ,  15 ημέρες
Μιλάνο - Λουκέρνη - Κολμάρ - Στρασβούργο - Λουξεμβούργο - Άμστερνταμ - Χάγη - Ρότερνταμ - Βρυξέλλες - Μπρυζ - Γάνδη - Λονδίνο - Παρίσι

 1η μέρα: Αθήνα-Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Επιβίβαση στο πλοίο

Αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας ή της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τις ανέσεις του πλοίου, διανυκτέρευση.

 2η μέρα: Ανκόνα - Μιλάνο

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και εφόσον υπάρχει χρόνος, περιήγηση στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 3η μέρα: Μιλάνο - Λουκέρνη - Κολμάρ - Στρασβούργο

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Λουκέρνη. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, την εντυπωσιακή παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Αποτελεί σπουδαίο αξιοθέατο η μεσαιωνική σκεπαστή ξύλινη γέφυρα με τους 120 πίνακες. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για την Κολμάρ, πρωτεύουσα του Άνω Ρήνου. Η πόλη είναι πλούσια σε μουσεία, ναούς και αρχιτεκτονικά μνημεία που κοσμούν την πόλη και την κάνουν μοναδική. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Αλσατίας και έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Στρασβούργο. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, το ονομαζόμενο και «Petite France» (Μικρή Γαλλία). Έχει χαρακτηρισθεί ως αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Οι εικόνες που χαρίζει απλόχερα στους επισκέπτες της η «Μικρή Γαλλία» είναι πανέμορφες, σχεδόν παραμυθένιες, και άνετα προσφέρονται για καρτ-ποστάλ. Μικρές παρόχθιες κατοικίες του 16ου και 17ου αιώνα με ξύλινο σκελετό. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα είναι ο καθεδρικός ναός της Παναγίας από ροζ γρανίτη και κορυφαίο δείγμα γοτθικής τέχνης, το αστρονομικό ρολόι της πόλης και το παλάτι Rohan που πλέον φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκθέσεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 4η μέρα: Στρασβούργο - Λουξεμβούργο - Άμστερνταμ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μέγα Δουκάτο του Λουξεμβούργου. Στην περιήγησή μας στην πρωτεύουσα θα δούμε τον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας. Είναι κτισμένος σε υστερογοτθικό ρυθμό με πολλά αναγεννησιακά στοιχεία και φιλοξενεί το περίφημο άγαλμα της Παναγίας της Παρηγορήτριας, πολιούχου της πόλης και του Μεγάλου Δουκάτου. Επίσης, θα δούμε τα μεσαιωνικά τείχη, τις τάφρους και τον υπέροχο πεζόδρομο Chemin de la Corniche. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Άμστερνταμ. Διανυκτέρευση.

 5η μέρα: Άμστερνταμ περιήγηση πόλης - Μάρκεν - Βόλενταμ

Πρόγευμα και ακολουθεί περιήγηση στην «πλωτή» πόλη με τα αμέτρητα κανάλια. Θα δούμε το Εθνικό Μουσείο που συγκεντρώνει έργα των μεγαλύτερων Φλαμανδών ζωγράφων. Το βασιλικό ανάκτορο, το σπίτι του Ρέμπραντ, το Νομισματοκοπείο και τη φημισμένη πλατεία Νταμ. Επόμενη επίσκεψη τα γραφικά ολλανδικά ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ. Θα δούμε τους ντόπιους με τις παραδοσιακές φορεσιές και τη ζωή της υπαίθρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το ελεύθερο απόγευμα προτείνουμε να ζήσετε την έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης.

 6η μέρα: Άμστερνταμ - Χάγη - Ρότερνταμ - Βρυξέλλες

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας, Χάγη. Αποτελεί έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης, του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, αλλά και του ολλανδικού Κοινοβουλίου. Θα θαυμάσουμε το Παλάτι της Ειρήνης και τα μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας κτίρια που στεγάζουν διπλωματικές αποστολές και υπηρεσίες, συγκροτώντας τη μεγαλύτερη και πιο κοσμική παραλία της Ολλανδίας. Συνεχίζουμε με προορισμό το Ρότερνταμ που βρίσκεται στις εκβολές του Ρήνου και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου με ουρανοξύστες και εντυπωσιακές γέφυρες. Τέλος, άφιξη στην πρωτεύουσα του Βελγίου, Βρυξέλλες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 7η μέρα: Βρυξέλλες - Γάνδη - Μπρυζ

Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην αριστοκρατική πόλη των Βρυξελλών. Θα δούμε μία από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου, την πλατεία Γκραν-Πλας (Μεγάλη Πλατεία) με το εντυπωσιακό δημαρχείο, τον οίκο του βασιλιά, το παλάτι των Δουκών της Βραβάντης και άλλα αναγεννησιακά φλαμανδικά κτίρια. Επιπλέον, θα θαυμάσουμε κτίριο του βελγικού Κοινοβουλίου, τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ, τα κτίρια της Ε.Ε., την αψίδα του Θριάμβου κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με προορισμό τη Γάνδη, μία από τις παλαιότερες πόλεις του Βελγίου. Εκεί, μεταξύ άλλων, θα δούμε το κάστρο των Ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον Μεσαίωνα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι. Συνεχίζουμε σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη γραφική Μπρυζ, όπου θα δούμε τον πύργο του ναού της Παναγίας που αποτελεί το ψηλότερο τούβλινο κτίριο της Ευρώπης και φιλοξενεί το γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου «η Παρθένος και το Θείο Βρέφος». Η πόλη είναι γεμάτη από γραφικά κανάλια, παραμυθένιες λίμνες, όπως η Minnewater, και πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στις Βρυξέλες.

 8η μέρα: Βρυξέλλες - Λονδίνο

Πρόγευμα και αναχώρηση για το μαγευτικό Λονδίνο μέσω Eurotunnel. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με τη βοήθεια του αρχηγού μας.

 9η μέρα: Λονδίνο ξενάγηση πόλης - Βρετανικό Μουσείο

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για πανοραμική ξενάγηση στη βρετανική πρωτεύουσα, κατά την οποία θα δούμε, μεταξύ άλλων, την πλατεία Τραφάλγκαρ με την Εθνική Πινακοθήκη, την οδό Γουάιτχολ, όπου βρίσκονται πολλά υπουργεία, το Αββαείο Γουέστμινστερ, το νεογοτθικό Κοινοβούλιο με το διάσημο ρολόι Big Ben, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ, τον καθεδρικό του Αγίου Παύλου, όπου λαμβάνουν χώρα οι μεγαλύτερες τελετές του αγγλικού έθνους, τον Πύργο του Λονδίνου, την πασίγνωστη πλατεία Πικαντίλι κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βρετανικό Μουσείο, για να θαυμάσουμε τα περίφημα αγάλματα και γλυπτά του Παρθενώνα που φυλάσσονται στην πτέρυγα των ελληνικών αρχαιοτήτων (ελεύθερη είσοδος) και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό (είσοδος εξ ιδίων). Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για αγορές και να χαρείτε το φωταγωγημένο Λονδίνο.

 10η μέρα: Λονδίνο - Παρίσι

Πρόγευμα και αναχώρηση μέσω Eurotunnel για την πόλη του φωτός, Παρίσι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ σας προτείνουμε έναν νυχτερινό γύρο πόλης και ανάβαση στο υψηλότερο φυσικό σημείο της πόλης, τον λόφο της Μονμάρτης, όπου κυριαρχεί η βασιλική Σακρ Κερ, η πλατεία των υπαίθριων ζωγράφων και η οικεία του Σαλβαδόρ Νταλί. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια μαγευτική κρουαζιέρα στον Σηκουάνα.

 11η μέρα: Παρίσι ξενάγηση πόλης

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε την Παναγία των Παρισίων και το ιστορικό πανεπιστήμιο της Σορβόνης για να φθάσουμε στο Πάνθεον, σημείο ταφής των επιφανέστερων Γάλλων. Ακολούθως, θα θαυμάσουμε τους κήπους και τα ανάκτορα του Λουξεμβούργου, όπου στεγάζεται η Γερουσία της Γαλλίας. Έπειτα, θα οδηγηθούμε στη γειτονιά Σεν Ζερμέν με τα δημοφιλή καφέ ντε Μαγκό και ντε Φλορ, αλλά και τον ναό του Αγίου Γερμανού. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από το μουσείο Ορσέ, την πανέμορφη γέφυρα του Αλεξάνδρου Γ΄, το Μέγαρο των Απομάχων, τον τάφο του Ναπολέοντα Α ́ για να ολοκληρώσουμε την πορεία μας με το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον Πύργο του Άιφελ. Συνεχίζοντας τη ξενάγησή μας, θα θαυμάσουμε την Πλατεία του Αστέρα, όπου κυριαρχεί η μεγαλύτερη σε όγκο Αψίδα θριάμβου στον κόσμο. Στην πλατεία Ομόνοιας θα δούμε το γαλλικό κοινοβούλιο, τον οβελίσκο του Λούξορ, τις μπαρόκ Φοντάνες του Μπερνίνι, τους κήπους του Κεραμικού και τον Πορτοκαλεώνα. Προσεγγίζοντας το εμπορικό κέντρο της πόλης, θα περάσουμε από τον ναό της Αγίας Μαγδαληνής και την Όπερα Γκαρνιέ, την Εθνική Ακαδημία της Μουσικής και την πλατεία Βαντόμ. Ελεύθερος χρόνος για αγορές.

 12η μέρα: Παρίσι - Λούβρο - Βερσαλλίες

Μετά το πρόγευμα, θα μεταφερθούμε στο Λούβρο, όπου και θα ξεναγηθούμε στο πιο λαμπρό μουσείο του κόσμου. Εκεί μαζί με τα άλλα εκθέματα, μας περιμένουν οι τρεις Βασίλισσες του παλατιού, η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης και η αινιγματική Τζοκόντα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα ανάκτορα των Βερσαλλιών που αποτέλεσαν το πρότυπο των περισσοτέρων Βασιλικών Οίκων της Ευρώπης. Θα θαυμάσουμε την Αίθουσα των Κατόπτρων όπου υπογράφηκε η συνθήκη των Βερσαλλιών, τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Λουδοβίκου του 14ου του Βασιλιά Ήλιου, της Μαρίας Αντουανέτας και θα περπατήσουμε στους καταπληκτικούς κήπους των ανακτόρων. Το βράδυ σας προτείνουμε μια αξέχαστη βραδιά σε ένα από τα πολυάριθμα καμπαρέ της πόλης.

 13η μέρα: Παρίσι - Μιλάνο

Πρόγευμα και αφήνουμε το Παρίσι για να κατευθυνθούμε προς την Ιταλία και το Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 14η μέρα: Μιλάνο - Ανκόνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου μας περιμένει το πλοίο της επιστροφής. Επιβίβαση, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 15η μέρα: Ανκόνα – Πάτρα/Ηγουμενίτσα-Αθήνα

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίο μέχρι την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι. Αποβίβαση και αναχώρηση για την πόλη μας.

 

Ενωμένη Ευρώπη 15 ημέρες

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12               

Επιβ. Μον.

 

 21/12

3* - 4*

999€

600€

620€

 

 Παρατηρήσεις: Χριστούγεννα στο Άμστερνταμ. Πρωτοχρονιά στο Παρίσι. Περιλαμβάνεται πρόγευμα καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.                                   

 Περιλαμβάνονται

  • Δώδεκα (12) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα / Ηγουμενίτσα - Ανκόνα - Πάτρα/Ηγουμενίτσα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4)
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται