Skip to main content

Κοστιέρα Αμαλφιτάνα οδικώς 23Οκτωβρίου 2022! από 595€

8 μέρες

Αναχώρηση: 23/10

Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

1η μέρα: Αθήνα – Πάτρα ή Ηγουμενίτσα
Αναχώρηση αργά το πρωί από Αθήνα για Πάτρα ή Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες, απόπλους για Μπάρι ή Μπρίντιζι.


2η μέρα: Μπάρι – Ματέρα (η «Καππαδοκία της Μεσογείου») - Σαλέρνο
Άφιξη το πρωί στο Μπάρι ή το Μπρίντιζι και αναχώρηση για την εκπληκτική Ματέρα, την «Καππαδοκία της Μεσογείου». Τον τόπο αυτόν διάλεξαν ο Μελ Γκίμπσον & ο Παζολίνι για να γυρίσουν τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές «Κατά Ματθαίον» και «Πάθη». Η Ματέρα κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, με ευρήματα σ’ αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή. Μεταφερόμαστε στο Σαλέρνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σαλέρνο - Κοστιέρα Αμαλφιτάνα - Ποζιτάνο - Αμάλφι - Σαλέρνο

Πρωινή αναχώρηση με καραβάκι (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) για το πανέμορφο Ποζιτάνο. Περπατώντας τα καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια θα βιώσουμε το κοσμοπολίτικο αέρα της εποχής του ’60. Αναχωρώντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι, θα φθάσουμε στο γραφικό Αμάλφι, που χάρισε το όνομά του στα 50 χιλιόμετρα της ακτογραμμής. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο στο Σαλέρνο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κάπρι

Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι του Σαλέρνο, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοο (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) με προορισμό το πασίγνωστο νησί του διεθνούς τζετ σετ. Γνωριμία και περίπατος στα στενά δρομάκια στην πλατεία Πιασέτα. Οι δύο βασικοί οικισμοί είναι το Capri και το Anacapri, με τα 800 φοινικικά σκαλοπάτια που συνδέουν το τελευταίο με τη θάλασσα να προσφέρουν θαυμάσιες βίστες. Θα δούμε άπειρα αριστοκρατικά ξενοδοχεία, ρεστοράν, wine bars αλλά και lounge bars, ενώ τα yachts συρρέουν στη Marina Grande. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και shopping. Συγκέντρωση στη Marina Grande, επιβίβαση στο ταχύπλοο και αναχώρηση για το Σαλέρνο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Σαλέρνο - Αρχαία Ποσειδωνία (Πέστουμ) - Πομπηία - Σαλέρνο

Πρωινή αναχώρηση για τη Ποσειδωνία. Η Ποσειδωνία ήταν αρχαία ελληνική αποικία της Κάτω Ιταλίας στην περιοχή της Καμπανίας. Βρισκόταν 85 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Νάπολης στην σημερινή επαρχία του Σαλέρνο, κοντά στις ακτές της Τυρρηνικής θάλασσας. Το λατινικό όνομα της πόλης ήταν Πέστουμ (Paestum). Το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού αρχαιολογικού χώρου είναι οι τρεις μεγάλοι ναοί δωρικού ρυθμού. Ήταν αφιερωμένοι στην Ήρα και στην Αθηνά. Ο ναός της Ήρας είναι ο παλαιότερος ναός που διασώζεται στην Ποσειδωνία (αποκαλούμενος και Basilica) και ανήκει στον 6ο αιώνα π.Χ. Κοντά στον πρώτο ναό υπάρχει και ένας δεύτερος ναός αφιερωμένος στην Ήρα χτισμένος τον 5ο αιώνα π.Χ. Στο παρελθόν, κατά τον 18ο αιώνα, θεωρούσαν πως ο ναός αυτός ήταν αφιερωμένος στον Ποσειδώνα. Στο υψηλότερο σημείο της πόλης βρίσκεται ο ναός της Αθηνάς, χτισμένος περίπου το 500 π.Χ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Πομπηία, όπου θα έχουμε ξενάγηση στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε στις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. και θα θαυμάσουμε μια "ζωντανή" αρχαία πόλη. Επιστροφή στο Σαλέρνο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Σαλέρνο - Νάπολη – Σορρέντο - Σαλέρνο

Πρωινή αναχώρηση για τη Νάπολη. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στο ιστορικό της κέντρο και θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας, το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, όπου θα θαυμάσουμε τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά της Πομπηίας. Συνεχίζουμε για το γοητευτικό Σορρέντο, όπου θα περιηγηθούμε. Στο Σορέντο παραθέριζαν ο Καζανόβα και ο Γκαίτε και θα εντυπωσιαστείτε με τις παλιές επαύλεις πάνω στις πλαγιές του λόφου με θέα στα σμαραγδένια νερά, τους Μεσογειακούς κήπους με τις ελιές και τα εσπεριδοειδή, το πολυσύχναστο λιμάνι όπου αράζουν πανάκριβα σκάφη και τη ζωή στα καφέ της Piazza Tasso, η οποία αγαπήθηκε τόσο από τον Νίτσε και τον Ίψεν. Εδώ μπορείτε να γευτείτε το λιμοντσέλο στον τόπο που γεννήθηκε. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Σαλέρνο. Απόγευμα ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Αλμπερομπέλο - Μπάρι
Πρωινή αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο, μια μικρή Ιταλική πόλη στην επαρχία του Μπάρι, στην Απουλία, στη νοτιοανατολική Ιταλία. Το Αλμπερομπέλο είναι διάσημο για τις μοναδικές κατοικίες του με τις κωνικές στέγες, οι οποίες είναι γνωστές ως «Τρούλοι». Το 1996 η UNESCO ανακήρυξε το Αλμπερομπέλο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Συνεχίζουμε για το Μπάρι ή το Μπρίντιζι, όπου και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής.

8η μέρα: Πάτρα ή Ηγουμενίτσα - Αθήνα
Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για την Αθήνα.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

595€

615€

+120€

545€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα ή Ηγουμενίτσα – Μπάρι/Μπρίντιζι – Πάτρα ή Ηγουμενίτσα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν της Panolympia
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην ευρύτερη περιοχή του Σαλέρνο
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός πλοίου)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις βάση προγράμματος
  • Ξεναγός στη Πομπηία
  • Ξεναγός στη Ποσειδωνία
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Checkpoint 20€
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, τελεφερίκ, εισιτήρια πλοίου για Κάπρι, Αμάλφι
  • Δημοτικός Φόρος 3€ κατ’ άτομο τη νύχτα, πληρώνεται απευθείας στο ξενοδοχείο
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

 

Σημειώσεις:

Κόστος εισιτήριου Σαλέρνο - Κάπρι - Σαλέρνο ~ 58€ / άτομο.

Κόστος εισιτηρίου Σαλέρνο - Αμάλφι - Σαλέρνο ~ 33€ / άτομο.

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες .
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
  9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας.