Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 ΙΣΤΟΡΙΚΗ & ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ! από 895€

  11 ΗΜΕΡΕΣ

ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΜΟΝΑΧΟ - ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΜΑΝΧΑΪΜ – ΒΙΣΜΠΑΤΕΝ – ΡΗΝΟΣ - SΑΝΚΤ GOARSHAUSEN   ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ - ΛΕΙΨΙΑ  - ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΠΟΤΣΔΑΜ  - ΔΡΕΣΔΗ -  ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ -  ΒΕΡΟΝΑ

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:    10/7/22,     31/7/22,   11/8/22,   24/8/22,  17/9/22

 

Aναχώρηση για το λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, με ενδιάμεση στάση,,  μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις επιβίβασης στο πλοίο, θα γίνει ο απόπλους για την ΑΝΚΟΝΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΝΑ –  TYΡΟΛΟ

Άφιξη στην ΑΝΚΟΝΑ και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα του ΤΥΡΟΛΟ,  Διασχίζουμε τις εύφορες πεδιάδες της ΑΙΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΑ, προσπερνάμε την ΜΠΟΛΟΝΙΑ και την ΒΕΡΟΝΑ και απολαμβάνουμε μία υπέροχη διαδρομή καθώς αρχίζει η ανάβαση των ΙΤΑΛΟΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ ΑΛΠΕΩΝ προς ΤΡΕΝΤΟ και ΜΠΟΛΖΑΝΟ. Το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στην  ευρύτερη  περιοχή  ΤΟΥ  ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ,  διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΜΟΝΑΧΟ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ-  ΜΑΝΧΑΙΜ

Σύντομη  περιήγηση στην  πόλη  του  ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ,  που  είναι  κτισμένη  στη  συμβολή των  ποταμών  ΖΙΛ και ΙΝ   και  αναχώρηση για  ΜΑΝΧΑΙΜ. Η διαδρομή μας  με μικρές στάσεις,  στην πρωτεύουσα  της  Βαυαρίας  το ΜΟΝΑΧΟ, αλλά  και  την  πόλη  της ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗΣ,  μας  οδηγεί το  βράδυ  στο  ΜΑΝΧΑΙΜ,  για   δείπνο   και  διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΧΑΪΜ – ΒΙΣΜΠΑΤΕΝ -  ΠΑΡΑΡΗΝΙΑ  ΔΙΑΔΡΟΜΗ - SΑΝΚΤ GOARSHAUSEN,

Πρωινή  επίσκεψη στη λουτρόπολη του ΒΙΣΜΠΑΤΕΝ, διάσημο  για τις  θερμές  πηγές του. Μια πόλη στο κρατίδιο της Έσσης, μέρος της μητροπολιτικής περιοχής της Φρανκφούρτης. Οι πρωτεύουσες των δύο κρατιδίων  Έσσης με το Βισμπάντεν και Ρηνανία-Παλατινάτο με το Μάιντς, είναι στις δύο πλευρές του ποταμού Ρήνου και συνδέονται με γέφυρα. Λίγο αργότερα  μια  μοναδική   παραποτάμια διαδρομή δίπλα στο ΡΗΝΟ, από τους αμπελώνες της ΡΗΝΑΝΙΑΣ και τα ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΚΑΣΤΡΑ,  μας  οδηγεί στο όμορφο  χωριουδάκι,   SANKT GOARSHAUSEN.  Tο  απόγευμα  επιστρέφουμε  στο ΜΑΝΧΑΙΜ, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη, δείπνο,  διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΧΑΪΜ - ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ -  ΛΕΙΨΙΑ  -  ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Διασχίζουμε  τα καταπράσινα  τοπία της κεντρικής ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,   με τη  διαδρομή  μας βόρεια, να  περνά  από  την  πόλη  της ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ, όπου  θα  έχουμε μια  σύντομη  γνωριμία, στην πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, γνωστή για τους ουρανοξύστες της,  αλλά  και  ως  το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας  και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, καθώς είναι η έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου (Deutsche Börse AG), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών τραπεζών, όπως η Ντόιτσε Μπανκ, η Ντρέσντνερ Μπανκ, η Κομέρτσμπανκ.  Με στάση  καθοδόν   και  μικρή  επίσκεψη  στην πόλη  της ΛΕΙΨΙΑΣ,  καταλήγουμε στη Γερμανική πρωτεύουσα  το  βράδυ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ  (  ΞΕΝΑΓΗΣΗ )

Περιήγηση - ξενάγηση  στη  γερμανική  πρωτεύουσα. Θα γνωρίσουμε την σύγχρονη και την παλαιά ιστορία μιας πόλης σύμβολο. Θα δούμε την Πύλη του Βρανδεμβούργου,  έμβλημα της πόλης, τα τελευταία   μέτρα του τείχους που διχοτομούσε την πρωτεύουσα, το πλέον ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι και πρώην έδρα της Γκεστάπο, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το κοινοβούλιο Ράιχσταγκ με  το  γυάλινο  θόλο, την πασίγνωστη Κουρφίστερνταμ, τον δρόμο με τα καφέ και τα πολύ γνωστά πολυκαταστήματα. Η  πανοραμική  μας  ξενάγηση  κλείνει  με το μοναδικό ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ, με την έξοχη Βαβυλωνιακή πτέρυγα, με την Πύλη της Ιστάρ και τους υπολοίπους μεσοποταμιακούς θησαυρούς. Ακολουθεί χρόνος  ελεύθερος  για  περιπάτους  στην  περίφημη  λεωφόρο  ΟΥΝΤΕΡ  ΝΤΕ  ΛΙΝΤΕΝ  με  τα  εμπορικά  κέντρα,  αλλά   και την  ΜΠΕΡΚΕΡΜΑΝ ΣΤΡΑΣΣΕ,  με  πολυάριθμα  μικρά  μαγαζιά,  καφέ  και  εστιατόρια,  την  περίφημη  πλατεία  ΠΟΤΣΝΤΑΜΕΡ   και  ΣΑΒΙΓΚΝΥΠΛΑΤΣ. Δείπνο  και  διανυκτέρευση  το  βράδυ. 

7Η ΗΜΕΡΑ :ΒΕΡΟΛΙΝΟ -ΠΟΤΣΔΑΜ  

Την  επίσημη  πρωτεύουσα  των  αυτοκρατόρων  της  Γερμανίας, το ΠΟΤΣΔΑΜ,  τριάντα  μόνο  χιλιόμετρα  νότια  του  ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ,  θα  γνωρίσουμε  σήμερα. Θα   δούμε το  ΑΝΑΚΤΟΡΟ  του  ΚΑΙΖΕΡ  ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΥ,  το  ΣΑΝ  ΣΟΥΣΙ  με  τα  θρυλικά  ανάκτορα  που  χρονολογούνται  από  την   εποχή  του  ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΥ  ΤΟΥ  ΜΕΓΑΛΟΥ  και  θα  περπατήσουμε  μέχρι  τα  γραφικά   δρομάκια  της  πόλης  με τα  Ολλανδικά  τετράγωνα,  με  τα  κοκκινότουβλα  μαγαζάκια με  παραδοσιακές  γεύσεις.  Επιστροφή   στο  ΒΕΡΟΛΙΝΟ,  χρόνος  ελεύθερος,  δείπνο,  διαν/ση.  

8Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ  – ΔΡΕΣΔΗ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Αναχώρηση  το  πρωί  για την  πόλη  της  ΔΡΕΣΔΗΣ,  τη  «ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ των ΓΕΡΜΑΝΩΝ». Ο ποταμός ΕΛΒΑΣ την χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και την νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση. Θα δούμε λοιπόν το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα «ZWIMGER», μέρος της πριγκηπικής κατοικίας του 17ου αιώνα, πολυτελές κτίριο σε ρυθμό ΜΠΑΡΟΚ, σχεδιασμένο από τον MATHIAS POPPELMAN. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου, με το ΘΕΑΤΡΟ της ΟΠΕΡΑΣ και στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΥΛΗΣ, ένα πραγματικό κόσμημα  αρχιτεκτονικής, έργο του Ιταλού GAETANO CHIAVERI. Συνεχίζουμε  τη  διαδρομή  μας  για  να  καταλήξουμε  στη  ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ, την πόλη του διάσημου Γερμανού ζωγράφου ΝΤΥΤΕΡ ΑΛΜΠΡΕΧΤ, την πόλη που δίκασε το 1945-46 τους εγκληματίες ΝΑΖΙ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, περίπατοι  γνωριμίας  με  την  πόλη, διανυκτέρευση.

9Η ΗΜΕΡΑ: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ -  ΒΕΡΟΝΑ

Ξεκινάμε για  τη  Βόρεια  Ιταλία  και  την  πόλη   της  ΒΕΡΟΝΑΣ. Αφού  παρακάμψουμε  τη  Βαυαρική  πρωτεύουσα  το  ΜΟΝΑΧΟ, διασχίζουμε  τα  πανέμορφα  τοπία  του  ΤΥΡΟΛΟ  και  μέσω ΜΠΟΛΖΑΝΟ – ΤΡΕΝΤΟ,  καταλήγουμε  στην ευρύτερη περιοχή  της    ΒΕΡΟΝΑΣ,  για  δείπνο  και  διαν/ση.

10Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΝΑ  - ΑΝΚΟΝΑ

Νωρίς το πρωί αφήνουμε την  πόλη  που  φιλοξενεί  το σπίτι του «ΡΩΜΑΙΟΥ και της ΙΟΥΛΙΕΤΑΣ»  με  κατεύθυνση το λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑΣ. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για ΠΑΤΡΑ, διαν/ση εν πλώ.

11Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο  λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ και  τρεις περίπου ώρες αργότερα στην ΑΘΗΝΑ.

 

Υ.Γ.  ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ  Η  ΔΙΑΝ/ΣΗ  ΤΗΣ  2ΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ  ΝΑ  ΓΙΝΕΙ  ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΧΗ  ΤΟΥ  ΜΠΟΛΖΑΝΟ  Η  ΤΟΥ  ΤΡΕΝΤΟ  Η  ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ  ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙ  ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΙΜΕΣ  ΑΝΑ  ΑΤΟΜΟ:

ΣΕ  2ΚΛΙΝΑ  ΔΩΜΑΤΙΑ                                      895 € 

ΠΑΙΔΙΑ   ΕΩΣ  12  ΕΤΩΝ  ΣΕ  3ΚΛΙΝΟ              805 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ                          345 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία   4*.
  • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία  εκτός  της  2ΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (8 πρωϊνά / 7 δείπνα).
  • Εισιτήρια πλοίων σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμπίνες με W.C (ΑΒ4).
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

==========================================

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

* Είσοδοι  σε  Μουσεία,  αρχαιολογικούς  χώρους.

* Ποτά  στα  προσφερόμενα  γεύματα  η  δείπνα.

* Ότι  αναφέρεται  ως προτεινόμενο  η  προαιρετικό   και  ότι  ρητά  δεν  αναφέρεται  στο 

   Πρόγραμμα  και  τις  παροχές  του.

* Φόροι  ξενοδοχείων  και  Check  point ( 35 €  ΑΝΑ  ΑΤΟΜΟ )

===========================================================================