Skip to main content

Μοναδική Ελβετία  8ημέρες οδικο Καλοκαιρι 2022 απο 640

Μιλάνο, Λουγκάνο, Λουκέρνη, Ζυρίχη, Βέρνη, Λωζάνη, Γενεύη, Μπολόνια

 Αναχωρήσεις: 31/07,10/08,04/09

 

1η ημέρα: Αθήνα - Πάτρα

 Αναχώρηση για Πάτρα . Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ανκόνα – Μιλάνο (440χλμ)

Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για Μιλάνο. Στην περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα θαυμάσουμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό Duomo γοτθικού ρυθμού, σήμα κατατεθέν του Μιλάνο, την ιστορική Galleria Vittorio Emmanuelle με τα διάσημα πολυκαταστήματα, την περίφημη ‘Σκάλα’ – την Όπερα του Μιλάνο, καθώς και το Κάστρο Σφόρτσα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μιλάνο – Λουγκάνο – Λουκέρνη – Ζυρίχη (345χλμ)

Πρωινό και πρώτη μας σύντομη στάση στο Λουγκάνο, την ιταλική πόλη της Ελβετίας με την ομώνυμη λίμνη. Θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και βόλτα στις όχθες της λίμνης με τα γαλαζοπράσινα νερά. Επόμενος μας προορισμός η πανέμορφη Λουκέρνη. Το σπουδαιότερο αξιοθέατο της είναι η ξύλινη σκεπαστή γέφυρα Καπελμπρίκε, που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε πίνακες ζωγραφικής, και η παλιά πόλη με τα σπίτια του 17ου αιώνα, με τις ζωγραφισμένες προσόψεις και τα πλακόστρωτα δρομάκια. Κατόπιν συνεχίζουμε για Ζυρίχη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ζυρίχη – Καταρράκτες Ρήνου – Βέρνη – Γενεύη (360χλμ)

Πρωινό και περιήγηση στην πανέμορφη πόλη. Η Ζυρίχη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της. Θα δούμε το ναό του Αγ. Πέτρου, στην Παλιά Πόλη με τον μεγαλύτερο δίσκο ρολογιού στην Ευρώπη, το οποίο έχει διάμετρο 8,7μέτρα, τον καθεδρικό ναό Φραουμίνστερ, το Δημαρχείο, ένα διώροφο μπαρόκ κτίριο του 17ου αιώνα, το οποίο κοσμείται στην πρόσοψη του από περίτεχνες ζωφόρους. Στη συνέχεια αναχώρηση για τους καταρράκτες του Ρήνου, τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, όπου το θέαμα θα μας συναρπάσει. Επόμενος μας σταθμός η γραφική Βέρνη, πρωτεύουσα της Ελβετίας. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο με τα μεσαιωνικά κτίρια, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, και θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού, τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό, το Κοινοβούλιο, καθώς και το σπίτι όπου έμενε ο Αϊνστάιν   Αναχώρηση για την Γενεύη, τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Γενεύη – Λωζάνη – Βεβέ – Μοντρέ – Εβιάν – Γενεύη (170χλμ)

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε το γύρο της μεγαλύτερης Λίμνης της Ελβετίας, της Λίμνης Λεμάν. Ξεκινώντας θα επισκεφθούμε τη Λωζάνη, όπου θα δούμε το μουσείο των Ολυμπιακών αγώνων, τον καθεδρικό ναό, την παλιά αγορά και την πλατεία Πάλι. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε το Βεβέ με το κτίριο της Nestle και θα έχουμε στάση στο πασίγνωστο Μοντρέ. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την Ελβετική Ριβιέρα για να φθάσουμε στο Εβιάν. Στην διαδρομή θα δούμε τον Πύργο Σιγιόν, όπου ο λόρδος Βύρων έγραψε τον Φυλακισμένο της Σιγιόν. Άφιξη κατόπιν στη Γενεύη, έδρα Διεθνών Οργανισμών. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον Ναό του Άγιου Πέτρου, το Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών και τον πασίγνωστο πίδακα των 140 μέτρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Γενεύη – Σαμονί – Μπολόνια (550χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση με πρώτη στάση το περίφημο Σαμονί όπου θα έχουμε χρόνο για μια βόλτα. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Εμίλια Ρομάνα, την Μπολόνια. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μπολόνια – Ανκόνα, διανυκτέρευση εν πλω (220χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για την Ελλάδα.

8η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα

Άφιξη και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Κόστος κατ’ άτομο σε:

Δίκλινο/Τρίκλινο

Μονόκλινο

 1 Παιδί 02-12 ετών στο δωμάτιο με

2 ενήλικες

640€

790€

520€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελή, κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Εισιτήρια πλοίων  Ιταλία – Ελλάδα σε 4κλινες καμπίνες με W.C. (AB4)
  • Διαμονή  σε ξενοδοχεία 3 * &  4* με ημιδιατροφή
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Checkpoint-είσοδοι πόλεων & δημοτικοί φόροι 60 €
  • Εισόδοι μουσείων, ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων
  • Ό,τι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό