Skip to main content

Οδικώς ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ Χριστούγεννα 2022! από 580€

Bελιγράδι -Βουδαπέστη – (Κρουαζιέρα Δούναβη) – (Aγ. Ανδρέας) –Μπρατισλάβα- Πράγα – Κάρλοβυ Βάρυ - Βιέννη

Αναχώρηση 23/12/2022...8ήμερη οδική εκδρομή  

1η  ημέρα : ΑΘΗΝΑ –  KΡΑΓΚΟΥΓΙEBATS  (ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΙΣ)  (950 χλμ)

Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ. Ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΕΜΠΩΝ – ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, γεύμα προαιρετικά, για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος διαβατηρίων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή της ΝΙΣ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η  ημέρα :  KRUSEVAC – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση με προορισμό το Βελιγράδι. Άφιξη και στην περιήγησή μας στη Σέρβικη πρωτεύουσα, θα δούμε το φρούριο Καλεμεγκντάν, με τους πύργους, τις πολεμίστρες και τα οχυρώματα από την εποχή της Αναγέννησης. Στην συνέχεια, στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε πολλά και εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα όπως το εθνικό μουσείο, ενώ κατά μήκος της λεωφόρου των Επαναστάσεων θα δούμε το Κοινοβούλιο, ένα κλασικό δείγμα βαλκανικής αρχιτεκτονικής.Αναχώρηση για τα Σέρβο-Ουγγρικά σύνορα. Είσοδος στην Ουγγαρία και κατευθυνόμαστε για την πανέμορφη Βουδαπέστη.  . Άφιξη και στην περιήγηση μας θα δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου ενώ στη λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε πολλά καλοδιατηρημένα κτίρια. Συνεχίζοντας, θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας στην οποία γίνονταν οι στέψεις των Βασιλέων. Στον λόφο του Γκέλερτ, απ’ όπου θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της Ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλα.Μεταφορά στο ξενοδοχείο,δείπνο,διανυκτέρευση.

3η μέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ (75χλμ)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα Παραδουνάβια χωριά. Πρώτη στάση θα είναι στο χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βίσεγκραντ και ακολουθεί μια στάση στην παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Επιστροφή στην Βουδαπέστη. Σας προτείνουμε να απολαύσετε μια mini κρουαζιέρα στα ήσυχα νερά του Δούναβη.Δείπνο,διανυκτέρευση.

4η μέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΠΡΑΓΑ (530χλμ)

Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση βορειοδυτική προς τα σύνορα με τη Σλοβακία, θα κάνουμε μια σύντομη στάση στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα για περιήγηση. Συνεχίζουμε βόρεια προς την Τσεχία. Άφιξη στην Πράγα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5η μέρα ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ (255χλμ)

Πρωινό και στην ξενάγησή μας θα δούμε το κάστρο Χράτσανι, παλαιό ανάκτορο των Βασιλέων της Βοημίας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, γοτθικού ρυθμού, τον πύργο των Αλχημιστών, το Εθνικό θέατρο, τα ανάκτορα Κίνσκι και Τσερνίν και τη γραφική πέτρινη γέφυρα του Καρόλου με τα δεκάδες γλυπτά, που κτίστηκε τον 14ο αιώνα. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε το επιβλητικό Δημαρχείο, με το περίφημο αστρονομικό ρολόι του 15ου αιώνα, τον πύργο της πυρίτιδας και την πλατεία Βάτσλαβσκι. Το απόγευμα αναχώρηση για την φημισμένη λουτρόπολη, Κάρλοβυ Βάρυ. Το μεγαλείο της φύσης που ξετυλίγεται σήμερα μπροστά μας ήταν αυτό που οδήγησε τον 14ο αιώνα τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο, να την χαρακτηρίσει Βασιλική πόλη αλλά και καθιέρωσε την ήρεμη λουτρόπολη, σαν κέντρο συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Επιστροφή στην Πράγα αργά το απόγευμα.  Προαιρετική βραδινή διασκέδαση.

6η μέρα ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ (378χλμ)

Πρωινό και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Αυστρίας. Άφιξη στη Βιέννη και θα δούμε τη Ρινγκστράσσε, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το δημαρχείο, το ανάκτορο Μπελβεντέρε, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και το θερινό ανάκτορο της Μαρίας Θηρεσίας, το Σενμπρούν με τα 1.400 δωμάτια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ ή (ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΙΣ)

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για το Κραγκούγιεβατς.Αφιξη.Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της ευρυτερης περιοχής, δείπνο, διαν/ση.

8η  ΜΕΡΑ:  JACODINA ή KRUSEVAC  - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αφήνουμε τη ΣΕΡΒΙΑ με προορισμό το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη με τις βαλίτσες γεμάτες με τις καλύτερες αναμνήσεις από το ταξίδι.

KΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ-ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 580 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 180€

1 ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ: 550€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, (2 νύχτες Πράγα, 2 Βουδαπέστη & 1 νύχτα Βιέννη) και 3* στην περιοχή Κραγκούγιεβατς ή στην ευρύτερη περιοχή
  • 7 πρωινά  & 7 γεύματα
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ενημερωτικά έντυπα, χάρτες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι  αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η σειρά του προγράμματος & των διανυκτερεύσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ   ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ