Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Πάσχα & Πρωτομαγιά 2023! από 390€

Αναχωρήσεις  13/04  – 18/04/2023  &  29/04 – 04/05/2023...6ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ

Η ουγγρική πρωτεύουσα, η Βουδαπέστη, που χωρίζεται από τον Δούναβη στην παλιά Βούδα και την κομψή Πέστη, είναι μία από τις ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Ακόμα και όσοι δεν την έχουν επισκεφθεί, είναι σίγουρο ότι θα το κάνουν κάποια στιγμή, και όχι μόνο για μία φορά. Το Διαμάντι του Δούναβη προσφέρει συνεχή αίσθηση ότι βρίσκεται κανείς σε έναν μαγικό τόπο, γεμάτο μελωδίες από πιάνο και τσιγγάνικα βιολιά.

Αυτοκρατορικό μεγαλείο, η πρωτεύουσα της Αυστρίας, η Βιέννη! Μπαρόκ αρχιτεκτονική, συλλογές εκπληκτικών έργων τέχνης, Μότσαρτ και Γιόχαν Στράους, δυναστεία των Αψβούργων, αυτοκράτειρα Σίσι, είναι μόνο μερικά από όσα μας έρχονται στον νου.

Η Σέρβικη πρωτεύουσα, το Βελιγράδι, υπήρξε πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβίας από την ίδρυσή της το 1918. Είναι κτισμένο στο σημείο όπου η Παννονία συναντά τα Βαλκάνια ενώ λούζεται αρμονικά από τον Σάβο και τον Δούναβη – με τις γέφυρες να δεσπόζουν και να δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο

Μαζί θα ανακαλύψουμε:

  • Την ορεινή Βούδα και την πεδινή Πέστη που μαζί συνθέτουν το στολίδι του Δούναβη – την πανέμορφη Βουδαπέστη
  • Την αριστοκρατική Βιέννη με την μοναδική αρχιτεκτονική της
  • Το ιστορικό Βελιγράδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ(924 χμ)

Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας νωρίς το πρωί,  επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Παράτσιν/Κρούσεβατς. Με ενδιάμεσες στάσεις, συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω Κοιλάδας Τεμπών για το σταθμό των Ευζώνων. Συνοριακός έλεγχος ταυτοτήτων/διαβατηρίων και αναχώρηση για την Σερβία στην περιοχή της ΝΙΣ όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (592 χμ)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη.Προσπερνώντας το Βελιγράδι και το Νόβισαντ φτάνουμε στα σύνορα Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ. Το απόγευμα το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την Μαγυάρικη πρωτεύουσα που την χωρίζει ο Δούναβης και την ενώνουν οι πανέμορφες γέφυρές του.Το βράδυ προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα με καραβάκι στο ΔΟΥΝΑΒΗ, ‘απολαμβάνοντας’ έτσι τη νυχτερινή όψη της πόλης, διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – Ξενάγηση πόλης

Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε για την ξενάγηση της βασίλισσας της τσιγγάνικης μουσικής. Η Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέσηο γαλάζιος Θεός –ο Δούναβης. Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και την Όπερα. Ύστερα διασχίζοντας τον Δούναβη θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Γεύμα και το απόγευμα  ελεύθερο να χαρείτε το «Στολίδι του Δούναβη».Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ (240 χμ)

Μετά  το  πρωινό  ημερήσια επίσκεψη – περιήγηση,  στην πόλη του Γιόχαν Στράους,  τη  Βιέννη, με την Κρατική Όπερα, τα αμέτρητα μουσεία, τους Αυτοκρατορικούς και Λαϊκούς, το Παλάτι Χόφμπουργκ, το Αυστριακό Κοινοβούλιο, το επιβλητικό Δημαρχείο, το Χρηματιστήριο, την Εκκλησία του Καρόλου καθώς και το Πανεπιστήμιο και τον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό, τη ΓΚΡΙΧΕΝ ΚΑΣΕ, την πάροδο των Ελλήνων  και  τα  περίφημα  ανάκτορα  Σένμπρουν. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο,  χρόνος ελεύθερος για περιπάτους. Το βράδυ επιστρέφουμε στη Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΙΣ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τη γνωστή πλέον διαδρομή μέσω Σέγκετ-Νόβισαντ για το Βελιγράδι.Γνωριμία με την πανέμορφη Σέρβικη πρωτεύουσα και συνεχίζουμε για την περιοχή  της  ΝΙΣ, όπου θα φθάσουμε  το βράδυ και θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ

Αφήνουμε το πρωί τη Σερβία και προσπερνώντας τα Σκόπια φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Συνοριακός έλεγχος και συνεχίζουμε για Αθήνα, άφιξη το βράδυ.

 

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:

6 ΗΜΕΡΕΣ

13/04 – 18/04

29/04 – 04/05

ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

390€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

165€

ΠΑΙΔΙΚΟ 2-12 ΕΤΩΝ

360€

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ /CHECK POINTS

                  35€


Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ και 3* στη  ΣΕΡΒΙΑ
  • Ημιδιατροφή (05 πρωινά – 04 δείπνα – 1 γεύμα)
  • Αρχηγός - συνοδός
  • ΦΠΑ
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 25€ κατ’ άτομο
  • Δημοτικοί φόροι/check points
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
  • Είσοδοι σε μουσεία,ιστορικούς,αρχαιολογικούς χώρους και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημειώσεις:

  • Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι
  • Ελάχιστη συμμετοχή ταξιδιωτών ανά group25 άτομα
  • Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα: ταυτότητα νέου τύπου δεκαπενταετίας ή διαβατήριο σε ισχύ