Skip to main content

Πράγα | Βιέννη | Βουδαπέστη Οδική εκδρομή 10 ημέρες Καλοκαίρι 2023 από 625

Παραδουνάβια χωριά | Κάρλοβι Βάρι | Τσέσκυ Κρούμλοβ

Αναχωρήσεις: 30/06, 21/07, 18/08, 15/09

 

1η ημέρα: (867χιλ.)

Αθήνα | Νις

Πρωινή αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση θα φτάσουμε στα  σύνορα με τα Σκόπια στους Εύζωνες όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο των εγγράφων μας θα συνεχίσουμε για την πόλη Νις της Σερβίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: (613χιλ.)

Νις | Βουδαπέστη

Πρωινό και αναχώρηση για τη «βασίλισσα του Δούναβη», τη Βουδαπέστη. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος σε ατομικό πρόγραμμα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Βουδαπέστη ξενάγηση πόλης & προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη

Πρωινό και αναχώρηση για την πανοραμική ξενάγηση της Βουδαπέστης. Θα επισκεφτούμε την πλατεία των Ηρώων, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, την όπερα, το κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη και το Νησί της Μαργαρίτας. Επίσης θα δούμε και θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Αγίου Ματτία όπου εστέφονταν οι Ούγγροι βασιλιάδες. Τέλος μετάβαση στον λόφο Γκέλλερτ από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης να τις χωρίζει ο Δούναβης. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Μπορούμε σε ατομικό πρόγραμμα να επισκεφθούμε κάποιο από τα δημόσια Λουτρά της πόλης. Τα πιο φημισμένα, μοντέρνα και ιστορικά είναι του Gellert στο ομώνυμο ξενοδοχείο στην πλευρά της Βούδας. Επίσης μπορούμε να επισκεφθούμε τη Σκεπαστή Αγορά η οποία αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής των Ουγγαρέζων. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, πάπρικα για το γκούλας, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Διαφορετικά μπορούμε να κάνουμε μια νυχτερινή βόλτα - κρουαζιέρα στο Δούναβη, όπου θα θαυμάσουμε τα αξιοθέατα να δεσπόζουν φωτισμένα και μεγαλοπρεπή κάτω από τα φώτα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: (525χιλ.)

Βουδαπέστη παραδουνάβια χωριά | Πράγα

Πρωινό και αναχώρηση για τον Άγιο Ανδρέα με την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα, τη μικρή ορθόδοξη εκκλησία του 18ου αιώνα, και τα μεσαιωνικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Συνεχίζουμε για το Έστεργκομ, την πρώτη πρωτεύουσα του κράτους, που η αρχιτεκτονική των μνημείων του διατηρεί ολοζώντανη την παράδοση. Εδώ θα δούμε τη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου με τους βασιλικούς τάφους και τελευταίος μας σταθμός το Βίσσεγκραντ, παλιά έδρα των Ούγγρων βασιλιάδων. Τέλος αφήνοντας πίσω μας τα παραδουνάβια χωριά συνεχίζουμε για την παραμυθένια Πράγα. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο διαμονής μας και ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Πράγα ξενάγηση πόλης

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στο σημαντικότερο αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης, στην Μικρή πόλη Μάλα Στράνα και την Παλιά πόλη. Θα περπατήσουμε από την γοτθική γέφυρα του Καρόλου Δ’ κοσμημένη με 37 αγάλματα Αγίων και δύο γοτθικούς πύργους, ως την πλατεία της Παλιάς πόλης με το Δημαρχείο, το φημισμένο Αστρονομικό ρολόι και τα αψιδωτά παλάτια της. Θα επισκεφτούμε την Καστρούπολη Χραντσάνη την Ακρόπολη της Πράγας, μια πόλη μέσα στην πόλη. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Μοναστήρι Στράχοφ, το Λορέττο, τον Γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίττου, τον πύργο της Πυρίτιδας, το Γκέτο, τις μινιατούρες των αλχημιστών, την παλιά κατοικία των βασιλέων της Βοημίας και τέλος τον πύργο του Ιππότη Ντάλιμπορ, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της πόλης. Χρόνος για προαιρετικό φαγητό και το απόγευμα μπορούμε προαιρετικά να πραγματοποιήσουμε κρουαζιέρα στον Μολδάβα. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: (128χιλ.)

Πράγα & ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι

Πρωινό και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε ολοήμερη εκδρομή στο διάσημο και πανέμορφο θέρετρο Κάρλοβι Βάρι στην δυτική Βοημία σε απόσταση 2 ωρών από την Πράγα. Φθάνοντας και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα, καταλαβαίνουμε γιατί οι Τσάροι Πέτρος ο Μέγας και Νικόλαος Β΄, ο Γκαίτε, ο Λιστ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Σοπέν και άλλοι πολλοί, είχαν το Κάρλοβι Βάρι ως αγαπημένο τόπο για ξεκούραση και ψυχική ανάταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: (378χιλ.)

Πράγα | Τσέσκυ Κρούμλοβ | Βιέννη

Πρωινό και αναχώρηση για την Βιέννη. Μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή θα φτάσουμε στην μικρή μεσαιωνική πόλη, μοναδικού ενδιαφέροντος, στη Νότια Βοημία, πολύ κοντά στην Πράγα το Τσέσκυ Κρούμλοβ. Η πόλη, ανακηρυγμένο σήμερα μνημείο της Unesco, είναι χτισμένη πάνω σε φυσικούς μαιάνδρους που σχηματίζει ο ποταμός Μολδάβας και φημίζεται για την ιστορική γοτθική αρχιτεκτονική της και το κάστρο Κρούμλοβ, ένα από τα μεγαλύτερα της Βοημίας. Τα πέτρινα σπίτια της διατηρούν ατόφια τη μεσαιωνική και αναγεννησιακή μορφή τους. Στη συνέχεια, νωρίς το απόγευμα φθάνουμε στην Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Βιέννη ξενάγηση πόλης

Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε την πιο αριστοκρατική ίσως πόλη της Ευρώπης την Βιέννη. θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε, όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο και την Όπερα. Θα δούμε επίσης το θερινό ανάκτορο - παλάτι της Μαρίας Θηρεσίας το Σένμπρουν με τους υπέροχους κήπους και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας για να καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος στην μελωδική πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Ξεκούραση και το βράδυ μας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: (847χιλ.)

Βιέννη | Νις

Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό την Νις. Άφιξη αργά το απόγευμα και κατάλυση στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: (867χιλ.)

Νις | Αθήνα

Πρωινό και αφήνοντας την Σερβία κατευθυνόμαστε για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Στη συνέχεια με σύντομες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση θα φθάσουμε το βράδυ στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Εννέα διανυκτερεύσεις στις πόλεις του προγράμματός μας σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* και 4*
  • Πρωινό καθημερινά (σύνολο 9)
  • Δείπνα ως παρακάτω (σύνολο 5)
  • 2 δείπνα στην πόλη Νις στο ξενοδοχείο διαμονής μας
  • 1 δείπνο στην Βουδαπέστη στο ξενοδοχείο διαμονής μας
  • 1 δείπνο στην Πράγα στο ξενοδοχείο διαμονής μας
  • 1 δείπνο στην Βιέννη στο ξενοδοχείο διαμονής μας
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Φόροι ξενοδοχείων
  • Check point
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
  • Ποτά και ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

 

Σημαντικό:

  • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο
  • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής 

 

Early Booking:

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση 30/06 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων.

Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 8%.

 

Τιμές κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου

Αναχωρήσεις

30/06-09/07

21/07-30/07

18/08-27/08

15/09-24/09

Δίκλινο

625

645

665

635

3ο άτομο ενήλικας

605

625

645

615

3ο άτομο παιδί έως 12

575

595

615

585

Μονόκλινο

885

905

925

895