Skip to main content

Ολλανδία | Βέλγιο | Ελβετία | Λουξεμβούργο | Γερμανία | Ρήνος | Αυστρία ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 από 1150€

Αναχωρήσεις: 01-13/08

13 ημέρες

Οδική

1η και 2η ημέρα: Αθήνα – Πάτρα Εν Πλω

Συγκέντρωση των κ.κ. εκδρομέων και επιβίβαση στο πούλμαν, αναχώρηση για Πάτρα, με στάση για καφέ, άφιξη στην Πάτρα επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας και αναχώρηση για το ιταλικό λιμάνι. Κατά τη διαδρομή μας απολαύστε την μικρή αυτή κρουαζιέρα (διαν/ση).

 

3η ημέρα: Βενετία –– Λουγκάνο – Λουκέρνη – Φράιμπουργκ (περιοχή):

Άφιξη το πρωί στο ιταλικό λιμάνι. Αποβίβαση και άμεση αναχώρηση για το Λουγκάνο, για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, σχετική παραμονή . Στη συνέχεια αναχωρούμε για την υπέροχη Λουκέρνη που απλώνεται κατά μήκος της βόρειας όχθης της λίμνης των τεσσάρων καντονιών. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η γέφυρα Chapel Bridge. Μια ξύλινη σκεπαστή γέφυρα που λέγεται ότι είναι η παλιότερη ξύλινη γέφυρα της Ευρώπης, η οποία κατασκευάστηκε το 14ο αιώνα για την προστασία της πόλης. Περπατώντας στα δρομάκια της μπορείτε να δείτε περίπου 100 εικόνες από τη ζωή της πόλης τον 12ο αιώνα αλλά και κομμάτια της ελβετικής ιστορίας. Το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο και οι μικρές μεσαιωνικές πλατείες δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Αγοράστε σοκολάτες, σουβενίρ και βέβαια ρολόγια. Τέλος άφιξη σε περιοχή του Φράιμπουργκ, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διαν/ση

4η ημέρα: Μέγκεν – Στρασβούργο – Λουξεμβούργο

Πρόγευμα και  αναχώρηση για Λουξεμβούργο μέσω υπέροχης διαδρομής, αφού πρώτα γνωρίσουμε το Στρασβούργο, μια γραφική, γεμάτη κανάλια πόλη, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Θα περπατήσουμε ως το λιμανάκι της Μικρής Γαλλίας, τον Καθεδρικό Ναό, το πάρκο του Ορανζερί, όπου τα Ευρωπαϊκά κτίρια, θα έχουμε χρόνο για καφέ και φωτογραφίες στα πανέμορφα στενά της πόλης  . Στην συνέχεια αναχωρούμε για το γραφικό κρατίδιο του Λουξεμβούργου όπου θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και θα  θαυμάσουμε τα τείχη με τις επάλξεις και τους πύργους, τις πετρόχτιστες γέφυρες, το παλάτι του Δούκα, τα κυβερνητικά κτίρια, το Δημαρχείο της πόλης κ.α. Διαν/ση.

5η ημέρα: Λουξεμβούργο – Βατερλό – Βρυξέλλες

Πρόγευμα και αναχωρούμε για Βατερλό στην περιοχή που τον Ιούνιο του 1815 δόθηκε η καθοριστική μάχη για τον Μ. Ναπολέοντα. Επίσκεψη στον ιστορικό χώρο και αναχώρηση για Βρυξέλλες και αμέσως θα αρχίσει η ξενάγηση της όμορφης πόλης. Αρχίζουμε από την περίφημη Γκράν Πλας με το Δημαρχείο και τα κτίρια των Συντεχνιών, το Μανκεν Πις, τις πολύβουες λεωφόρους, τις παλιές εκκλησίες, το Δικαστικό Μέγαρο, αριστούργημα αρχιτεκτονικής, το Βασιλικό πάρκο, το Παλάτι, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ κ.λ.π. Χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

 

6η ημέρα :Βρυξέλλες – Γάνδη – Μπριζ – Βρυξέλλες

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για τις μεσαιωνικές πόλεις Γάνδη και Μπρυζ. Πρώτη στάση στη Γάνδη που τον 16ο ήταν η ισχυρότερη πόλη στην Ευρώπη μετά το Παρίσι. Περιήγηση της πόλης, χρόνος ελεύθερος και επόμενη επίσκεψη στη Μπρυζ τη διασημότερη πόλη του Βελγίου που κρατά το μεσαιωνικό της χαρακτήρα περισσότερο από κάθε άλλη πόλη της Ευρώπης. Περιήγηση των σημαντικότερων μνημείων της πόλης, χρόνος ελεύθερος και επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες, επίσκεψη στο Ατόμιουμ και το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης. Υπόλοιπος χρόνος στην διάθεση σας για να αποχαιρετήσετε την όμορφη πόλη και να περπατήσετε στους πολυσύχναστους πεζόδρομους με τα πολυκαταστήματα. Διαν/ση.

 

7η ημέρα: Βρυξέλλες– Αμβέρσα – Ρότερνταμ – Χάγη – Άμστερνταμ

Πρόγευμα και νωρίς το πρωί αναχώρηση. Πρώτος μας σταθμός η Αμβέρσα, η γενέτειρα του Ρούμπενς και το μεγαλύτερο λιμάνι του Βελγίου. Θα δούμε το σύμβολο της πόλης τον Καθεδρικό Ναό Notre Dame,και την Πλατεία της Αγοράς, στην οποία δεσπόζει το Δημαρχείο του 15ου αιώνα. Συνεχίζοντας μέσα στην Ολλανδία πια σταματάμε στο Ρόττερτναμ, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης,  για να επισκεφθούμε τον Πύργο EUROMAST με το γυάλινο ασανσέρ και την φανταστική θέα. Επόμενος σταθμός μας είναι η πρωτεύουσα των λουλουδιών, η πανέμορφη Χάγη. Εδώ θα θαυμάσουμε τα θερινά ανάκτορα, τη Βουλή, το Διεθνές Δικαστήριο κ.α.  Αναχώρηση για Άμστερνταμ τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο μας,  και το υπόλοιπο της βραδιάς στην διάθεσή σας. Διαν/ση.

 

8η ημερα: Άμστερνταμ

Πρόγευμα και μετάβαση στο κέντρο του Άμστερνταμ. Ολόκληρη η ημέρα είναι αφιερωμένη στην γνωριμία μας με την πόλη αυτή που είναι κυριολεκτικά κτισμένη πάνω στο νερό. Θα δούμε τη φημισμένη πλατεία Νταμ όπου η Νιου Κερκ και το Δημαρχείο, τον Άμστελ ποταμό, στο σημείο που ο Ρέμπραντ συνήθιζε να εμπνέετε, όπου και το άγαλμά του. Ένας ωραίος τρόπος να δει κανείς το Άμστερνταμ είναι οι εκδρομές με τα βαποράκια στα κανάλια. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε το Μουσείο του Βαν Κογκ, το Βασιλικό Μουσείο όπου και η περίφημη ΄Περίπολος ΄του Ρέμπραντ, το Μουσείο Κάνναβης, ή να περπατήσετε στα κανάλι και να γνωρίσετε την πολύβουη αγορά της.   Βραδινή βόλτα στο κέντρο της πόλης για να ζήσουμε την προκλητική νύχτα της.

9η ημέρα : Άμστερνταμ – Μεγάλο Βόρειο Φράγμα – Φόλενταμ – Μαρκεν

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα γραφικά χωριά της Ολλανδίας, όπου θα δούμε τους χαρακτηριστικούς ανεμόμυλους, θα μπορείτε να αγοράσετε τα  παραδοσιακά τυριά της Ολλανδίας και τα ξύλινα παπούτσια. Το Φόλενταμ, ένα από τα ωραιότερα χωριά θα μας μαγέψει. Μπορούμε από το λιμανάκι του να πάρουμε το πλοιάριο που θα μας φέρει στο Μάρκεν, ένα πανέμορφο νησί με χαρακτηριστικά σπίτι α και κατοίκους να φορούν ακόμη τις παραδοσιακές Ολλανδικές στολές. Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στο Μεγάλο Βόρειο Φράγμα, το τεράστιο ανθρώπινο έργο. Σχετική παραμονή και επιστροφή το απόγευμα στο Άμστερνταμ. Διαν/ση. 

10η ημέρα : Άμστερνταμ – Ρήνος – Κόμπλετς – Φρανκφούρτη

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για Ρήνο. Η σημερινή διαδρομή θα μας μαγέψει. Πρώτη στάση μας θα είναι στο Κόμπλεντς που είναι χτισμένο στο σημείο που ο Μοζέλα βρίσκει τον Ρήνο. Σχετική παραμονή και ακολουθώντας την διαδρομή δίπλα στον Ρήνο, περνώντας από γραφικά χωριά και δίπλα από μεσαιωνικούς πύργους ταξιδεύουμε για Φρανκφούρτη. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας .  ακτοποίηση,  διαν/ση.

11η ημέρα: Φρανκφούρτη – Βερόνα

Πρόγευμα και μικρή περιήγηση της πόλης που έχει κυριολεκτικά ξαναχτιστεί μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, με την πλατεία του Αγίου Νικολάου μόνο να κρατά το χρώμα της παλιάς πόλης.  Στη συνέχεια φεύγουμε για την περιοχή της  Βερόνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,  διαν/ση

 

12η ημέρα: Βερόνα – Ανκόνα

Πρωινό και αναχώρηση για Αγκώνα, όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής.

13η ημέρα : Πάτρα – Αθήνα

Άφιξη στην Πάτρα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Αθήνα γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.

Τιμή κατ’ άτομο:

Αναχωρήσεις Δίκλινο Μονόκλινο
01-13/08 1150 € + 390 €

Περιλαμβάνονται 

  • Μεταφορά με σύγχρονο υπερυψωμένο πούλμαν
  • Εισιτήρια πλοίου σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες
  • 10 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4* σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια.
  • 10 Πρωινά σε μπουφέ στα ξενοδοχεία
  • Περιηγήσεις, και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό – Αρχηγό του γραφείου
  • Λιμενικά τέλη

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Εισόδους μουσείων , πύργων κλπ.
  • Τα εισιτήρια στα πλοιάρια στο Άμστερνταμ και Μπρυζ.
  • Εισόδους πόλεων 30 €
  • Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων 40 €
  • Ό,τι στο πρόγραμμα αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Επιβαρύνσεις καμπινών

ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ          85€  ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ          75 €  ΜΕΤ’EΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ         50 € ΜΕΤ’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ         35 € ΜΕΤ’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ    30 € ΜΕΤ’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ