Skip to main content

ΣΕΡΒΙΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ 10ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 12/07,19/07, 02/08, 09/08

ΣΕΡΒΙΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

 

10ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 12/07,19/07, 02/08, 09/08

 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

1η ΗΜΕΡΑ:   ΑΘΗΝΑ – ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ (953 χλμ.)
Συγκέντρωση στη ΛΑΓΟΥΜΙΤΖΗ 65 ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ το πρωί και αναχώρηση μέσω Λαμίας, Κατερίνης, Θεσσαλονίκης για Νις. Άφιξη στο ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ:   ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – BΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (556 χλμ.)
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την όμορφη πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ, το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Πανοραμική ξενάγηση στη παραδουνάβια πόλη, όπου θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, την Όπερα, το Δημαρχείο, την Βουλή, τον εμπορικό δρόμο Κνεζ Μιχαήλοβα και θα καταλήξουμε στο εντυπωσιακό κάστρο Καλεμαγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Σάβα & Δούναβη. Αμέσως μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», τη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Με ενδιάμεσες στάσεις, περνώντας από πανέμορφα χωριουδάκια, άφιξη στην πρωτεύουσα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ, την ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερο το απόγευμα. Δείπνο και το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον ΔΟΥΝΑΒΗ για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Ξενάγηση)
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από την Πέστη όπου θα δούμε  την Πλατεία των Ηρώων, με το μοναδικό μνημείο της χιλιετηρίδας, τα Αυτοκρατορικά Ανάκτορα, το ναό του Αγ. Στεφάνου, και την Όπερα. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στη Βούδα όπου  θα επισκεφτούμε  τους Πύργους των Ψαράδων, την εκκλησία του Ματιάς και την περιοχή των Παλατιών. Θα τελειώσουμε την σημερινή μας ξενάγηση με μια επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ και θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Νίκης, αφιερωμένο στους Ρώσους Στρατιώτες. Μετά την ξενάγηση επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή βόλτα στη πόλη. Για το βράδυ  σας προτείνουμε δείπνο σε τυπική ταβέρνα, όπου το πικάντικο γκούλας και τα τσιγγάνικα βιολιά θα σας ζαλίσουν ευχάριστα. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ – ΠΡΑΓΑ (556χλμ.)
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ΚΑΜΠΗ του ΔΟΥΝΑΒΗ. Πρώτη στάση στη διαδρομή μας θα είναι το χωριό των καλλιτεχνών όπως λέγεται ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.  Θα περπατήσουμε  στα γραφικά δρομάκια, θα αγοράσουμε αναμνηστικά δώρα και μπορούμε να πιούμε ένα καυτό ρόφημα στα kafe του χωριού.  Μην παραλείψετε  να επισκεφθείτε το MIKRO CSODAK MUSEUM κεραμικής τέχνης. Στο ΒΙΣΣΕΓΚΡΑΝΤ θα αγναντέψουμε ψηλά από  το  ΚΑΣΤΡΟ την ΚΑΜΠΗ του ΔΟΥΝΑΒΗ και μπορούμε να γευματίσουμε (προαιρετικά). Στο ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ, παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας θα περάσουμε την γέφυρα που ενώνει τις όχθες του ΔΟΥΝΑΒΗ και την Ουγγαρία με την Σλοβακία για να απολαύσουμε το μοναδικό θέαμα που προσφέρει στο διάβα του ο ΔΟΥΝΑΒΗΣ με τον ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ φωτισμένο στην απέναντι όχθη να καθρεφτίζεται στα νερά του. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την εντυπωσιακή και όμορφη πρωτεύουσα της ΤΣΕΧΙΑΣ, την ΠΡΑΓΑ, με τα πολλά κτίρια θαυμάσιας αρχιτεκτονικής και την όμορφη πλατεία της παλιάς πόλης. Άφιξη στη «Χρυσή πόλη», δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και αμέσως μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Διανυκτέρευση.


                                        
5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ ( ξενάγηση)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα θα ξεκινήσει η γνωριμία μας με την ΠΡΑΓΑ. Θα δούμε το κάστρο της ΠΡΑΓΑΣ με τον ναό του ΑΓΙΟΥ ΒΙΤΟΥ και την γειτονία των Αλχημιστών, το Λορέτο, τον καθεδρικό ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Δημαρχείο της πόλης, το Αστρονομικό Ρολόι του 15ου αιώνα, την πέτρινη γέφυρα του Καρόλου με τα αγάλματα. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε δείπνο και διασκέδαση με ζωντανή Κέλτικη μουσική σε Μεσαιωνική ταβέρνα, ένα μαγευτικό χώρο που φωτίζεται από το φώς των κεριών, και με διακόσμηση που σε μεταφέρει σε άλλη εποχή. Κατά τη διάρκεια του γεύματος οι σερβιτόροι όπως επίσης και οι ξιφομάχοι, ζογκλέρ και όμορφες χορευτές που υπάρχουν στα διάφορα σόου που γίνονται είναι ντυμένοι με στολές από το Μεσαίωνα. Διανυκτέρευση.
 
 

6η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ
Μετά το πρωινό μας ολοήμερη εκδρομή στο ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ, τη φημισμένη λουτρόπολη, που είναι κτισμένη κατά μήκος του ποταμού Τέμπλα. Είναι από τα σημαντικότερα και ομορφότερα κέντρα υγείας και ανανέωσης στην κεντρική Ευρώπη, πασίγνωστο λόγω των ιαματικών πηγών με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες, τον 14Ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4Ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης  προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Στην ξενάγηση θα δούμε το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το θρυλικό ξενοδοχείο Grandhotel Pupp, τις «κολονάντες», τον θερμοπίδακα, τη ρωσική εκκλησία, και πολλά άλλα. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΩΒ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (461 χλμ.)
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα το «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης της οποίας ο αυθεντικός  χαρακτήρας    και  ο  πλούτος  των  μνημείων  έκαναν  την  UNESKO  να  την  συμπεριλάβει  στον  κατάλογο  της  παγκόσμιας  κληρονομιάς.  Στη  σύντομη  παραμονή  μας  θα έχουμε  την  ευκαιρία  να  δούμε  τα  φρούρια  και  τα  Μοναστήρια  αλλά  και  να  περπατήσουμε  στα  στενά  λιθόστρωτα  δρομάκια  σε  μεσαιωνική  ατμόσφαιρα. Μετά την ξενάγηση μας θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη πρωτεύουσα της ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ την ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ. Άφιξη, τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο, χρόνος  ελεύθερος,  διανυκτέρευση.

 

8η  ημέρα: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (ξενάγηση)  - ΒΙΕΝΝΗ (ξενάγηση)
Μετά το πρωινό συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας και αναχώρηση για την ξενάγηση της ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ, όπου θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο, θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της παλιάς Πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου κ.α. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την ΒΙΕΝΝΗ, την πόλη του ΜΟΤΣΑΡΤ και του ΣΤΡΑΟΥΣ. Ξεκινάμε την ξενάγηση στη «πόλης της μουσικής», όπου θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σενμπρούν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Εδώ έζησε η Μαρία Θηρεσία, η Μαρία Αντουανέτα και εδώ έπαιξε ο 6χρονος Μοτσαρτ. Θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Μετά το τέλος της ξενάγησης, χρόνος ελεύθερος για βόλτα ή γεύμα προαιρετικά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα : ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ (749 χλμ.)
Μετά το πρωινό χρόνος ελεύθερος για να κάνουμε μια τελευταία βόλτα στο κέντρο της πόλης και να κάνουμε τα ψώνια μας ή να πιούμε το καφέ μας. Αμέσως μετά αφήνουμε πίσω μας την όμορφη ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ και αναχωρούμε για ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ – ΑΘΗΝΑ (953 χλμ.)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 495€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  •      Μεταφορές και περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  •      2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3***    κατηγ. B΄ στη ΣΕΡΒΙΑ με πρωινό
  •      2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4****  κατηγ. Α΄ στη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ με πρωινό
  •      3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4****  κατηγ. Α΄ στη ΠΡΑΓΑ με πρωινό
  •      2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4****  κατηγ. Α΄ στη ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ με πρωινό
  •      Ημιδιατροφή: 9 γεύματα ή δείπνα
  •      Μισή μέρα ξενάγηση στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
  •      Μισή μέρα ξενάγηση στη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
  •      Μισή μέρα ξενάγηση στα ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ
  •      Μισή μέρα ξενάγηση στη ΠΡΑΓΑ (ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ & ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ)
  •      Ολοήμερη ξενάγηση στο ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ
  •      Ολοήμερη ξενάγηση στο ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ
  •      Μισή μέρα ξενάγηση στη ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
  •      Ολοήμερη ξενάγηση στη ΒΙΕΝΝΗ
  •      Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
  •      Ελληνόφωνος Ξεναγός σε κάθε πόλη
  •      Ταξιδιωτική ασφάλεια
  •      Φ.Π.Α

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  •      Ότι ρητά αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
  •      Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και γενικά όπου απαιτείται.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος