Skip to main content

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 2016-17 ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ! ΑΠΟ 565,00

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ –ΣΟΦΙΑ   10ημ. 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23/12/2016

1ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΣΚΟΠΙΑ      

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση για  Σκόπια   με ενδιάμεσες  στάσεις. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο  τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

2n μέρα   ΣΚΟΠΙΑ   - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Συγκέντρωση αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη στα σύνορα των Ευζώνων, στάση στα αφορολόγητα για τις πιθανές σας αγορές. Διέλευση των συνόρων και μέσα από μια όμορφη διαδρομή, φτάνουμε στο Βελιγράδι. Άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της πόλης, ελεύθερος χρόνος , διανυκτέρευση.

3n μέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό και αμέσως ξενάγηση Βελιγράδι είναι μια πόλη η οποία έχει πολλά μνημεία. Η Σερβία έχει τη δική της μεγάλη ιστορία (Βυζαντινή και νεότερη γεμάτη με πολέμους μέχρι και σήμερα. Αυτή την ιστορία θα ακούσουμε από τον ξεναγό μας. Θα δούμε τα κατεστραμμένα ακόμη κτήρια από τον πόλεμο των Νατοϊκών δυνάμεων, απέναντι στην ανίσχυρη αλλά περήφανη Σερβία, που ωστόσο οι κάτοικοι της κράτησαν 78 ολόκληρες μέρες αμυνόμενοι, το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης, το Σερβικό Πατριαρχείο! Επίσης δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη φυλακή όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ μαζί με τους συντρόφους του. Αυτή η φυλακή βρίσκεται στον πύργο του Νεμπόισα  δίπλα στον ποταμό Σάβα, όπου και πέταξαν τα κορμί του μετά την δολοφονία του (το πτώμα του Ρήγα δεν βρέθηκε ποτέ για την ταφή του).Προς τιμή του σήμερα οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση. απέναντι από το πάρκο του Καλεμεγκνταν, ονόμασαν δε τον δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Ήταν ο οραματιστής της ένωσης των βαλκανικών χωρών. Μετά την ξενάγηση χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Σας προτείνουμε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού  Κνεζ Μιχαήλοβα όπου θα βρείτε πολλά και όμορφα καταστήματα για πιθανές σας αγορές. Η επιλογή δική σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος στη διάθεση των εκδρομέων, διανυκτέρευση.

4n μέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ - ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την πόλη του Νόβισαντ. Σε απόσταση περίπου 90 χμ. και διασχίζοντας τον μεγάλο ποταμό ΔΟΥΝΑΒΗ, φτάνουμε στην πανέμορφη πόλη και πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Κρούσενταλ (16οςαι) στη Φρούσκα Γκορα και το Σρεμσκι Καρλοβτσι. Περιήγηση  στην πόλη και μετά χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ δείπνο σε ποταμόπλοιο (προαιρετικά) με 2-3 ώρες κρουαζιέρα στο  Δούναβη και Σάβα ποταμό, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η μέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ –ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 

Πρωινό και αναχώρηση για το «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης», το Βουκουρέστι, πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  

Μετά το πρωινό, θα περιηγηθούμε  στα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, που πρωτοκατασκευάστηκε το 1878 όταν η Ρουμανία κέρδισε την ανεξαρτησία της, το περίκομψο κυκλικό κτίριο μέγαρο μουσικής Ρουμανικό Αθήναιον (1888), την Όπερα, το Μουσείο του Χωριού, με αυθεντικά δείγματα ρουμάνικης λαϊκής αρχιτεκτονικής, την Πλατεία της Επανάστασης στην οποία δεσπόζει το κτήριο της Βουλής (γνωστό και ως το «Παλάτι του Λαού», χαρακτηριστικό δείγμα της μεγαλομανίας του Τσαουσέσκου), την Εθνική Πινακοθήκη, την Πλατεία του Πανεπιστημίου με το ενδιαφέρον Ιστορικό Μουσείο, την ελληνική εκκλησία της Σταυρουπόλεως (1724), αφιερωμένη στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Επιστροφή στο ξενοδ0χείο μας . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7n μέρα  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  – ΣΙΝΑΙΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΛΕΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο.  Πρώτος σταθμός μας η Σινάια, χειμερινό θέρετρο, που βρίσκεται στην κοιλάδα Πράχοβα. Σημαντικά αξιοθέατα της πόλης το περίφημο μοναστήρι της, που έχτισε το 1695 ο Μιχαήλ Κατακουζηνός, και το Κάστρο Πέλες (1873-1883), κορυφαίο δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, θέρετρο της τέως βασιλικής οικογένειας της Ρουμανίας. Επόμενη στάση το Κάστρο Μπραν, που χτίστηκε το 1212 από Τεύτονες ιππότες, αλλά έγινε γνωστό στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν θεωρήθηκε πως υπήρξε η έδρα του Βοιβόδα της Βλαχίας, Βλαντ Τέπες Γ΄ (1431-1476), που πέρασε στην Ιστορία σαν «Βλαντ ο Ανασκολοπιστής» και αλλιώς με το προσωνύμιο «Δράκουλας».  Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

8n μέρα  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  - ΣΟΦΙΑ   

Πρωινό και   αναχώρηση  για  τη Σόφια  τη πρωτεύουσα  και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Είναι περιτριγυρισμένη από ένα μεγάλο πάρκο και μεγάλες  λιθόστρωτες λεωφόρους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΣΟΦΙΑ  (ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ)

Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή πανοραμική ξενάγηση της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι που αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο της Σόφιας, την βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, τον Ιερό Ναό   Αγίου Νικολάου,  τη Βασιλική της Αγίας Σοφίας, τη Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου , την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το επιβλητικό κτίριο του Κοινοβουλίου, την Όπερα, και το  Αρχαιολογικό Μουσείο. Αναχώρηση (καιρού επιτρέποντος),  για  το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, που από το 1983 έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας  Πολιτιστικής Κληρονομίας από την Ουνέσκο.  Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.147 μέτρα από την επιφάνια της θάλασσας και  είναι  το μεγαλύτερο και πιο φημισμένο μοναστήρι της Βουλγαρίας. Ολόκληρο το συγκρότημα της μονής καταλαμβάνει μία τεράστια έκταση, με μία μονόκλιτη Βασιλική και κελιά που μένουν μέχρι και σήμερα οι μοναχοί.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

10η μέρα: ΣΟΦΙΑ  - ΑΘΗΝΑ 

Πρωινό  και  άμεση αναχώρηση για την Αθήνα  με ενδιάμεσες στάσεις.  

 

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο                 565  €                           

Τιμή σε μονόκλινο                              765  €                          

Παιδικό (μέχρι 12 ετών )                    495  €                          

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας
  • Διαμονή  σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  4*.
  • Πρωινό  μπουφέ και ένα γεύμα  καθημερινά ( ημιδιατροφή).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο, αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.