Skip to main content

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΜΠΡΑΣΟΦ-ΣΙΝΑΙΑ Καλοκαίρι 2017 από 275,00

Κάθε Σάββατο από 24/06 - 16/09

Σόφια-Καρπάθια-Κάστρο Δράκουλα
6,7 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 09.00  και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στην περιοχή του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό σε πακέτο και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Διέλευση από σύνορα Προμαχώνα, Σόφια. Γεύμα εξ ιδίων, και συνεχίζουμε για Λόβετς, Ρούσε, άφιξη το βράδυ στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ -  ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας.  Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτήριο Αρτ-Νουβώ ,«ναό της μουσικής» το Ατενέουμ Ρομαν , το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας το παλάτι του βασιλιά Κάρολου του 1ου που σήμερα στεγάζει  την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (CerculNationalMilitar) και το  τελευταίο "απόκτημα", πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο "Σπίτι του Λαού που σήμερα ονομάζεται  Παλάτι του κοινοβουλίου , το 2ο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Επίσης θα γνωρίσουμε  την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο,  την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη φημισμένη οδό Λιπσκάνη και στον αρχαιολογικό χώρο της λεγόμενης παλιάς βασιλικής αυλής .όπου δεσπόζει η προτομή του Βλαντ Τσέπες , του γνωστότερου Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα:  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ –ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΣΙΝΑΙΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ

Αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Διασχίζοντας την Κοιλάδα Πράχωβα, συναντάμε τη Σινάια, φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών σπορ. Στολίδι της πόλης το μοναστήρι της περιοχής, κτισμένο το 1685. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη Μπρασόφ (ιδρύθηκε το 1211 από Τεύτονες Ιππότες). Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Δημαρχείο, την πλατεία Δημαρχείου και την πασίγνωστη Μαύρη Εκκκλησία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι αφού πρώτα περάσουμε και δούμε το κάστρο του Δράκουλα. Προαιρετική διασκέδαση σε τοπικό εστιατόριο.

5η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΩΡΙΟΥ-ΠΑΛΑΤΙ ΝΙΚΟΛΑΕ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ

Πρωινό και επίσκεψη στο «μουσείο του χωριού», που είναι μοναδικό στο είδος του. Εκατοντάδες παραδοσιακά σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας έχουν μεταφερθεί και συντηρούνται σε ένα μοναδικό τοπίο, ώστε ο επισκέπτης να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, από τα Καρπάθια και το Δούναβη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Έπειτα θα επισκεφτούμε το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα δούμε τη χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια, στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο με τους μεγάλους πεζόδρομους για αγορές στα καταστήματα.  

6η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΟΦΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναχώρηση το πρωί για Ρούσε, Σόφια όπου θα ακολουθήσει ξενάγηση στην πόλη. Γεύμα εξ ιδίων και συνεχίζουμε για σύνορα Προμαχώνα, άφιξη νωρίς το βράδυ στην Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: στην 6ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 5η ημέρα του προγράμματος

   Περιλαμβάνονται:

  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο
  • Διατροφή ανάλογα με την επιλογή σας.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο
  •  Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας
  •  Φ.Π.Α.
  •  Ασφαλιστική κάλυψη. 

    ΔΕΝ Περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, δημοτικοί φόροι,  αρχαιολογικούς χώρους
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο  

 

Βουκουρέστι 6ημ     

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Παρατηρήσεις 

Κάθε Σάββατο
από 24/06 - 16/09

Ibis Palatul Parlamentului City Centre 3*

πρωινό

275 €

155 €

85 €

διαμονή στην Θεσσαλονίκη
σε 3* ξενοδοχείο με πρωινό

RIN Central 4*

ημιδιατροφή

305 €

155 €

110 €

Royal Bucharest 4*

ημιδιατροφή

319 €

155 €

115 €

DoubleTree by Hilton Unirii Square 4*

πρωινό

299 €

155 €

115 €

ημιδιατροφή

339 €

155 €

115 €

Βουκουρέστι 7ημ     

Εκδρομικό πακέτο  Σελ 33

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Παρατηρήσεις 

Κάθε Σάββατο
από 24/06 - 16/09

Ibis Palatul Parlamentului City Centre 3*

πρωινό

319 €

165 €

110 €

διαμονή στην Θεσσαλονίκη
σε 3* ξενοδοχείο με πρωινό

RIN Central 4*

ημιδιατροφή

359 €

165 €

140 €

Royal Bucharest 4*

ημιδιατροφή

369 €

165 €

145 €

DoubleTree by Hilton Unirii Square 4*

πρωινό

345 €

165 €

145 €

ημιδιατροφή

395 €

165 €

145 €