Skip to main content

Πανόραμα Ρουμανίας Καλοκαίρι 2018 από 575,00

Μοναστήρια Μπουκοβίνας
ΑΝΑΧ.: 1,15,29 Ιουλίου,   5,12,22 Αυγούστου,  17 Σεπτεμβρίου, 1  Οκτωβρίου
10 μέρες Οδικώς

1η μέρα: Αθήνα - Σοφία
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα για Προμαχώνα, με ενδιάμεσες στάσεις στην περιοχή της Λαμίας και της Λάρισας. Άφιξη το βράδυ στη Σόφια. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σοφία - Σινάια
Πρωινή σύντομη περιήγηση της πόλης και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την Σινάια. Άφιξη το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σινάια - Πέλες - Καρπάθια - Φρούριο Μπραν - Μπρασόβ
Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το παλάτι Πέλες και θα αναχωρήσουμε για το φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα). Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για την μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ με την Μαύρη εκκλησία. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μπρασόβ - Ιάσιο
Πρωινή αναχώρηση για το Ιάσιο, την παλιότερη πόλη της Ρουμανίας και σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο. Από εκεί ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία της Ένωσης, το Μέγαρο Πολιτισμού, το Εθνικό Θέατρο, τις εκκλησίες των τριών Ιεραρχών κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ιάσιο - Μοναστήρια Ρουμανικής Μολδαβίας - Μπουκοβίνας - Γκούρα Χομορουλούι
Μια υπέροχη μέρα, με μοναδικά τοπία ξεκινάει. Η διαδρομή μας με κατεύθυνση την Μπουκοβίνα, μας οδηγεί στα πιο αντιπροσωπευτικά Μοναστήρια της περιοχής, που κρύβουν το καθένα τη δική του ιστορία. Θα επισκεφθούμε τις ιερές μόνες Sucevita και Moldovita, που προστατεύονται από την UNESCO. Το βράδυ καταλήγουμε στην Γκούρα Χομορουλούι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Γκούρα Χομορουλούι - Μονή Βορονέτ - Αλατωρυχείο Turda - Κλουζ Ναπόκα
Πρωινή επίσκεψη στη Μονή Βορονέτ, που είναι διάσημη τόσο για τις εσωτερικές, όσο και για τις εξωτερικές τοιχογραφίες της. Η διαδρομή μας συνεχίζεται προς την Κλουζ Ναπόκα, ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά, επιστημονικά και πολιτιστικά κέντρα της Ρουμανίας, την οποία κατ΄ αρχήν θα προσπεράσουμε, για να επισκεφθούμε το μεγαλύτερο μουσείο-αλατωρυχείο στον κόσμο, το Salina Turda, που ήταν γνωστό από τους αρχαίους χρόνους. Το περίφημο αλατωρυχείο της Turda ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Αναχώρηση για την Κλουζ Ναπόκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Κλουζ Ναπόκα - Σιμπίου - Βουκουρέστι
Σήμερα θα κατευθυνθούμε προς την Ρουμανική πρωτεύουσα, με ενδιάμεσο σταθμό το Σιμπίου, μια από τις γραφικότερες πόλεις της Ρουμανίας, που διατηρεί αναλλοίωτα τα μεσαιωνικά της στοιχεία και διαθέτει το πολύ αξιόλογο υπαίθριο Εθνογραφικό Μουσείο Αstra. Με ενδιάμεση στάση, θα φθάσουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο
μας στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Βουκουρέστι
Η πανοραμική μας ξενάγηση ξεκινά από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι όπου διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού και το παλάτι της Βουλής. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε επίσης το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο Μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου, που είναι εμπνευσμένη από την αντίστοιχη του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία, το μνημείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην παλαιά πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Βουκουρέστι - Πλεβεν - Σόφια
Πρωινή αναχώρηση για Σόφια με ενδιάμεσο σταθμό το Πλέβεν, όπου θα έχουμε σύντομη στάση. Άφιξη νωρίς το βράδυ, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας με την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Σόφια - Σαντάσκι - Αθήνα
Σήμερα το πρωί αναχωρούμε για την Αθήνα από τη γνωστή μας πλέον διαδρομή, με μικρή ενδιάμεση στάση στη λουτρόπολη Σαντάσκι. Ακολούθως, μέσω Προμαχώνα και με ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε το βράδυ Αθήνα.

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.

ΑΝΑΧ.: 1,15,29 Ιουλίου,   5,12,22 Αυγούστου,  17 Σεπτεμβρίου, 1  Οκτωβρίου
10 μέρες Οδικώς
     
Τιμή Κατά άτομο                
Δίκλινο                              575        
3ο άτομο έως 12 ετών     515        
Μονόκλινο                         790            
                 
Περιλαμβάνονται:
• 9 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*plus, 4*
• Ημιδιατροφή (9 πρωινά, 9 δείπνα)
• Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
• Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Αρχηγό-συνοδό
• Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του