Skip to main content

Φιλιππούπολη-Καρπάθια-Βουκουρεστι-Σόφια Ιούλιος 2018 από 490,00

8 ημέρες
Αναχώρηση 1/7.
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ!
ΞΑΝΘΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΣΟΥΦΛΙ - ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΣΩΒ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ - ΣΟΦΙΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ 

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΞΑΝΘΗ:
Αναχώρηση στις 06:30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση σε καφέ στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την περιοχή της ΛΑΡΙΣΑΣ, στάση, γεύμα προαιρετικά. Αμέσως μετά από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ παρακάμπτοντας τη Θεσσαλονίκη θα κάνουμε στάση στην περιοχή της Μουσθένης. Θα επισκεφθούμε τη λίμνη της Βιστωνίδας στο Πόρτο Λάγος και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου πριν πάμε στην πόλη της Ξάνθης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, γεύμα. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΣΟΥΦΛΙ - ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ: 
Πρωινό και περιήγηση στη Θράκη, με σύντομη επίσκεψη στην Κομοτηνή με την ξακουστή πλατεία της, τα τζαμιά και την ανατολίτικη αγορά της. Συνεχίζουμε βόρεια για το ΣΟΥΦΛΙ με την πλούσια πολιτιστική παράδοση, όπου θα έχουμε και ανάλογη στάση - επίσκεψη, για να ακολουθήσει στάση στο ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ. Συνεχίζουμε για ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ, άφιξη το απόγευμα στη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Βουλγαρίας, και ξεκινάμε αμέσως την περιήγηση μας στην ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, με τους ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ και το σπίτι - Μουσείο ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΙΝΑΪΑ:
Πρωινό και αναχώρηση για τη ΡΟΥΜΑΝΙΑ και τη γραφική περιοχή των Καρπαθίων. Με ενδιάμεσες στάσεις, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στη ΣΙΝΑΪΑ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΣΙΝΑΪΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ:
Πρωινό και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τα Καρπάθια, από το παλάτι ΠΕΛΕΣ, τη θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ και το ορθόδοξο μοναστήρι ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ. Ακολουθεί επίσκεψη στο φρούριο ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ του ΔΡΑΚΟΥΛΑ), ενώ αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) με τη Μαύρη εκκλησία. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ για δείπνο και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ): 
Μετά το πρωινό ξεκινάμε την πανοραμική μας περιήγηση - ξενάγηση της πόλης από το παλάτι της 'Ανοιξης, που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου και συνεχίζουμε με το Μουσείο του χωριού (περίπατοι, εσωτερική επίσκεψη), μοναδικό στο είδος του, λίγο αργότερα θα δούμε και θα φωτογραφίσουμε εξωτερικά το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου, μετά το Πεντάγωνο. Η περιήγηση μας, συνεχίζεται με το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το Μουσείο του Πυροσβέστη και τη στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην παλαιά πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - BEΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ - ΣΟΦΙΑ: 
Πρωινό και αναχώρηση για ΣΟΦΙΑ. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας, το VELIKO TARNOVO, μια πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η παλαιά πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας και συχνά αναφέρεται ως "η πόλη των τσάρων". Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. 'Αφιξη νωρίς το βράδυ, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ):
Πρωινό και γνωριμία με την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε τη Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με το θεόρατο θόλο της. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το λόφο ΒΙΤΟΣΑ. Γεύμα και ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης ή τη λεωφόρο Βίτοσα για να απολαύσετε τον καφέ σας. Ξεκούραση, προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ:
Πολύ νωρίς παίρνουμε το πρωινό μας και ξεκινάμε για Αθήνα. Από τη γνωστή πλέον διαδρομή, με μικρή παράκαμψη για σύντομη στάση - επίσκεψη στη λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, περνάμε το συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ και συνεχίζουμε με δύο ακόμη στάσεις στην περιοχή της Λάρισας και της Λαμίας, για να καταλήξουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο Μονόκλινο
490€ 665€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή, 7 διανυκτερεύσεις, σε ξενοδοχεία 4* και 5*.
  • Ένα πρωινό και ένα δείπνο σε μπουφέ στην Ελλάδα (Ξάνθη).
  • Έξι πρωινά σε μπουφέ στο εξωτερικό.
  • Ένα δείπνο, Μenu στη ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ.
  • Δύο δείπνα στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, σε μπουφέ.
  • Ένα δείπνο σε μπουφέ στα ΣΙΝΑΪΑ.
  • Δύο δείπνα σε Μenu, στη Σόφια.
  • Τοπικός ξεναγός σε ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ και ΣΟΦΙΑ.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Φόροι διαμονής ξενοδοχείων.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:

  • ΞΑΝΘΗ: Ζ PALACE 5*. 
  • ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ: GRAND PLOVDIV 4*.
  • ΣΙΝΑΪΑ: PALACE 4*.
  • ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ: INTERNATIONAL 4*.
  • ΣΟΦΙΑ: NOVOTEL 4*.