Skip to main content

ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ Πάσχα, Άγιο Πνεύμα 2019 από 335.00

Σόφια, Σινάια, Παλάτι Πέλες, Κάστρο Μπραν (Πύργος Δράκουλα), Μπρασόβ, Βουκουρέστι, Βελίκο Τίρνοβο, Σαντάνσκι

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 25 Απριλίου, 1, 15, 29 Ιουνίου
6 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Σόφια
Αναχώρηση από Αθήνα στις 06:30΄ για τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Διέλευση των συνόρων και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για Σόφια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σόφια - Σινάια
Σύντομη περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας και αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια και την μεσαιωνική ορεινή πόλη-θέρετρο Σινάια, το "μαργαριτάρι των Καρπαθίων", όπως επονομάζεται, χάρη στην πανέμορφη τοποθεσία της και την πλούσια ιστορία της. Άφιξη το βράδυ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σινάια - Παλάτι Πέλες - Κάστρο Μπραν (Πύργος Δράκουλα) - Μπρασόβ - Βουκουρέστι
Ξεκινάμε την περιήγησή μας στα Καρπάθια με επίσκεψη στο περίφημο παλάτι Πέλες, παλιά κατοικία Ρουμάνων ηγετών, καθώς και στο ορθόδοξο Μοναστήρι που έκτισε το 1695 ο Μιχαήλ Καντακουζηνός όταν επέστρεψε από το Σινά και από το οποίο πήρε το όνομά της η πόλη. Συνεχίζουμε για το περίφημο Κάστρο Μπραν, γνωστό και ως "Πύργος του Δράκουλα" ή "Κάστρο του Κόμη Δράκουλα". Στη συνέχεια αναχωρούμε για την μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ με την γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία και φθάνουμε το βράδυ στο Βουκουρέστι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Βουκουρέστι, Ξενάγηση
Κατά τη σημερινή πανοραμική ξενάγησή μας στην πόλη θα δούμε το "Παλάτι της Άνοιξης" - το πολυτελέστατο ανάκτορο στο οποίο διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου - το μοναδικό στο είδος του Μουσείο του Χωριού, το Palatul Parlamentului - πρώην "Σπίτι του Λαού" και νυν Κοινοβούλιο, κτισμένο από τον Τσαουσέσκου (το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο στον κόσμο, μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ), το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, την Αψίδα του Θριάμβου (εμπνευσμένη από την αντίστοιχη στο Παρίσι), το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία του Ευαγγελισμού, τον Πύργο της Φωτιάς/Μουσείο του Πυροσβέστη και την Στρατιωτική Ακαδημία. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην παλιά πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βουκουρέστι - Βελίκο Τίρνοβο - Σόφια
Πρωινή αναχώρηση για Σόφια. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας το Βελίκο Τίρνοβο, μια πόλη της βορειοκεντρικής Βουλγαρίας κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η ιστορική πρωτεύουσα της δεύτερης Βουλγαρικής αυτοκρατορίας. Αναφέρεται συχνά ως "η πόλη των τσάρων" και προσελκύει πολλούς επισκέπτες χάρη στη μοναδική της αρχιτεκτονική. Έως το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα η ονομασία αυτή χρησιμοποιείται από πολλούς. Άφιξη το βράδυ στη Σόφια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Σόφια - Σαντάνσκι - Αθήνα
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη λουτρόπολη Σαντάνσκι, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα. Χαρακτηριστικό της είναι το μεγάλο δέντρο στην κεντρική πλατεία, δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Συνεχίζουμε για την Αθήνα μέσω του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων. Άφιξη το βράδυ.

Σημειώσεις:

  • Στην Πασχαλινή αναχώρηση 25/4, θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία στο Πατριαρχείο του Βουκουρεστίου και θα δοθεί πασχαλινό γεύμα με αρνί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, αντί δείπνου
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 25 Απριλίου, 1, 15, 29 Ιουνίου                                             6 μέρες    

Τιμή κατ΄ άτομο
Δίκλινο                                                          335
3ο άτομο έως 12 ετών                                  300
Μονόκλινο                                                    460

Περιλαμβάνονται:

  • 5 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με φόρους διαμονής
  • Ημιδιατροφή (5 πρωινά, 5 δείπνα)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με σύγχρονο πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα
  • Ό,τι αναγράφεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα