Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ Πάσχα, Πρωτομαγιά, Άγιο Πνεύμα 2019 από 575,00

ΣΟΦΙΑ-ΣΙΝΑΪΑ-ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΡΑΝ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ-   ΙΑΣΙΟ - ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ & ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ - ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ ΣΑΛΙΝΑ ΤΟΥΡΝΤΑ ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ – ΣΙΜΠΙΟΥ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

25/4 - 15, 29/6
10 ΗΜΕΡΕΣ

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ
Αναχώρηση 06:30 πμ από ΑΘΗΝΑ, ενδιάμεσες     στάσεις στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και     της ΛΑΡΙΣΑΣ και η διαδρομή μας συνεχίζεται για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων,     άφιξη το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ - ΣΙΝΑΪΑ
Πρωϊνό σύντομη περιήγηση της πόλης και αναχώρηση για ΡΟΥΜΑΝΙΑ και την πόλη ΣΙΝΑΪΑ. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για περίπατους γνωριμίας με την πόλη.

3Η  ΗΜΕΡΑ: ΣΙΝΑΪΑ – ΠΕΛΕΣ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΒ
Μετά το πρωινό επίσκεψη στο παλάτι ΠΕΛΕΣ, τη θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ και το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ και συνεχίζουμε για το φρούριο ΜΠΡΑΝ ( ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ). Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑ:  ΜΠΡΑΣΩΒ - ΙΑΣΙΟ
Πρωινό και αναχώρηση για το ΙΑΣΙΟ, την παλιότερη πόλη της Ρουμανίας, πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας και δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, μετά το Βουκουρέστι. Ήταν σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε μεγάλη, αφού από εκεί ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων το 1821. Φθάνουμε και ξεκινάμε την περιήγηση     της πόλης, όπου     θα έχουμε την   ευκαιρία να δούμε την πλατεία της Ένωσης με το άγαλμα του Άλεξ Κούζα,     το Μέγαρο Πολιτισμού, το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας,  το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, τον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής και τις εκκλησίες των     τριών Ιεραρχών και του Αγίου Νικολάου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος     ελεύθερος, διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΙΑΣΙΟ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ - ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ - ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ
Πρωινό και μια υπέροχη μέρα, με μοναδικά τοπία ξεκινάει. H διαδρομή μας με  κατεύθυνση την περιοχή της Μπουκοβίνας, μας οδηγεί στα πιο αντιπροσωπευτικά Μοναστήρια της περιοχής, που κρύβουν το καθένα την δική του ιστορία. Θα επισκεφθούμε τις ΙΕΡΕΣ    ΜΟΝΕΣ, SUCEVITA και MOLDOVITA, Ξεκινάμε με  το μοναστήρι της Σουτσεβίτα, που ιδρύθηκε ανάμεσα στο 1581- 84 από τον μητροπολίτη Movita. Τεράστιοι τοίχοι περιβάλλουν την εκκλησία και το «σημείο που κρέμεται η καμπάνα». Οι αξιοσημείωτες τοιχογραφίες του αποκαλύπτουν την εξέλιξη της ζωγραφικής στην Μολδαβία. Στο Μολντοβίτα φυλάσσεται το βραβείο ”XΡΥΣΟ ΜΗΛΟ”, που το 1975 απενεμήθη από την FIJET (διεθνής Ομοσπονδία συγγραφέων και δημοσιογράφων τουρισμού) και οι δύο Μονές   προστατεύονται  από την UNESCO. Το βράδυ καταλήγουμε στη ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ - ΜΟΝΗ ΒΟΡΟΝΕΤ - KΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ (SALINATURDA)
Πρωινό και επίσκεψη στη ΜΟΝΗ ΒΟΡΟΝΕΤ,  που είναι πολύ γνωστή τόσο για τις εσωτερικές, όσο και τις εξωτερικές τοιχογραφίες της. Οι τελευταίες πραγματοποιήθηκαν από τον ζωγράφο Μάρκου. Το γνωστό μπλε του Βορονέτ από την «Τελευταία κρίση» είναι μοναδικό ανάμεσα σε αναπαραστάσεις πολλών εκκλησιών της Μολδαβίας.  Η διαδρομή μας συνεχίζεται για Κλούζ-Ναπόκα, που είναι ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά, επιστημονικά και πολιτιστικά κέντρα της Ρουμανίας. Βρίσκεται στην Τρανσυλβανία της οποίας και αποτελεί παραδοσιακή πρωτεύουσα. Θα προσπεράσουμε ωστόσο την ΚΛΟΥΖ, για να επισκεφθούμε το μεγαλύτερο Μουσείο - αλατωρυχείο στον κόσμο, το Salina Turda, που έχει γίνει γνωστό από τους αρχαίους χρόνους, αλλά τέθηκε σε λειτουργία για υπόγειες εργασίες,  κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής περιόδου. Το περίφημο αλατωρυχείο της Turda, ανακαινίστηκε και μετετράπη σε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Σήμερα, οι επισκέπτες του παλιού αλατωρυχείου καλούνται να κατέβουν σχεδόν 120 μέτρα μέσα στη Γη, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία του αλλά και να διασκεδάσουν ανεβαίνοντας στο καρουζέλ ή κάνοντας βαρκάδα που σε ξεναγεί στο υπόγειο ορυχείο και τους εντυπωσιακούς σταλαγμίτες. Εκτός από το σημαντικό βάθος που καθιστά το αλατωρυχείο ως το βαθύτερο μουσείο του κόσμου,  η Salina Turda της Ρουμανίας περιλαμβάνει επίσης ειδικά μηχανήματα εξόρυξης, φωτογραφίες, ιστορίες και φωτισμό που εντυπωσιάζει. Το εσωτερικό διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία 12 βαθμών Κελσίου και υγρασία 80%, με σχεδόν απόλυτη απουσία βακτηρίων, καθιστώντας έτσι το μοναδικό μικροκλίμα ελκυστικό προορισμό για όσους πάσχουν από αλλεργικές νόσους του αναπνευστικού. Άφιξη στην ΚΛΟΥ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

7Η ΗΜΕΡΑ: KΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ – ΣΙΜΠΙΟΥ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Ρουμανική πρωτεύουσα, με ενδιάμεσο σταθμό το ΣΙΜΠΙΟΥ, μια από τις γραφικότερες πόλεις της Ρουμανίας, που διατηρεί αναλλοίωτα τα μεσαιωνικά της στοιχεία και διαθέτει το πολύ αξιόλογο υπαίθριο Εθνογραφικό Μουσείο ΑSTRA. Με ενδιάμεση στάση, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ για δείπνο και διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ξενάγηση)
Πρωινό και ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου, θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. που είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε ακόμη το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο Μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το Μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, στην     παλαιά πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.

9Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΠΛΕΒΕΝ - ΣΟΦΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για ΣΟΦΙΑ, με ενδιάμεσο σταθμό την πόλη του ΠΛΕΒΕΝ, όπου θα έχουμε σύντομη στάση. Άφιξη νωρίς το βράδυ, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας με την πρωτεύουσα της Βουλγαράις. Διανυκτέρευση.

10Η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, από τη γνωστή πλέον διαδρομή, με μικρή ενδιάμεση στάση στη λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΝΣΚ. Ακολούθως μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις στην περιοχή της ΛΑΡΙΣΑΣ κα της ΛΑΜΙΑΣ, φθάνουμε το βράδυ.

 

Υ.Γ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η   ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ, ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ ΚΑΙ ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ.

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΡ.

ΗΜΕΡ

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ 2ΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ/ΝΣΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ

10

575 €

215 €

25/4, 15/6, 29/6/19

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή, 9 διανυκτερεύσεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*plus - 4*.
  • Ημιδιατροφή (9 πρωϊνά & 9 δείπνα).
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα η δείπνα.
  • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό  
  • και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.