Skip to main content

ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ Γιορτές 2019 - 20 έως Μάρτιος 2020 από 365,00

Σόφια, Βελίκο Τίρνοβο, Βουκουρέστι, Σινάια, Κάστρο Μπραν (Πύργος Δράκουλα), Μπρασόβ, Φιλιππούπολη, Σαντάνσκι

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22 & 29 Δεκεμβρίου ‘19,  2 & 26 Ιανουαρίου,   29 Φεβρουαρίου,  21 Μαρτίου  ’20

7 ΜΕΡΕΣ

 1η μέρα: Αθήνα - Σόφια

Αναχώρηση από Αθήνα στις 06:30΄ για τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Διέλευση των συνόρων και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σόφια - Βελίκο Τίρνοβο - Βουκουρέστι

Σύντομη περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας και αναχώρηση για Βουκουρέστι. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας, το Βελίκο Τίρνοβο, μια πόλη της βορειοκεντρικής Βουλγαρίας. Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, είναι γνωστή ως η ιστορική πρωτεύουσα της δεύτερης Βουλγαρικής αυτοκρατορίας. Αναφέρεται συχνά ως "η πόλη των τσάρων" και προσελκύει πολλούς επισκέπτες χάρη στη μοναδική της αρχιτεκτονική. Έως το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα η ονομασία αυτή χρησιμοποιείται από πολλούς. Με ενδιάμεση στάση θα φθάσουμε το βράδυ στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το πανέμορφο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βουκουρέστι, Ξενάγηση

Πρωινή πανοραμική ξενάγηση στο άλλοτε "Μικρό Παρίσι" ή "το Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης", με τις δεντροφυτεμένες λεωφόρους και τα κομψά κτίρια της μπελ επόκ. Θα δούμε το "Παλάτι της Άνοιξης" - το πολυτελέστατο ανάκτορο στο οποίο διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου - το μοναδικό στο είδος του Μουσείο του Χωριού, καθώς και το Palatul Parlamentului - πρώην "Σπίτι του Λαού" και νυν Κοινοβούλιο, κτισμένο από τον Τσαουσέσκου (το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο στον κόσμο, μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ). Θα δούμε επίσης το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, την Αψίδα του Θριάμβου (εμπνευσμένη από την αντίστοιχη στο Παρίσι), το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία του Ευαγγελισμού, τον Πύργο της Φωτιάς/Μουσείο του Πυροσβέστη και την Στρατιωτική Ακαδημία. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Βουκουρέστι, Εκδρομή στα Καρπάθια: Σινάια, Κάστρο Μπραν (Πύργος Δράκουλα), Μπρασόβ

Πρωινή αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα, φθάνουμε στην μεσαιωνική ορεινή πόλη-θέρετρο Σινάια, το "μαργαριτάρι των Καρπαθίων", όπως επονομάζεται, χάρη στην πανέμορφη τοποθεσία της και την πλούσια ιστορία της. Επίσκεψη στο ορθόδοξο Μοναστήρι που έκτισε το 1695 ο Μιχαήλ Καντακουζηνός όταν γύρισε από το Σινά και από το οποίο πήρε το όνομά της η πόλη. Συνεχίζουμε για το περίφημο Κάστρο Μπραν γνωστό και ως "Πύργος του Δράκουλα" ή "Κάστρο του Κόμη Δράκουλα", που κτίστηκε τον 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Μετά την επίσκεψή μας αναχωρούμε για το Μπρασόβ, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Τρανσυλβανίας, μια πόλη μεσαιωνική και συνάμα ζωντανή και δυναμική, με τα Καρπάθια Όρη να την περιβάλουν. Άφιξη και σύντομη ξενάγηση, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και την γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία, την μεγαλύτερη της χώρας. Γεύμα  και  επιστροφή το βράδυ στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βουκουρέστι - Φιλιππούπολη

Η  ιστορική Φιλιππούπολη  ο  επόμενος  σταθμός  μας  και δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Βουλγαρίας, στην οποία θα φθάσουμε  αργά  το  απόγευμα  και  θα  έχουμε  χρόνο  για  περιπάτους  και  πρώτη  γνωριμία  με  τη   φωτισμένη πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα: Φιλιππούπολη - Σαντάνσκι

Σήμερα το πρωί θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης με τα παλιά αρχοντικά, θα δούμε το σπίτι-μουσείο του Κουγιουμτζόγλου, την εκκλησία των Αγίων Κων/νου και Ελένης, τους μιναρέδες Ντζουμάγια και Ιμαρέτ, το αρχαίο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Σαντάνσκι. Άφιξη το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Σαντάνσκι - Αθήνα

Σύντομη γνωριμία με την πανέμορφη λουτρόπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιάνε Σαντάνσκι (1872-1915). Χαρακτηριστικό της είναι το μεγάλο δέντρο στην κεντρική πλατεία δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και μετά τον απαραίτητο έλεγχο, συνεχίζουμε με ενδιάμεσες στάσεις για την Αθήνα, όπου φθάνουμε το βράδυ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Η  επίσκεψη  στο  παλάτι  ΠΕΛΕΣ  γίνεται  στους  κήπους, τις  ημέρες  που  το  παλάτι  δεν  είναι  επισκέψιμο. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΤΙΜΕΣ   ΑΝΑ  ΑΤΟΜΟ :                               

 Σε  Δίκλινο                                    365 €                                                                                                                                       

 3ο άτομο έως 12 ετών                    330 €                                                          

 Μονόκλινο                                    520 €                          

                                   

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  •  Έξι  διανυκτερεύσεις  σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (στο Σαντάνσκι 3*)
  •  Ημιδιατροφή (6 πρωινά, 6 δείπνα)
  •  Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις με σύγχρονο πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα
  •  Αρχηγός - συνοδός
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  •  Φ.Π.Α. & Φόροι  διαμονής.

 ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 * Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν το εορταστικό δείπνο  31/12,  (GALA ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ).