Skip to main content

Πανόραμα Βαλκανίων Καλοκαίρι 2020 από 1390,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 27/7, 10/8, 24/8

 14 ΗΜΕΡΕΣ

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΝΙΣ (ΣΕΡΒΙΑ)

 

Αναχώρηση οδικώς από την Αθήνα για τη Νις, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, μετά το Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ. Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες πόλεις στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, ενώ από την αρχαιότητα θεωρείται πύλη μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Νις αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σταυροδρόμια τόσο στις χερσαίες όσο και στις εναέριες μεταφορές. Εκτός από το σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο,  αυτή η πόλη έχει μεγάλη ιστορική σημασία, καθώς στο παρελθόν εκεί υπήρξε η αρχαία πόλη Ναϊσσός, η οποία ήταν γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και του Κωνστάντιου Γ΄. Ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να μυηθούν στο νότιο ταπεραμέντο των Βαλκανίων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ- ΤΟΠΟΛΑ- ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 

Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα της Νις, εκ των οποίων ξεχωρίζουν το Κάστρο, ο αρχαιολογικός χώρος Μέντιανα και ο Πύργος των Κρανίων. Αναχώρηση για την Τόπολα, το κέντρο της επαναστατημένης χώρας του 19ου αιώνα. Από εδώ κατάγεται η βασιλική οικογένεια των Καραγεώργηδων (Karadjordjevic στα σερβικά), οι περισσότεροι εκ των οποίων αναπαύονται στο μαυσωλείο χτισμένο πριν από εκατό και παραπάνω χρόνια.  Η απαράμιλλης ομορφιάς εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, στο μοναστήρι Όπλενατς που θα επισκεφθούμε, μιλάει για την μοίρα των βασιλικών μελών και του σερβικού λαού υπό αυτών επί πολλά χρόνια. Άφιξη και διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα της Σερβίας και της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας, το Βελιγράδι.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

 

Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγησή μας στη σερβική πρωτεύουσα, μία από τις πιο ιστορικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, απλωμένη στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, με ιστορία 7.000 χρόνων, που δεν αφήνει κανένα επισκέπτη ασυγκίνητο από την ομορφιά του και τις γοητευτικές του αντιθέσεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η ιστορία της πόλης είναι στενά συνδεδεμένη με το Βελιγραδιώτικο κάστρο όπου θα γνωριστούμε με το Βελιγράδι περπατητά. Το πάρκο Καλεμεγκντάν μας καλωσορίζει συστήνοντάς μας πολλά ιστορικά γεγονότα που έλαβαν μέρος εδώ, αλλά και τους δυο βελιγραδιώτικους ποταμούς, το Σάββο και το Δούναβη. Κάπου εκεί, κοντά στην εκβολή των δυο ποταμών, μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Στη συνέχεια, με το πούλμαν, θα περάσουμε από τους πιο παλιούς συνοικισμούς της πόλης, το Ντόρτσολ και το Σαβαμάλα, από την πλατεία της Δημοκρατίας, την πλατεία Τεράζιγιε με το φημισμένο ξενοδοχείο «Μόσκβα», θα δούμε τα πάλαι ποτέ βασιλικά ανάκτορα, σήμερα Δημαρχείο και Προεδρικό Μέγαρο, όπως και το Κοινοβούλιο των Σέρβων. Η πορεία μας συνεχίζεται μέσω της οδού Κνέζα Μίλοσα με τα πλέον φημισμένα βομβαρδισμένα του 1999 κτίρια. Περνώντας τις περιοχές Ντέντινιε, Σένιακ και Τόπτσιντερ θα πάρουμε τη γεύση των Δασών της πρωτεύουσας από όπου θα κατευθυνθούμε στην εκκλησία του Βελιγράδι Αγίου Σάββα του Σέρβου όπου θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε έναν από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς. Στον ελεύθερο χρόνο σας, προτείνουμε κάποια αξιόλογα μουσεία: του Νίκολα Τέσλα, το Εθνικό μουσείο, ή της Σύγχρονης τέχνης. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ- ΖΑΓΚΡΕΜΠ

 

Αναχώρηση οδικώς για τον Σερβικό βορρά και την επαρχία της Βοϊβοντίνα για να επισκεφθούμε το γραφικό Νόβι Σαντ. Το κάποτε πολιτιστικό κέντρο της Σερβίας, το Νόβι Σαντ, σήμερα είναι η πρωτεύουσα της περιοχής. Η επίσκεψη του οχυρού Πετροβαράντιν θα σας προσφέρει την καταπληκτική θέα προς αυτήν την παραδουνάβια πόλη η οποία καμαρώνει και πολλά αξιοθέατα στο ιστορικό της κέντρο το οποίο θα γνωρίσουμε με μια σύντομη βόλτα. Έπειτα, κατευθυνόμαστε για το Ζάγκρεμπ. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (ΣΛΟΒΕΝΙΑ)

 

Το Ζάγκρεμπ αποτέλεσε την πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Κροατίας από το 1945 έως το 1991, όταν και έγινε η πρωτεύουσα της ανεξάρτητης νέας Κροατίας. Η πόλη του Ζάγκρεμπ χωρίζεται σε τρία τμήματα. Τα δύο παλαιότερα (Κάπτολ και Γκόρντι Γκραντ) βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο της πόλης, ενώ το τρίτο, η "Κάτω Πόλη" (Ντόνις Γκραντ), είναι και η πιο μοντέρνα με σύγχρονες συνοικίες και βιομηχανικές περιοχές. Η πόλη αποτελεί την πολιτιστική, εμπορική και πνευματική πρωτεύουσα του κράτους. Μετά την ξενάγησή μας θα αναχωρήσουμε για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια της Ποστόινα, που είναι από τα παλαιότερα στον κόσμο, με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις και να αφήνουν στον επισκέπτη αξέχαστες εντυπώσεις. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, που συνδυάζει την μπαρόκ ατμόσφαιρα της Πράγας, τον ρομαντισμό του Παρισιού και το νεανικό κέφι της Βαρκελώνης! Το πρώτο μισό του 20ού αι. την πόλη κόσμησε με τα έργα του ο Σλοβένος αρχιτέκτονας Γιόζε Πλέτσνικ, ο επιλεγόμενος "Γκαουντί της Βαλκανικής". Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα περπατήσουμε στην κουκλίστικη παλιά πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις και θα αγναντέψουμε το στενό ποτάμι Λιουμπλιανίτσα (Ljubljanica) με τις περίτεχνες γέφυρες, που ελίσσεται αρμονικά ανάμεσα στα σπίτια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΜΠΛΕΝΤ – ΟΠΑΤΙΑ [Κρουαζιέρα στη λίμνη]

 

Θα αναχωρήσουμε για το παραθεριστικό κέντρο Μπλεντ με την πανέμορφη λίμνη του και το μοναδικό νησάκι της χώρας στο κέντρο της. Το όνομά του Bled (άσπρο) είναι από την ομίχλη που εμφανίζεται κάθε πρωί ένα μέτρο πάνω από τη λίμνη. Θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια μικρή βόλτα στα σμαραγδένια νερά της παραμυθένιας λίμνης Μπλεντ, όπου θα επισκεφθούμε το νησάκι της εκκλησίας της Παναγίας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κοσμοπολίτικη Οπατία της Κροατίας. Η πόλη-θέρετρο από την εποχή της αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας, η «Νίκαια της Αδριατικής», είναι κτισμένη μέσα σε κήπους με ροδοδάφνες και μπουκαμβίλιες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΟΠΑΤΙΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΡΑΣΤΟΚΕ [Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο]

 

Πρωινή αναχώρηση για το εκπληκτικής ομορφιάς Εθνικό Πάρκο Πλίτβιτσε, στην ομώνυμη πολίχνη που διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων. Η πλούσια βλάστηση, οι 16 μεγάλες και μικρές λίμνες και οι 92 καταρράκτες του, δημιουργούν μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρκουάζ και του γαλαζοπράσινου. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε δίπλα στις λίμνες, τα ρυάκια και τους καταρράκτες, να θαυμάσουμε και να απαθανατίσουμε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Κατόπιν μεταβαίνουμε οδικώς στο γειτονικό Ράστοκε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΡΑΣΤΟΚΕ – ΖΑΝΤΑΡ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΠΛΙΤ

 

Αναχωρούμε οδικώς για το Ζαντάρ, το οποίο είναι κτισμένο σε μία χερσόνησο και περιβάλλεται από επιβλητικά τείχη με δύο πύλες. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε μεταξύ άλλων από τον οκτάγωνο πυργωτό ναό του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Αναστασίας (9ος-12ος αιώνας) σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, τη ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, καθώς και από το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ που ιδρύθηκε το 1396, ως τμήμα μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το πανέμορφο Τρογκίρ, που αποτελείται από δύο νησάκια που συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα μέσω δύο γεφυρών: το Τρόγκιρ και το Τσιόβο. Το νησί των τράγων, το «Τραγούριον» των Ελλήνων της Ίσσας, μετονομάστηκε σε Τραγούριουμ από τους Ρωμαίους το 78 μ.Χ. και καταστράφηκε από τους Σαρακηνούς στα δύσκολα χρόνια του μεσαίωνα. Οι Βενετοί του χάρισαν την οχύρωση και τα όμορφα κτίσματα που περικλείει ώστε από το 1997 η UΝΕSCΟ να το χαρακτηρίσει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η χερσαία πύλη με το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου και το άγαλμα του Οσίου Ιωάννη του Τρογκίρ αποτελεί την κεντρική είσοδο στη βενετσιάνικη πόλη. Μετά την επίσκεψή μας, θα συνεχίσουμε για το Σπλιτ, που βρίσκεται στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών. Η μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας και δεύτερη σε μέγεθος της Κροατίας, άλλαξε πολλά ονόματα στο πέρασμα των χρόνων. Από το ελληνικό Ασπάλαθος, πήρε το ρωμαϊκό Σπαλάτουμ, μετονομάστηκε στο ιταλικό Σπαλάτο, ώστε να γίνει στα σλάβικα Σπλιτ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΠΛΙΤ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

 

Κατά τη διάρκεια της πρωινής ξενάγησης στην πόλη θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, που βρίσκεται υπό την προστασία της UΝΕSCΟ από το 1979, με τα τείχη και τις τέσσερις πύλες, στο εσωτερικό του οποίου εδώ και 1.700 χρόνια οι κάτοικοι του Σπλιτ έκτισαν τα σπίτια τους. Η είσοδος γίνεται συνήθως από τη Χάλκινη Πύλη με το Εθνογραφικό Μουσείο από τη θάλασσα ή από τη Σιδηρά Πύλη από το πλάι. Η Χρυσή Πύλη βλέπει στο πάρκο και η Αργυρή Πύλη βρίσκεται δίπλα από τον Καθεδρικό του Αγίου Δομνίου. Θα επισκεφτούμε με τοπικό ξεναγό το εσωτερικό του Καθεδρικού, με την πλούσια συλλογή αγαλμάτων, τον ρωμαϊκό Ναό του Δία, από τους καλύτερα διατηρημένους στον κόσμο, και  το μεγαλοπρεπές Ανάκτορο του Δοκλητιανού με τα ατμοσφαιρικά κελάρια του 3ου αι. μ.Χ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ. Η διαδρομή από το Σπλιτ στο Ντουμπρόβνικ είναι η πιο συναρπαστική τωνΔαλματικών ακτών. Ο κεντρικός οδικός άξονας "τρέχει" δίπλα στην ακτογραμμή, ενώ οι καταπράσινες Δαλματικές Άλπεις που υποκλίνονται στα κρυστάλλινα νερά της Αδριατικής, δημιουργούν τοπία ανείπωτης ομορφιάς. Άφιξη στο Ντουμπρόβνικ και διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

 

Πρωινή ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ, το "Σαιν Τροπέ των Βαλκανίων", "που το 1991 χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους, ουδείς όμως πλέον αντιλαμβάνεται ότι το 68% του συμπλέγματος από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτίρια ηλικίας 1300 ετών είχε υποστεί ζημιές. Η πόλη υπήρξε από τον 13ο αιώνα ισχυρή εμπορική και ναυτική δύναμη με το όνομα Ραγούζα και κατά το 14ο αιώνα απέκρουσε επιτυχώς τις κυριαρχικές αξιώσεις της Βενετίας και της Ουγγαρίας. Το ιστορικό τμήμα του Ντουμπρόβνικ, που προστατεύεται από την Unesco, είναι μία από τις καλύτερα οχυρωμένες πόλεις της Μεσογείου. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι του Κυβερνήτη όπου βρίσκεται και ο Πύργος του Ρολογιού, τον Καθεδρικό ναό, ενώ θα επισκεφθούμε το Ναυτικό μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο και το Εθνογραφικό μουσείο (οι είσοδοι δεν περιλαμβάνονται). Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΤΟΡ (ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ) – ΜΠΟΥΝΤΒΑ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Μαυροβούνιο ή Μόντε Νέγκρο, (Μαύρο Βουνό), όπως ονομάζουν οι ντόπιοι την κορυφή του όρους Λόβτσεν λόγω των πετρωμάτων του από βασάλτη, από το οποίο έλαβε το όνομά της και ολόκληρη η χώρα. Άφιξη στο Κότορ, το αρχαιοελληνικό Ασκρήβιον ή το ρωμαϊκό Ακρούβιουμ. Η "νύμφη της Αδριατικής" όπως το αποκαλούν για την ομορφιά του, είναι μια πόλη με πολύ ενδιαφέρον και αρκετά πολιτιστικά στοιχεία. Περιήγηση στην παλιά πόλη που περιβάλλεται από τείχη 4,5 km με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια.  Αφού αναχωρήσουμε, περνάμε από το φιορδ του Περάστ και φθάνουμε στην Μπούντβα. Κάνουμε βόλτα στην ομώνυμη μαρίνα που βρίσκονται δεμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ, βόρεια της Παλαιάς Πόλης εκεί όπου ξεκινά ο πεζόδρομος περιπάτου, Σλοβένσκα  Ομπάλα. Στην πλευρά της θάλασσας, θα περάσουμε τα βενετσιάνικα τείχη για να θαυμάσουμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΤΙΡΑΝΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΛΙΜΝΗ ΣΚΟΔΡΑ

 

Αναχώρηση για Τίρανα, την πρωτεύουσα της Αλβανίας. Κατά τη διαδρομή μας, θα περάσουμε από τη λίμνη Σκόδρα που βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη και αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα και ιστορικότερα μέρη της Αλβανίας, καθώς και σημαντικό πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο κοντά στα λιμάνια της Αδριατικής και της Ιταλίας. Η λίμνη Σκόδρα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Βαλκανικής χερσονήσου και χωρίζει την Αλβανία από το Μαυροβούνιο, ενώ δύο ποτάμια τέμνονται στα δυτικά της πόλης και η θέα από το ιλλυρικό φρούριο Ροζάφα είναι υπέροχη. Την ονομασία της πήρε από την πόλη Σκόδρα της βορειοδυτικής Αλβανίας, ενώ η παλαιότερη και σήμερα σπανιότερη ονομασία της είναι Σκούταρι, που αποτελούσε ονομασία της πόλης και της λίμνης κατά την αρχαιότητα. Φθάνοντας στα Τίρανα, ακολουθεί πρωινή ξενάγηση στην αλβανική πρωτεύουσα, για να επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το ιστορικό τέμενος Εθέμ-Μπέη (κτίσμα του 1819 ή 1821), καθώς και το Εθνικό Μουσείο, το μεγαλύτερο στην Αλβανία, με εκθέματα από ευρύτερη περιοχή που μας ταξιδεύουν μέχρι τον 4ο π.Χ. αιώνα. Το μεσημέρι θα μεταβούμε οδικώς προς τις αδριατικές ακτές και το το Δυρράχιο (Durrës), περίπου 40 χλμ. δυτικά των Τιράνων. Χτισμένο στα ερείπια της αρχαίας Επιδάμνου, αποικίας των Κερκυραίων, το Δυρράχιο είναι το μεγαλύτερο λιμάνι και εμπορικό κέντρο της Αλβανίας. Μεταξύ άλλων, θα δούμε εδώ το ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 2ου μ.Χ. αι. και τα ενετικά τείχη. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στα Τίρανα. Διανυκτέρευση.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ- ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ- ΤΕΠΕΛΕΝΙ- ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 

Αναχώρηση για τα Γιάννενα, την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Κατά τη διαδρομή θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Απολλωνίας Ιλλυρικής (ή Απολλωνία κατ’ Επίδαμνον), όπου και θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της αρχαίας αποικίας των Κερκυραίων και Κορινθίων. Συνεχίζοντας θα περάσουμε από το πανέμορφο Αργυρόκαστρο (Gjirokaster). Ο νομπελίστας Αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ έγραφε για το Αργυρόκαστρο: «Είναι ίσως η πιο κατηφορική πόλη στον κόσμο… σίγουρα το μοναδικό μέρος όπου αν γλιστρούσες στην άκρη ενός δρόμου, κινδύνευες να βρεθείς πάνω σε μια σκεπή. Κι αυτό, ιδίως οι μεθυσμένοι το γεύονταν πότε-πότε». Είναι όντως μια πόλη με αρκετή υψομετρική διαφορά ανάμεσα στις γειτονιές της, στα γραφικά στενά των οποίων και θα περιηγηθούμε. Όπως σωστά μαντέψατε, η πανέμορφη αυτή παλιά πόλη είναι ακόμα ένα μνημείο της UNESCO. Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης στο Αργυρόκαστρο, αναχωρούμε για το ιστορικό Τεπελένι (Tepelenë), τη γενέτειρα του Αλή Πασά, όπου θα κάνουμε στάση. Άφιξη στα Γιάννενα και διανυκτέρευση.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΑΘΗΝΑ

 

Σύντομη πρωινή βόλτα στην πόλη των Ιωαννίνων και επιστροφή στην Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/7/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 14 ημέρες. Οδική διαδρομή. - Τιμή από 1390€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1390 € 0 €
  Twin Room 1390 € 0 €
  Triple Room 1390 € 0 €
  Single Room 1920 € 0 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/8/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 14 ημέρες. Οδική διαδρομή. - Τιμή από 1390€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1390 € 0 €
  Twin Room 1390 € 0 €
  Triple Room 1390 € 0 €
  Single Room 1920 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/8/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 14 ημέρες. Οδική διαδρομή. - Τιμή από 1390€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1390 € 0 €
  Twin Room 1390 € 0 €
  Triple Room 1390 € 0 €
  Single Room 1920 € 0 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4*.
  • Ημιδιατροφή.
  • Κρουαζιέρα στην Λίμνη Μπλεντ.
  • Είσοδος στα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα.
  • Είσοδος στο Πάρκο Πλίτβιτσε.
  • Είσοδος στο Αρχαιολογικό μουσείο, στο Ναυτικό μουσείο και στο Εθνολογικό μουσείο στο Ντουμπρόβνικ.
  • Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό, στο Ανάκτορο του Δοκλητιανού και στον Ναό του Δία, στο Σπλιτ.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας ξεναγός/αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους που δεν αναφέρονται στα περιλαμβάνονται

* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES)  περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα.