Skip to main content

Πάσχα, Πρωτομαγιά & Αγ. Πνεύματος 2022 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ! από 560€

Μαγευτική Σλοβενία, Βενετία, Κοσμοπολίτικα Αυστριακά Θέρετρα, Ρίμινι & Κρατίδιο Άγιου Μαρίνου

Αναχωρήσεις: 22/04 , 25/04  & 07/06 /2022

8 ημέρες

Επιβάρυνση +50€ για κρατήσεις μετά τις 05/04/2022

1η ημέρα: Aθήνα – Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση το πρωί για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ,φαγητό.Αφιξη ,τακτοποίηση στα δωμάτια,ελεύθερος χρόνος , διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Θεσσαλονίκη -  Βελιγράδι (630χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για το Βελιγράδι, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη και στην περιήγησή μας στη Σερβική πρωτεύουσα, θα δούμε το φρούριο Καλέμεγκνταν με τους πύργους, τις πολεμίστρες και τα οχυρώματα από την εποχή της Αναγέννησης. Στην συνέχεια, στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε πολλά και εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα όπως το εθνικό μουσείο, ενώ κατά μήκος της λεωφόρου των Επαναστάσεων θα δούμε το Κοινοβούλιο, ένα κλασικό δείγμα Βαλκανικής αρχιτεκτονικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Βελιγράδι – Ζάγκρεμπ – Λιουμπλιάνα (495χλμ)

Πρωινό και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Κροατίας. Στην περιήγηση μας στο Ζάγκρεμπ θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, την Πέτρινη Πύλη με την ζωγραφιά της Παναγίας, το προεδρικό παλάτι και το κοινοβούλιο. Στην συνέχεια άφιξη στην όμορφη Λιουμπλιάνα. Θα επισκεφτούμε την παλιά πόλη όπου θα δούμε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, την γέφυρα των Δράκων και τις Τρεις γέφυρες, την αγορά, την πλατεία Πρέζερνοβ, το παλάτι του επισκόπου με την βιβλιοθήκη και το κάστρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λιουμπλιάνα – Λίμνη Μπλεντ, Βίλαχ & Κλάγκενφουρτ (120χλμ x2)

Πρωινό και πρώτος μας σταθμός η λίμνη Μπλεντ που μοιάζει βγαλμένη από τις σελίδες των ωραιότερων παραμυθιών, καθώς περιβάλλεται από βουνά και δάση ενώ στο κέντρο της βρίσκεται το μοναδικό νησάκι που συναντά κανείς στη Σλοβενία. Επόμενη στάση στην Αυστρία και στο πανέμορφο Βίλαχ με το παλιό κάστρο στον λόφο και την υπέροχη θέα στις Σλοβένικες Άλπεις. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα το μαγευτικό Κλάγκενφουρτ κτισμένο γύρω από τις όχθες τις λίμνης Βέρτερζε. Επιστροφή στην Λουμπλιάνα το απόγευμα.

5η ημέρα: Λιουμπλιάνα- Σπήλαιο Ποστόινα – Τεργέστη – Βενετία (Μέστρε) (260χλμ)

Πρωινό και ξεκινάμε για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε για την Τεργέστη. Εδώ θα θαυμάσουμε το Ρωμαϊκό θέατρο και την περίφημη Αυστριακή γειτονιά του κάστρου και του μητροπολιτικού ναού του Σαν Τζιούστο, πολιούχου της πόλης. Τελικός μας προορισμός για σήμερα το Μέστρε, η ‘νέα’ Βενετία όπως αποκαλούν την περιοχή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βενετία – Ρίμινι (200χλμ)

Πρωινό και αναχωρούμε για την πανέμορφη Βενετία που είναι χτισμένη πάνω σε 119 νησιά τα οποία περιτριγυρίζονται από γραφικά κανάλια που ενώνονται με μικρές γέφυρες. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πλατεία του Αγ. Μάρκου με την ομώνυμη εκκλησία, το μεγαλοπρεπές καμπαναριό, τον πύργο των Μαυριτανών, το παλάτι των Δόγηδων και την περίφημη γέφυρα των Στεναγμών. Συνεχίζουμε για το παραθαλάσσιο Ρίμινι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ρίμινι – Άγιος Μαρίνος – Ανκόνα (150χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για το ανεξάρτητο κρατίδιο του Άγιου Μαρίνου. Χρόνος ελεύθερος στα πλακόστρωτα στενά της μεσαιωνικής πρωτεύουσας με την αφορολόγητη αγορά καi συνεχίζουμε για την Ανκόνα απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Άφιξη, επιβίβαση και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα

Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.

Κόστος κατ’ άτομο σε:

Δίκλινο/Τρίκλινο

Μονόκλινο

 1 Παιδί 02-12 ετών στο δωμάτιο με

2 ενήλικες

560€

710€

490€

Επιβάρυνση +50€ για κρατήσεις μετά τις 05/04

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελή, κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Εισιτήρια πλοίων  Ιταλία – Ελλάδα σε 4κλινες καμπίνες με W.C. (AB4)
  • Διαμονή  σε ξενοδοχεία 3 * &  4* με ημιδιατροφή
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Checkpoint-είσοδοι πόλεων & δημοτικοί φόροι 60 €
  • Εισόδοι μουσείων, ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων
  • Ό,τι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό