Skip to main content

ΡΟΥΜΑΝΙΑ 25η Μαρτίου & Μάιος 2024 6 ημέρες από 385€

Αναχωρήσεις: 23/3 – 28/3  &  7/5 – 12/5    -   6 ΗΜΕΡΕΣ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΙΑ – ΠΕΛΕΣ – ΜΠΡΑΝ – ΜΠΡΑΣΟΒ –ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ –

ΣΙΝΑΙΑ – ΠΕΛΕΣ – ΜΠΡΑΝ – ΜΠΡΑΣΟΒ –ΣΟΦΙΑ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα Αθήνα – Σόφια

Συνάντηση νωρίς το πρωί και αναχώρηση από Αθήνα για Προμαχώνα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση τωνσυνόρων και άφιξη στη Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο κέντρο.Δείπνο κ διανυκτέρευση

2η ημέρα : Σόφια – Βουκουρέστι

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την πανοραμική όσο και πεζή ξενάγηση για να γνωρίσουμε τηνπόλη και τα ενδιαφέροντα μνημεία της, όπως την εκκλησία του Νέφσκυ και την υπαίθρια αγορά με παλιάαντικείμενα και αντίκες, την Ρώσικη εκκλησία, τα παλιά ανάκτορα και σημερινή πινακοθήκη, το μνημείοτων Ρώσων στρατιωτών, το παλιό Πανεπιστήμιο, την Γέφυρα των Αετών και άλλα. Κατόπιν αναχώρησηγια Βουκουρέστι. 'Άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος γιατους πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Βουκουρέστι, Ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ξενάγηση όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το "Παλάτι τηςʼανοιξης" - το πολυτελέστατο ανάκτορο στο οποίο διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου - το μοναδικό στοείδος του Μουσείο του Χωριού, καθώς και το Palatul Parlamentului - πρώην "Σπίτι του Λαού" και νυνΚοινοβούλιο (το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο στον κόσμο ). Θα δούμε επίσης την Αψίδα τουΘριάμβου αλλά και το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, το ΟρθόδοξοΠατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία του Ευαγγελισμού, τον Πύργο της Φωτιάς και την ΣτρατιωτικήΑκαδημία. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη, για βόλτα στα μικρά μαγαζάκια. Δείπνο.Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : Ολοήμερη εκδρομή Σινάια – Καρπάθια, Παλάτι Πέλες, Κάστρο Μπραν (Πύργος Δράκουλα),Μπρασόβ

Συνάντηση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την εκδρομή μας! Πρώτος σταθμός το περίφημο παλάτιΠέλες, τη θερινή κατοικία του πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας Καρόλου. Ακολουθεί το διάσημο ΚάστροΜπραν γνωστό και ως "Πύργος του Δράκουλα" ή "Κάστρο του Κόμη Δράκουλα", που κτίστηκε τον 14οαιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Μετά την επίσκεψή μας αναχωρούμε γιατο Μπρασόβ, μια πόλη μεσαιωνική και συνάμα δυναμική, με τα Καρπάθια Όρη να την περιβάλουν. 'Aφιξηκαι σύντομη ξενάγηση, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και την γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία.Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα : Βουκουρέστι - Βέλικο Τάρνοβο– Σόφια

Πρωινή στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Βέλικο Τάρνοβο, η πρώτη πρωτεύουσα της Βουλγαρικήςαυτοκρατορίας, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση .Συνέχεια για Σόφια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα : Σόφια - Σαντάνσκι – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο, συνάντηση και αναχώρηση για πρωινή επίσκεψη στην λουτρόπολη του Σαντάνσκι,που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα και έχει πάρει το όνομά της από τονΒούλγαρο επαναστάτη Γιάνε Σαντάνσκι. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτες και καφέ. Αναχώρηση γιατον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και μετά τον απαραίτητο έλεγχο, συνεχίζουμε με ενδιάμεσεςστάσεις για την Αθήνα, όπου φθάνουμε το βράδυ.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 Αναχωρήσεις 23/3 – 28/3  &  7/5 – 12/5 δωμάτιο  Διατροφή  Κόστος κατ' άτομο σε δίκλινο  Επιβάρυνσημονόκλινο  3ο άτομο έως12 ετών
 Ξενοδοχεία 3* & 4*  Standard  Ημιδιατροφή  385  +150  340

Περιλαμβάνονται

  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*
  • Ημιδιατροφή (5 πρωινά, 5 δείπνα).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι ξενοδοχείων & checkpoint €45
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
  • Ότι αναγράφεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από 25€
  • Είσοδος στο Παλάτι του Τσαουσέσκου 60 lei (περίπου 14€ )
  • Είσοδος στο Μουσείο του χωριού 30 lei (περίπου 7€)
  • Είσοδος στο Παλάτι του Πέλες 50 lei (περίπου 11€ )
  • Είσοδος στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα 60 lei (περίπου 14€ )

 

Σημειώσεις

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς ναπαραλειφθεί κάτι.ΠαρατηρήσειςΟι τιμές είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιοΤο τρίκλινο δωμάτιο είναι δίκλινο με πρόσθετο πτυσσόμενο κρεβάτι ή καναπές που ανοίγει.

 ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ 

 ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

(ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ 15ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ )

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΩΙ
 ΑΛΙΜΟΣ (Παλαιστίνης και Λαμίας 1 - Parking Σκλαβενίτης)   06:00
 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ( Β. Αμαλίας είσοδος Εθνικού κήπου)   06:30
 ΚΗΦΙΣΙΑ (Πλατεία Ελαιών Σ.Μ Θανόπουλος )  07:00
  ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ (Olympus Plaza )  08:00
 ΛΑΜΙΑ (Travel Stop)   09:10