Skip to main content

Ρουμανία Αεροπορικώς και Οδικώς Καλοκαίρι 2012

8 μέρες με διαμονή σε επιλεγμένα πολυτελή ξενοδοχεία με πρωινό μπουφέ καθημερινά και ένα γεύμα ή δείπνο. Και εκδρομές Βουκουρέστι - Κωστάντζα - Κουρτέα ντε Αργκς - Σιμπίου - Σιγκισοάρα - Σόφια

Αναχωρήσεις 25/7, 10, 24/8, 1/9, 8 μέρες οδικώς | 26/7, 11, 25/8, 2/9, 6 μέρες αερ/κως

Μέρα:
Αθήνα - Σόφια
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τον Προμαχώνα. Άφιξη στη Σόφια και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Δείπνο.
Μέρα:
Σόφια – Βουκουρέστι & (Αθήνα-Βουκουρέστι)
Πρόγευμα & αναχώρηση για το Βουκουρέστι, το λεγόμενο «μικρό Παρίσι». Τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο στα πολυτελή ξενοδοχεία INTERCON TINENTAL 5* dlx (www.ichotelsgroup. com) και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο. (Για όσους επιλέξουν το αεροπορικό πρόγραμμα, πτήση Αθήνα-Βουκουρέστι).
Μέρα:
:Βουκουρέστι, ξενάγηση
Πρωινό & γνωριμία με το Παρίσι των Βαλκανίων το Βουκουρέστι. Θα περιηγηθούμε στα πιο αξιόλογα μνημεία όπως είναι η Αψίδα του Θριάμβου, η Πλατεία του Ελεύθερου Τύπου, το Ατενέουμ, η Πλατεία της Επανάστασης, το Πατριαρχείο και η Ελληνική Εκκλησία. Επίσης θα δούμε τη Νομική Σχολή και την Όπερα, τους Βοτανικούς Κήπους και τη Στρατιωτική Ακαδημία. Συνεχίζουμε με το επιβλητικό Σπίτι του Λαού, όπου σήμερα φιλοξενεί το κοινοβούλιο της χώρας. Οπωσδήποτε αξίζει να δει κανείς την παλιά πόλη στη συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο με τα στενά σοκάκια, τα μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο.
Μέρα:
Εκδρομή στη Κωστάντζα (Μαύρη Θάλασσα)
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας όπου είναι ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά στον κόσμο με την Κωστάντζα. Το πρώτο μέρος που θα παρατηρήσετε στο κέντρο της πόλης είναι το Πάρκο Βικτόρια, τα ρωμαϊκά γλυπτά και το σύγχρονο μνημείο του θριάμβου. Θα επισκεφθούμε το Ιστορικό & Αρχαιολογικό Μουσείο, τη βουλή με τα λιοντάρια, τον Ορθόδοξος Καθεδρικό Ναό και τον Γενοβέζικο Φάρο όπου προσφέρει εκπληκτική θέα στην παλιά πόλη. Εν συνεχεία, ακολουθεί παραδοσιακό γεύμα και επιστροφή στο Βουκουρέστι.
Μέρα:
Βουκουρέστι – Κουρτέα ντε Αργκς – Σιμπίου
Πρόγευμα και αναχωρούμε για Κουρτέα ντε Άργκς, πρώην πρωτεύουσα της Βλαχίας με τους τάφους των πρώτων βασιλέων της Ρουμανίας. Συνεχίζουμε για το Σιμπίου με μεσαιωνικά φρούρια και μεγαλοπρεπείς εκκλησίες, το πρώτο νοσοκομείο, το πρώτο σχολείο και το πρώτο φαρμακείο. Θα γευματίσουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο HILTON 5* (www.hilton.com).
Μέρα:
Εκδρομή στη πανέμορφη Σιγκισοάρα
Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για την γενέτειρα του Βλαντ Τσέπες, το πιο όμορφο και το πιο καλά διατηρημένο κατοικημένο φρούριο στην Ευρώπη, που φωλιάζει σε ένα πανέμορφο λοφώδες εξοχικό τοπίο, την Σιγκισόαρα. Θα δούμε το πύργο του Ρολογιού, τη προτομή και το σπίτι του Βλαντ Ντράκουλα, την εκκλησία πάνω στον λόφο από όπου και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα. Για τους λάτρες της άσκησης, προτείνουμε να φτάσετε στο σχολείο της πόλης, ανεβαίνοντας την μοναδική ξύλινη οδό στην Ρουμανία που αποτελείται από 175 σκαλάκια. Γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο και επιστροφή στο Σιμπίου.
Μέρα:
Σιμπίου – Σόφια & (Σιμπίου-Βουκουρέστι- Αθήνα)
Μπουφέ πρόγευμα & αναχωρούμε απο το Σιμπίου με προορισμό το Σόφια. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Δείπνο. (Για όσους έχουν επιλέξει το αεροπορικό πρόγραμμα, νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.)
Μέρα: 
Σόφια - Αθήνα
Πρωινό & πορεία επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
 
 
Τιμή κατ' άτομο 
Αναχωρήσεις 25/7, 10, 24/8, 1/9, 8 μέρες οδικώς | 26/7, 11, 25/8, 2/9, 6 μέρες αερ/κως
    
 ΟΔΙΚΟΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ
 SMART PRICE  
Δίκλινο565590495
3ο άτ. έως 12 ετών470495415
Μονόκλινο790815685
       
 
Περιλαμβάνονται:
  Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
  Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ- ΑΘΗΝΑ με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ή TAROM
  Επτά (7) διαν/σεις συνολικά: δυο (2) σε ξενοδοχείο 4* στη Σόφια, τρεις (3) στο INTERCONTINENTAL 5* dlx, δυο (2) στο HILTON 5* στο Σιμπίου) ως οδικό πρόγραμμα
  Πέντε (5) διαν/σεις συνολικά: τρεις (3) στο INTERCONTINENTAL 5* dlx, δυο (2) στο HILTON 5* στο Σιμπίου) ως αερ/κο πρόγραμμα
  Πρωινό μπουφέ καθημερινά & ένα γεύμα ή δείπνο, ήτοι ημιδιατροφή
  Αρχηγός-ξεναγός του γραφείου μας
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
  Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 130 € περίπου
  Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ,αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή είναι προαιρετικό
Σημειώσεις:
  SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 21 μέρες πριν την αναχ/ση.