Skip to main content

Βουκουρέστι ΓΙΟΡΤΕΣ 2013/2014

Βουκουρέστι...το Παρίσι των Βαλκανίων!

από € 545,00

Μέρα:
Αθήνα - Σαντάνσκι
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τον Προμαχώνα και στη συνέχεια για το Σαντάνσκι, γνωστό ως κέντρο λουτροθεραπείας (SPA) στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς Πιρίν. Διαμονή στο πολυτελές PIRIN PARK 5* (www.parkhotelpirin.com). Δείπνο.
Μέρα:
Σαντάνσκι – Βουκουρέστι, Χριστουγεννιάτικη αγορά & ( πτήση Αθήνα-Βουκουρέστι)
Πρωινή αναχώρηση για το Βουκουρέστι μια κοσμοπολίτισσα πρωτεύουσα με επιβλητικές λεωφόρους, τεράστια πάρκα, αρχοντικά κτίρια που δικαίως ονομάζεται «μικρό Παρίσι». Τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL 5* (www.ihg.com). Για τους φίλους μας που έχουν επιλέξει το αερ/κό πρόγραμμα, σε μόλις ½ ώρα θα αντικρύσετε το Βουκουρέστι. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το Μουσείο του Χωριού, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα υπαίθρια εθνογραφικά πάρκα στην όχθη της λίμνης Χεραστράου, το επιβλητικό Σπίτι του Λαού, το δεύτερο στον κόσμο μετά από το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπου σήμερα φιλοξενεί συνεδριακά κέντρα και χώρους που νοικιάζονται για εκδηλώσεις. Για όλους, χρόνος διαθέσιμος για να γνωρίσετε την εορταστική ατμόσφαιρα της Χριστουγεννιάτικης αγοράς που χτυπά στο κέντρο της πόλης, διαλέγοντας το καλύτερο αναμνηστικό δωράκι για τους αγαπημένους σας.
Μέρα:
Σινάϊα - Κάστρο Πέλες & Μπραν – Μπρασόβ
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το «Διαμάντι των Καρπάθίων», τη Σινάϊα. Αφού επισκεφτούμε το Κάστρο, συνεχίζουμε με το χωριό Μπραν όπου υπέρκειται ο περιβόητος Πύργος του Δράκουλα. Ακολουθεί η παραμυθένια μεσαιωνική πόλη, Μπρασόβ όπου θα δούμε την Μαύρη Εκκλησία, το Δημαρχείο κ.α. Δείπνο σε παραδοσιακό μεσαιωνικό εστιατόριο, όπου θα απολαύσουμε ρεσιτάλ κλασσικής μουσικής από την Φιλαρμονική ορχήστρα του Μπρασόβ. Ιππότες ντυμένοι με μεσαιωνικά κοστούμια, θα μας υποδεχτούνε με το παραδοσιακό ρουμάνικο ποτό «τούϊκα» & θα δοκιμάσετε ένα ποτήρι ζεστό κρασί με ζάχαρη και κανέλλα. Επιστροφή στο Βουκουρέστι.
Μέρα:
Παλάτι Μογκοσάια & ακολουθήστε το μύθο του Κόμη Δράκουλα στο μοναστήρι Σναγκόβ
Πρωινό & επίσκεψη στο Παλάτι του Μογκοσάια. Αφού απολαύσουμε την ομορφιά του τοπίου φεύγουμε για την πόλη Σνάγκοβ με το μοναστήρι που βρίσκεται σε νησάκι στην ομώνυμη λίμνη, καθώς και τον τάφο του Βλαντ Τσέπες που λέγεται ότι βρίσκεται εκεί. Συνεχίζουμε με το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου, τη λεγόμενη συνοικία Λιπσκάνι. Το βράδυ ετοιμαστείτε για το ΡΕΒΕΓΙΟΝ με πλούσιο μενού, κρασί & μουσική.
Μέρα:
Βουκουρέστι
Χρόνια Πολλά! Αφού ανάψουμε ένα κεράκι στην Ελληνική Εκκλησία, μέσα από μια πανοραμική περιήγηση του Βουκουρεστίου θα θαυμάσουμε τα πιο αξιόλογα μνημεία όπως είναι η Αψίδα του Θριάμβου, το Ατενέουμ, η Πλατεία της Επανάστασης και το Πατριαρχείο, την Όπερα κ.α. Το βράδυ θα απολαύσετε δείπνο με φολκλορικό σόου, κρασί & ζωντανή μουσική!
Μέρα:
Βουκουρέστι - Σόφια & (πτήση Βουκουρέστι-Αθήνα)
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την όμορφη Σόφια. Διαμονή & δείπνο στο πολυτελές ξενοδοχείο SHERATON SOFIA HOTEL (www.luxurycollection.com/sofia) στη καρδιά της πόλης. (Για τους φίλους μας που έχουν επιλέξει το αερ/κο πρόγραμμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.)
Μέρα:
Σόφια – Αθήνα
Πρόγευμα & νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
Τιμή κατ' άτομο
Αναχωρήσεις: 22, 23, 30 Δεκ. & 2 Ιαν., 5 μέρες αερ/ώς 21, 28 Δεκ., 7 μέρες οδικώς
     
 οδικόαεροπορικό
 SMART PRICE SMART PRICE 
Δίκλινο585595545575
3ο άτομο έως 12 ετών495495485485
Μονόκλινο775795665695
 
Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 135. Επιβάρυνση Πρωτοχρονιάς € 50 το άτομο. SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 21 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
Περιλαμβάνονται:
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν
Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΑΘΗΝΑ με OLYMPIC AIR
Μια διαν/ση στο SHERATON 5* στη Σόφια (αφορά το οδικό πρόγραμμα)
Μια διαν/ση στο PARK PIRIN 5* στο Σαντάνσκι (αφορά το οδικό πρόγραμμα)
Τέσσερις (4) διαν/σεις στο πολυτελές INTERCONTINENTAL 5* στο Βουκουρέστι
Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Ένα δείπνο στη Σόφια (αφορά το οδικό πρόγραμμα)
Ένα δείπνο στο Σαντάνσκι (αφορά το οδικό πρόγραμμα)
Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με τη Φιλαρμονική του Μπρασόβ
ΡΕΒΕΓΙΟΝ στις 24 Δεκ. & 31 Δεκ.
Φολκλορικό σόου σε πλούσιους μπουφέδες, με κρασί & μουσική
ΔΩΡΟ ένα ποτήρι ζεστό κρασί με ζάχαρη και κανέλλα
Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός στο Βουκουρέστι καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων, προαιρετικές εκδρομές, είσοδοι σε μουσεία / κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, δημοτικός φόρος πόλεων (καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία) και ότι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή είναι προαιρετικό.
Σημειώσεις:
Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα χωρίς καμιά παράλειψη.