Skip to main content

ΟΧΡΙΔΑ -ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ 7ημ. Πασχα 2016-Ιουνιο απο 415,00

ΟΧΡΙΔΑ -   ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ 7ημ.

       Τίρανα, Μπούτβα, Κότορ, Δυρράχιο.      

Aναχωρήσεις   :   29 Απριλίου ’16      09, 23 Μαΐου’16  18 Ιουνίου ‘16

                                         

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΟΧΡΙΔΑ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την πανέμορφη Οχρίδα. Κατά την διαδρομή θα κάνουμε ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό προαιρετικά. Στα σύνορα θα έχουμε σύντομη στάση για συμφέρουσες αγορές στα Ελληνικά Duty Free. Έπειτα από τις συνοριακές διατυπώσεις συνεχίζουμε για τη λίμνη της Οχρίδας. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο. Διανυκτέρευση

2η μέρα: ΟΧΡΙΔΑ (ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί περιήγηση της γραφικής πόλης. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές άγαλμα των αδερφών Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, η οποία σήμερα, λειτουργεί ως μουσείο, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο, τα παλιά αρχοντικά και τα κάστρα της πόλης. Φτάνοντας στη πάνω πλευρά της πόλης θα έχουμε μια πανοραμική θέα της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3ημέρα:ΟΧΡΙΔΑ-ΤΙΡΑΝΑ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ -  


Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη πόλη των Τιράνων. Με την άφιξη ξεκινάμε  τη γνωριμία μας με την πλατεία Σκεντέρμπεη που είναι το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο με το  τεράστιο ψηφιδωτό. Λίγο πιο δίπλα θα δούμε την Όπερα (Palace of Culture),το τζαμί (Mosque of Ethem Bey) που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού (Clock Tower) που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της  πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Σκεντέρμπεη καβάλα στ’ άλογο .Μερικά μέτρα πιο κάτω υπάρχει ένα κτίριο πυραμίδα που είναι το πρώην μουσείο του Χότζα, που σήμερα λειτουργεί σαν πνευματικό κέντρο. Τελευταίος σταθμός μας τοΝτουμπρόβνικ, που σύμφωνα με μια θεωρία ιδρύθηκε από Έλληνες ναυτικούς. Η πόλη, που στα μεσαιωνικά χρόνια ονομαζόταν «Ραγούζα», μετά από μια περίοδο ενετοκρατίας, έφτασε στη μεγαλύτερη ακμή της τον 15ο και 16ο αιώνα, όταν η θαλασσοκρατορία της ανταγωνιζόταν εκείνη της Δημοκρατίας της Βενετίας και άλλων ιταλικών ναυτικών δημοκρατιών. Μεταφορά , τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην ξενάγησή μας, θα δούμε τα επιβλητικά και καλοδιατηρημένα τείχη που προστάτευαν την πόλη, την Κρήνη του Ονούφριο, την εκκλησία του Σωτήρος, το Φραγκισκανό Μοναστήρι, το παλαιό φαρμακείο της πόλης που λειτουργεί από τον 13ο αι., το Μέγαρο Σπόνζα, που στεγάζει τα κρατικά αρχεία και τη συγκινητική Αίθουσα Μνήμης για τους νεκρούς του πολέμου της Κροατίας (1995-1999), τη μαρμάρινη στήλη με το ανάγλυφο του ιππότη Ορλάντο, τον Ναό του Αγίου Βλασίου –προστάτη της πόλης–, τον πύργο του Ρολογιού, το Παλάτι του Ρέκτορα (διοικητή), στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο της Πόλης, και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Παναγίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΜΟΣΤΑΡ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή στο Μόσταρ, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή στην κοιλάδα του ποταμού Νερέτβα, θα φτάσουμε στην γραφική πόλη με την Οθωμανική γέφυρα (Στάρι Μόστ). Το όνομα της πόλης οφείλεται στην Παλιά Γέφυρα (Στάρι Μοστ) και τους πύργους στις άκρες της, που ονομάζονται "φύλακες της γέφυρας" (μοστάρι). Η γέφυρα, είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας καταστράφηκε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο το 2004. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές στο ιστορικό κέντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση

6η μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ –ΜΠΟΥΤΒΑ - ΔΥΡΡΑΧΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα κατευθυνθούμε προς τις εκπληκτικές ακτές του Μαυροβουνίου, Άγιο Στέφανο, Κότορ και Μπούτβα. Πρώτος μας σταθμός η παραθαλάσσια μεσαιωνική πόλη Κότορ (ελ. Ασκρήβιον), μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο του ομώνυμου κόλπου, ο οποίος θεωρείται το μεγαλύτερο, το νοτιότερο και ομορφότερο φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της Νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από βενετσιάνικο τείχος μήκους 4,5 χλμ, που ακολουθεί τη γραμμή της απότομης πλαγιάς της οροσειράς του Αγίου Ιωάννη και φτάνει ως τη θάλασσα. Η βόλτα στα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια του Κότορ θα μας φέρει ως τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνα, στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά, στο αξιόλογο Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας του Μοντενέγκρο και στο επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποίησε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης ως θερινή κατοικία. Επόμενος σταθμός μας η Μπούτβα η αρχαία ελληνική αποικία Βουδούα, που αναφέρεται και στις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα δραματικού ποιητή Σοφοκλή. Σύντομη περιήγηση και ελεύθερος χρόνος, για να απολαύσουμε το γραφικό τοπίο, κάνοντας βόλτες και αγορές. Αναχώρηση για την αρχαία πόλη του Δυρραχίου (αρχαία Επίδαμνος) που ιδρύθηκε το 627 πχ από Έλληνες αποικιστές της Κορίνθου και της Κέρκυρας. Σήμερα αποτελεί το μοναδικό λιμάνι της Αλβανίας και την πόλη που αποπνέει ευρωπαϊκό άνεμο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η μέρα:   ΔΥΡΡΑΧΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη αργά το απόγευμα.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο     415 €                                       

Τιμή σε μονόκλινο              565 €                                          

Παιδικό (μέχρι 12 ετών )     385 €                                

**Επιβάρυνση για την αναχώρηση στις 18 Ιουνίου’16   30 € κατ’ άτομο.

Περιλαμβάνονται:

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*.
  • Πρωινό & ένα δείπνο καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (10€).
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων (10€).

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστοιχα.