Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΦΩΤΑ 2016/17 ΣΕΡΑΓΕΒΟ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-ΟΧΡΙΔΑ 449,00

Όσιος Ναούμ-Οχρίδα-Μπουτβα-Κοτόρ-Ντουμπρόβνικ-Μόσταρ-Σεράγεβο
8 ημέρες οδικώς
ΑΝΑΧ 22/12/2016 , 02/01/2017

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 09.00  και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη και μεγάλη μας στάση στον Βόλο. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ - ΟΧΡΙΔΑ (300 χλμ.)

Πρωινό σε πακέτο και αναχώρηση το πρωί, διέλευση συνόρων και πρώτη στάση στο πανέμορφο Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες στη νότια πλευρά της λίμνης, κτισμένο το 10ο αιώνα, σε μία περιοχή που ήταν ολόκληρη έδρα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής .Συνεχίζουμε για την Οχρίδα. Νωρίς το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Ελεύθερος χρόνος στη γραφική πόλη .

3Η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Επίσκεψη στην πανέμορφη Οχρίδα. Περιήγηση στα γραφικά δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες της πόλης του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας, τα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής. Το απόγευμα επίσκεψη στο γειτονικό θέρετρο της Στρούγκας, όπου και θα κάνουμε βόλτα στον πεζόδρομο με το πολύ γραφικό χρώμα.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ

Πρωινό και αναχώρηση για την περίφημη Μπούτβα με την  μαρίνα όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της Παλαιάς Πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Έπειτα αναχώρηση για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνότατη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στην συνέχεια τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής .  Το βράδυ  χρόνος ελεύθερος για βόλτα στη παλιά πόλη .

5Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΤΒΑ –ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρωινό και αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ . Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση του Ντουμπρόβνικ, που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δε θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Το μεσημέρι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στα σοκάκια της παλιάς πόλης .

6Η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΜΟΣΤΑΡ – ΣΕΡΑΓΕΒΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Μόσταρ (παλιά γέφυρα - stari most). Είναι η βασίλισσα του Νερετβα, κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, ενώ συνιστά πόλη μαρτυρική ανά τους αιώνες με σύμβολά της τη Νέα Γέφυρα και τους Πύργους. 'Έχει επίσης χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στη συνέχεια αναχώρηση για το Σεράγεβο την πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μια από τις πλέον μαρτυρικές πόλεις των τελευταίων χρόνων. Είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Βρίσκεται στην κοιλάδα Σαράγεβο και περιβάλλεται από τις Δειναρικές ‘Αλπεις. Κάνοντας βόλτα στην πόλη, δύσκολα θα αποφύγεις τις αναφορές στα γεγονότα του πολέμου εδώ έγινε εκείνος ο βομβαρδισμός, προσέξτε εκείνες τις τρύπες από τις σφαίρες κ.λ.π., ενώ το παλιό τούνελ που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκειά του έχει γίνει μουσείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας .

7Η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΡΑΓΕΒΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε για το ταξίδι της επιστροφής. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη αργά το βράδυ στην Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση .

8η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση  στις 09.00 για μια όμορφη περιήγηση στην συμπρωτεύουσα. Θα περιηγηθούμε από το λεωφορείο στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης και στην συνέχεια (στις 11.30 περίπου)αναχώρηση για το Λιτόχωρο. Εκεί θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος  και έπειτα θα  συνεχίσουμε την πορεία μας για Αθήνα. Με μια ενδιάμεση στάση για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, το βράδυ άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι

Σεράγεβο - Ντουμπρόβνικ - Οχρίδα 8ημ

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Early Booking

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

 Παρατηρήσεις

● 22/12        ● 02/01

4*

ημιδιατροφή

449 €

489 €

-10%

210€

 Διαμονή στην Θεσσαλονίκη σε 3*ή 4* ξενοδοχείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο
  •   Ημιδιατροφή (εκτός Θεσσαλονίκης)
  •   Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας
  •  Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη.  

    ΔΕΝ Περιλαμβάνονται:
    • Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, δημοτικοί φόροι,  αρχαιολογικούς χώρους
    • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. Το παραπάνω πρόγραμμα πραγματοποιείται και αντίστροφα