Skip to main content

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2017 Οχρίδα! ΑΠΟ 175,00

 …η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/02/2017

4ΗΜΕΡΕΣ

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 07/12. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 10%

1η ημέρα: 24/02, Αθήνα – Μπίτολα - Οχρίδα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση θα φτάσουμε στα  σύνορα της Νίκης. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο θα συνεχίσουμε την πορεία μας για την πόλη της Οχρίδας. Πρώτη στάση στην Μπίτολα, μια πόλη που από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αναφερόταν και ως «η πόλη των προξένων», δεδομένου ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες διέθεταν προξενεία εκεί. Όντας έδρα του ομώνυμου δήμου, βρίθει αξιόλογων πολιτιστικών μνημείων, χαρακτηριστικότερα όλων ο καθεδρικός ναός του Αγίου Δημητρίου (1830), μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες. Αφού θαυμάσουμε τα μνημεία αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας στην Οχρίδα, την  «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης, με τις 365 εκκλησίες, μια για κάθε ημέρα του χρόνου. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 25/02, Καταυλισμός Gradiste – Όσιος Ναούμ – Παλιά πόλη Οχρίδας

Πρόγευμα και αναχώρηση για τον καταυλισμό Gradiste, την   προϊστορική πόλη στο νερό, ή όπως είναι γνωστός  «Ο κόλπος των οστών». Θα θαυμάσουμε ένα πλωτό Μουσείο, μοναδικό στο είδος του, στο οποίο στήθηκε ένας προϊστορικός οικισμός σε 8.500 τμ. αυθεντικό αντίγραφο των κατοικιών 1200 - 700 π.Χ.. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ στη νότια πλευρά της λίμνης, με τα δεκάδες παγώνια να κυκλοφορούν ελεύθερα στους κήπους του. Κτισμένο τον 10ο αιώνα, όταν όλη η περιοχή ήταν έδρα της Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής, διαθέτει εκπληκτικές τοιχογραφίες. Από το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ ξεκίνησαν ο Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και ο Μεθόδιος, να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και τη Βίβλο. Ο Όσιος Ναούμ είναι θαμμένος σε αυτή τη Μονή και ο θρύλος θέλει την καρδιά του να ακούγεται ακόμη να χτυπά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το μεσημεριανό μας γεύμα και εκ νέου αναχώρηση για την παλιά πόλη της Οχρίδας. Περνώντας από την κύρια είσοδο (Gorna Porta) θα δούμε τις Βυζαντινές εκκλησίες (Αγ. Σοφία, Αγ. Νικόλαος) καθώς και το ελληνορωμαϊκό θέατρο κάτω από το κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ και τα μικρομάγαζα με τα είδη κεραμικής και λαϊκής τέχνης. Σ’ αυτόν τον δρόμο, κάτω από το Μουσείο, υπάρχει και το Εθνικό εργαστήριο χειροποίητου χαρτιού, πάπυρου, ένα από τα επτά εργαστήρια σε παγκόσμια κλίμακα.

Το εκπληκτικό είναι ότι εδώ υπάρχει το ένα εκ των δύο μοναδικών αντιγράφων της αρχικής πρέσας του Γουτεμβέργιου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο εντός του ξενοδοχείου & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 26/02, Φαράγγι Ράντισα – Μονή Μπιγκόρσκι – Λίμνη Μαύροβο

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Ντριμ, μέσα από το φαράγγι της Ράντιτσα (38χλμ.) το μεγαλύτερο βατό φαράγγι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για το ιστορικό Μοναστήρι  Μπιγκόρσκι και την λίμνη του Μαύροβο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για γεύμα και ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα προτείνουμε κρουαζιέρα στα καταγάλανα νερά της λίμνης Οχρίδας (καιρού επιτρέποντος). Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


4η ημέρα: 27/02, Οχρίδα – Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση με τις καλύτερες εντυπώσεις για την επιστροφή μας. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση, άφιξη αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Sileks 4*
  • Πλήρη διατροφή καθημερινά αρχίζοντας με δείπνο και τελειώνοντας με πρωινό.
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Επιπλέον γεύματα ή ποτά
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Τύπος Δωματίου

4 ημέρες

Δίκλινο

175 €

3ο άτομο ενήλικας

175 €

3ο άτομο παιδί έως 6

90 €

3ο άτομο παιδί 7 - 12

130 €

Μονόκλινο

215 €