Skip to main content

Οχρίδα Απόκριες 2018 από 259,00

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ
15.02.2018

1η ημέρα: Αθήνα - Λίμνη Οχρίδα – Στρούγκα
Αναχώρηση στις 6:00, με ενδιάμεσες στάσεις, για τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις και μια ολιγόλεπτη στάση στα Duty Free θα συνεχίσουμε για την Οχρίδα. Η Οχρίδα είναι μία από τις ομορφότερες αρχιτεκτονικά πόλεις της ΠΓΔΜ. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, μία από τις αρχαιότερες λίμνες της Ευρώπης με ένα μοναδικό υδατικό οικοσύστημα. Μάλιστα το 1979 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Άφιξη στο ξενοδοχείο Drim Hotel 4* στο θέρετρο της Στρούγκας, στη βόρεια όχθη της λίμνης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Στρούγκα – Όσιος Ναούμ – Λίμνη Οχρίδα – Κρουαζιέρα – Στρούγκα
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας στη πανέμορφη λίμνη Οχρίδα, από τις πιο παλιές και βαθιές λίμνες της Ευρώπης. Πρώτος σταθμός το Μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, στη νότια πλευρά της λίμνης, χτισμένο τον 10o αιώνα. Τα κρύα και πεντακάθαρα νερά της λίμνης, οι αγριόπαπιες που απολαμβάνουν το κολύμπι τους, μια καταπράσινη φύση με σπάνια πανίδα είναι κάποιες από τις εικόνες που μπορεί να απολαύσει κάποιος σε αυτόν τον μικρό παράδεισο! Από εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, οι Έλληνες μοναχοί, να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (κυριλλικά) και τη Βίβλο. Στη συνέχεια μας περιμένει μια υπέροχη κρουαζιέρα για να θαυμάσουμε τη λίμνη, τις όχθες και την πόλη της Οχρίδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Στρούγκα – Φαράγγι Ράντιτσα – Μονή Γιοβάν Μπιγκόρσκι – Μαύροβο – Στρούγκα
Μετά το πλούσιο πρόγευμά μας, μια πολύ όμορφη περιοχή θα ξετυλιχθεί μπροστά μας καθώς θα διασχίζουμε το μεγάλο φαράγγι Ράντιτσα, δίπλα στον ποταμό Ντριμ, όπου η φύση σε μια πανδαισία χρωμάτων κάνει πολύ έντονη την παρουσία της. Θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε το ιστορικό Μοναστήρι του Ιωάννη του Βαπτιστή (Γιοβάν Μπιγκόρσκι) και μετά ακολουθεί η λίμνη του Μαύροβο. Ψηλά βουνά, καταγάλανος ουρανός, άσπρα σπίτια μέσα στο δάσος και όλα αυτά να καθρεφτίζονται με ακρίβεια στο νερό της τεχνητής λίμνης. Επιστροφή το απόγευμα στη Στρούγκα με τις 365 εκκλησίες, όπου θα έχουμε χρόνο για περίπατο και καφέ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Στρούγκα – Οχρίδα – Στρούγκα
Αφού απολαύσουμε ένα πλούσιο πρωινό, θα μεταβούμε στην πόλη της Οχρίδας για μια περιήγηση και ξενάγηση με τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό στα καλντερίμια με τα ελληνικά αρχοντικά, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας και το κάστρο του τσάρου Σαμουήλ. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε τον καφέ σας ή το φαγητό σας στις όχθες της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Στρούγκα – Μπίτολα – Αθήνα
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε την Μπίτολα (Μοναστήριον). Μια πόλη που από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αναφερόταν και ως «η πόλη των προξένων». Ο κεντρικός πεζόδρομος Σιρόκ Σοκάκ συγκεντρώνει σε μία μόνο βόλτα την κεντροευρωπαϊκή αρχιτεκτονική πλάι πλάι με το ισλαμικό παρελθόν. Ελληνικά νεοκλασικά, χαμάμ και τζαμιά που σχεδίασε ο Μινάρ Σινάν, ο μεγαλύτερος αρχιτέκτονας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, βυζαντινές εκκλησίες, όλα θα τα δούμε εδώ. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  15/2/2018- Τιμή από 259€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 259 € 0 €
  Twin Room 259 € 0 €
  Single Room 325 € 0 €

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  •     Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Drim Hotel 4* στην Οχρίδα
  •     Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  •     Ξενάγηση με τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό στα αξιοθέατα της Οχρίδας
  •     Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •     ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων
  •     Προσωπικά έξοδα

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

  • Διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα, μηχανογραφημένη και με λατινικούς χαρακτήρες, για την είσοδο στα Σκόπια.