Skip to main content

ΣΕΡΒΙΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Καλοκαίρι 2018 από 390,00

Ζλάτιμπορ «Το χρυσό βουνό της Σερβίας» & Βελιγράδι
7 ημέρες
Κάθε Τετάρτη από 20.06.2018


1η ημέρα : Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 09.00  και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Θεσσαλονίκη-  Ζλάτιμπορ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για σύνορα Ευζώνων, Νις και συνεχίζουμε για το Ζλάτιμπορ.
Στα ελληνικά σημαίνει «χρυσό πεύκο». Το Ζλάτιμπορ είναι ένα πανέμορφο τουριστικό θέρετρο στο βουνό με ήπιο κλίμα, ποτάμια, πεδιάδες, λίμνες, πλατείες, μαγαζιά, εκκλησία και εξαιρετική υποδομή. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθ΄ οδόν και διελεύσεις συνόρων, άφιξη το απόγευμα. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα : Ζλάτιμπορ - Τραίνο «Τσίρα» - Ξύλινη πόλη «Ντρένγκραντ» του Εμίρ Κουστουρίτσα
Πρόγευμα & αναχώρηση για να πάρουμε το δημοφιλή τραίνο «Τσίρα» με την ατμομηχανή από τη Μόκρα Γκόρα. Στη δεύτερη δεκαετία του 20ου αιώνα το Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων συνέχισε το χτίσιμο του σιδηροδρόμου και με θαυματουργό και μηχανολογικά μοναδικό τρόπο κατάφεραν να νικήσουν την ανηφόρα κάνοντας την διαδρομή να μοιάζει σαν το νούμερο οκτώ μέσα από τη φύση που παίζει με χρώματα και σχήματα δημιουργώντας εικόνες εξαιρετικής ομορφιάς. Θα περάσουμε γέφυρες και σήραγγες ακούγοντας απίστευτες ιστορίες, προφητείες και μύθους για την γύρο περιοχή και ιδιαίτερα για τη «στροφή του Σάργκαν» που για λίγα μόνο χιλιόμετρα έπρεπε να νικηθεί μεγάλη διαφορά ύψους με την κατασκευή αυτής της γραμμής. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την ξύλινη πόλη Ντρένγκραντ, ένα μικρό παραμυθένιο χωριό φτιαγμένο από τη φαντασία του διάσημου σκηνοθέτη Έμιρ Κούστουριτσα μέσα στην όμορφη και άθικτη φύση της Μόκρα Γκόρα όπου θα δούμε διάφορα αρχιτεκτονήματα όπως την εκκλησία, το ξενοδοχείο, το εστιατόριο, το ζαχαροπλαστείο,  το βιβλιοπωλείο το σινεμά κ.α. και θα απολαύσουμε τα παραδοσιακά σπεσιαλιτέ φτιαγμένα από βιολογικά υλικά. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος.

4n ημέρα :Ζλάτιμπορ – Βελιγράδι
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Βελιγράδι που  είναι μια πόλη με πολλά μνημεία. Η Σερβία έχει τη δική της μεγάλη ιστορία, την οποία θα ακούσουμε από τον ξεναγό μας. Θα δούμε τα κατεστραμμένα ακόμη κτίρια από τον πόλεμο των Νατοϊκών δυνάμεων, απέναντι στην ανίσχυρη αλλά περήφανη Σερβία, που ωστόσο οι κάτοικοι της κράτησαν 78 ολόκληρες μέρες αμυνόμενοι, το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης και το Σερβικό Πατριαρχείο. Επίσης, δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη φυλακή, όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του σήμερα οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση. απέναντι από το πάρκο του Καλεμέγκνταν, ονόμασαν δε το δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την προαιρετική βραδινή έξοδο στο Νυχτερινό Βελιγράδι και την μίνι Κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάββα και Δούναβη.

5η ημέρα: Βελιγράδι – Νόβισαντ – Φρούσκα Γκόρα
Μετά το πρόγευμά μας, αναχώρηση για την πόλη του Νόβισαντ. Σε απόσταση περίπου 90 χμ. και διασχίζοντας τον μεγάλο ποταμό Δούναβη, φτάνουμε στην πανέμορφη πόλη και πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα το Νόβισαντ. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Κρουσεντολ (16ος αιών.) στη Φρούσκα Γκόρα και το Σρέμσκι Καρλόβτσι (Sremski Karlovci). Περιήγηση στην πόλη και μετά χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Βελιγράδι.

6η  ημέρα: Βελιγράδι -  Νις - Θεσσαλονίκη
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Νις, όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Σύντομη περιήγηση στην πόλη και συνεχίζουμε για τα σύνορα Ευζώνων με καθοδόν στάσεις, άφιξη στην Θεσσαλονίκη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7η ημέρα: Θεσσαλονίκη-Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μον.

Οδική Εκδρομή

Κάθε Τετάρτη από 20.06.2018

Hotel Zlatibor Mona 4* Ζλάτιμπορ Queen's Astoria Design 4* Βελιγράδι

395 €

245€

190€

διαμονή στη Θεσσαλονίκη σε 3*/4* με πρωινό δημοτικός φόρος πόλης 3€/4€ ανα διανυκτερευση ανα δωμάτιο

Hotel Zlatibor Mona 4* Ζλάτιμπορ Design Mr. President 4* Βελιγράδι

395€

Hotel Zlatibor Mona 4* Ζλάτιμπορ Mark 4* Βελιγράδι

390€

Hotel Zlatibor Mona 4* Ζλάτιμπορ Crystal Hotel 4* Βελιγράδι

400€

Περιλαμβάνεται πρόγευμα & δείπνο καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου

Περιλαμβάνονται

  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας στο εξωτερικό - όπως αυτό αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Δύο (2) διανυκτερεύεσεις στη Θεσσαλονίκη με πρωινό.
  • Πρόγευμα & ένα δείπνο καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου.(εκτος Θεσσαλονίκης)
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Επίσημος ξεναγός κατά τη ξενάγησή μας στο Βελιγράδι.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Βραδινή Βόλτα & κρουαζιέρα 10€ ανά άτομο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται