Skip to main content

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - Αγίου Πνεύματος 2020 από 195,00

ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 5 ημέρες

Ημερομηνίες : 4/6 – 8/6

1η ημέρα : Αθήνα – Νις

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση της εκδρομής μας. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ στην Λαμία & Κατερίνη, άφιξη στα σύνορα. Μετά τον έλεγχο θα συνεχίζουμε προς την όμορφη Νις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης.

 2η ημέρα : Νις  – Βελιγράδι

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για σύντομη περιήγηση στην πόλη και τα σημαντικότερα αξιοθέατα.

Κατόπιν ξεκινάμε για το Βελιγράδι. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση στο Βελιγράδι, μια πανέμορφη πόλη με πολλά μνημεία. Θα δούμε τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Σάββα και την κρύπτη, το σήμα κατατεθέν της πόλης φρούριο Kalemegdan που δεσπόζει πάνω από τη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα , τα κατεστραμμένα κτίρια από τον πόλεμο των Νατοϊκών δυνάμεων, το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης και το Σερβικό Πατριαρχείο. Επίσης, δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη φυλακή, όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του σήμερα οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση απέναντι από το πάρκο του Καλεμέγκνταν, ονόμασαν δε το δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Μετά την ξενάγησή μας, χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την προαιρετική μίνι Κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάββα και Δούναβη. Θα επιβιβαστούμε στα ειδικά ποταμόπλοια για μια μίνι κρουαζιέρα, όπου θα δούμε την πόλη από μια άλλη οπτική γωνία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 3n ημέρα : Βελιγράδι – Νοβι Σαντ

Πρωινό και αναχω­ρούμε για την εκδρομή μας στην Βόρεια Σερβία. Πρώτος σταθμός η πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι με κτήρια με πλούσια αρ­χιτεκτονική. Θα συνεχίσουμε με σε το­πικό οινοποιείο για να δοκιμά­σουμε τοπικά κρασιά. Συνέ­χεια θα προχωρήσουμε στο Νόβι Σάντ, χτισμένο στις όχθες του Δούναβη και 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Θα ξεναγηθούμε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πανέμορφης αυτής πόλης,  θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας στο Βελιγράδι. 

 4n ημέρα : Βελιγράδι – Σόφια

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Σόφια. Στη διαδρομή στάση στον εντυπωσιακό πύργο Άβαλα. Άφιξη πανοραμική όσο και πεζή ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη και τα ενδιαφέροντα μνημεία της, όπως την εκκλησία του Νέφσκυ και την υπαίθρια αγορά με παλιά αντικείμενα και αντίκες, την Ρώσικη εκκλησία, τα παλιά ανάκτορα και σημερινή πινακοθήκη, το μνημείο των Ρώσων στρατιωτών, το παλιό Πανεπιστήμιο, την Γέφυρα των Αετών και άλλα. Για αγορές η Σόφια προσφέρει καταπληκτικές ευκαιρίες, αν σκεφθεί κανείς τα 5 mall. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στη Σόφια.

 5η ημέρα : Σοφία  – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για επιστροφή στην Αθήνα.  Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και φαγητό, γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

τιμές κατ’ άτομο για πακέτο εκδρομής

 

Ξενοδοχεία

Αναχωρήσεις

Διατροφή

2κλινο

1κλινο

παιδικό

MARK 4* ( Βελιγράδι )

NEW CITY 4* ( Νις )

DOWNTOWN 4* ( Σόφια )

 

4/6 – 8/6

Πρωινό

195

175

310

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν
  • Διαμονή 2 νύχτες στο Βελιγράδι & 1 νύχτα στην Σόφια και Νις στα αναφερόμενα ξενοδοχεία ή παρόμοια
  • Πρόγραμμα ξεναγήσεων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Επίσημος ξεναγός κατά τη ξενάγησή μας στο Βελιγράδι
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

 
Δεν περιλαμβάνονται 

  • Βραδινή Βόλτα & κρουαζιέρα 10€ ανά άτομο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Ο διεθνής ξενοδοχειακός κανονισμός ορίζει ότι μπορείτε να παραλάβετε το δωμάτιο σας από τις  14:00 (check in) και να το παραδώσετε το αργότερο μέχρι τις 12:00 (check out).  Ενήλικες και παιδιά ταξιδεύουν υποχρεωτικά με ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο διοργανωτής ή το συνεργαζόμενο γραφείο για την αδυναμία επίδειξης των ταξιδιωτικών εγγράφων κατά τον έλεγχο στα σύνορα. Οι κάτοχοι μη ελληνικών εγγράφων έχουν την ευθύνη για τη διέλευση των συνόρων. Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αποτελούν ταξιδιωτικό έγγραφο (στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστών). Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν με ένα γονέα χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση του άλλου γονέα. Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς τους χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση και από τους δύο γονείς. Προ-κρατήσεις σε συγκεκριμένες θέσεις στο πούλμαν δεν γίνονται δεκτές εκτός περιπτώσεων που αφορούν λόγους υγείας. Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες και οι αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων είναι οι βασικές για την κατηγορία του οχήματος. Όλοι οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται στο προκαθορισμένο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την ώρα αναχώρησης, και είναι υπεύθυνοι για την έγκαιρη επιβίβασή τους στους ενδιάμεσους σταθμούς . Ο κάθε επιβάτης έχει δυνατότητα για 1 βαλίτσα και εξοπλισμό σκι (κατόπιν ενημέρωσης) . Η εταιρεία επιφυλάσσεται αναλόγως πληρότητας να αρνηθεί την μεταφορά 2ης βαλίτσας κατ άτομο. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για απώλεια αποσκευής ή αντικειμένων στο πούλμαν. Με βάση το νόμο που διέπει τις μεταφορές με πούλμαν , είναι υποχρεωτική η στάση για 25 - 45 λεπτά για κάθε 4 ώρες διαδρομής. Οι στάσεις για ξεκούραση που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαδρομής καθορίζονται με βάση αυτό το νόμο και επηρεάζονται από αστάθμητους παράγοντες όπως κίνηση και καιρικές συνθήκες. Ταξιδιωτική ασφάλιση παρέχεται μόνο από ιδιωτική πρωτοβουλία κάθε ταξιδιώτη. Η συμμετοχή στο ταξίδι προϋποθέτει την ανάγνωση - κατανόηση και αποδοχή των παραπάνω.