Skip to main content

Απολαυστικό  4ΗΜΕΡΟ ΣΤΗ   ΛΙΜΝΗ  ΤΗΣ  ΟΧΡΙΔΑΣ Φεβρουαριος Μαρτιος 2024 απο

ΟΣΙΟΣ  ΝΑΟΥΜ -  ΦΑΡΑΓΓΙ   ΡΑΝΤΙΤΣΑ - ΣΤΡΟΥΓΚΑ – ΜΠΙΤΟΛΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:  15 &  22/3/24

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ

Αναχώρηση 06:45, ημίωρη  στάση  στην  περιοχή  της  ΛΑΜΙΑΣ και  συνεχίζουμε  μέσω   ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, στάση,  για  το συνοριακό σταθμό της  ΝΙΚΗΣ. Διατυπώσεις και μια  πολύ  όμορφη  καταπράσινη  διαδρομή,  μας  οδηγεί  το απόγευμα στη γραφική λίμνη της ΟΧΡΙΔΑΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο,   διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ  - ΜΙΝΙ  ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Πρωινό και  αμέσως  μετά  ακολουθούμε   μια  πολύ  γραφική παραλίμνια διαδρομή, προς τον ΟΣΙΟ ΝΑΟΥΜ, με το ωραιότατο βυζαντινό ομώνυμο  Μοναστήρι, στη νότια πλευρά της λίμνης, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες. Είναι κτισμένο τον 10ο αιώνα, όταν όλη αυτή η περιοχή ήταν έδρα Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής.  Λίγο αργότερα επιστρέφουμε  για  να γνωρίσουμε την  πόλη της ΟΧΡΙΔΑΣ, που βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τις Βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας. Θα επισκεφθούμε τα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής,  ενώ  θα  έχουμε  τη  δυνατότητα  για  μια  ΜΙΝΙ  κρουαζιέρα  προαιρετικά ( έξοδα  ατομικά)  κατά  μήκος  των γραφικών  ακτών  της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος  ελεύθερος,  δείπνο, διασκέδαση,  διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΥΡΟΒΟ – ΦΑΡΑΓΓΙ  ΡΑΝΤΙΤΣΑ

Μετά το πρωινό  αναχώρηση για  μια πολύ όμορφη εκδρομή σε  μια  καταπράσινη  περιοχή  που  θα ξετυλιχθεί μπροστά μας καθώς θα διασχίζουμε το μεγάλο φαράγγι ΡΑΝΤΙΤΣΑ, δίπλα στον ποταμό ΝΤΡΙΜ, όπου η φύση κάνει πολύ έντονη την παρουσία της σε μια πανδαισία χρωμάτων. Μέσω DEBAR φθάνουμε στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗ, επίσκεψη και συνεχίζουμε για το ΜΑΥΡΟΒΟ στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Σχετική παραμονή  και  επιστροφή στην  κωμόπολη  της ΣΤΡΟΥΓΚΑΣ, για  περιπάτους στα  πλακόστρωτα  σοκάκια και  τον  παραλίμνιο πεζόδρομο. Μετάβαση  στο  ξενοδοχείο  μας, δείπνο,  διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ( BITOLA ) – ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για  ‘’BITOLA’’,  την αρχαία Βυζαντινή ΗΡΑΚΛΕΙΑ, όπου θα έχουμε λίγο χρόνο για να γνωρίσουμε και την πόλη. Στη συνέχεια από την γνωστή πλέον διαδρομή μέσω του συνοριακού σταθμού της ΝΙΚΗΣ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ – ΛΑΜΙΑΣ  με ενδιάμεσες στάσεις,  φθάνουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.

 

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ  ΑΤΟΜΟ:

ΣΕ  2ΚΛΙΝΑ  ΔΩΜΑΤΙΑ   248 €   // ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ    75 €

ΤΡΙΤΟ  ΑΤΟΜΟ  ΕΩΣ  12  ΕΤΩΝ       225 €

 ===========================================================================

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
  • Διαμονή (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο  ξενοδοχείο  4*.
  • Tρία πρωινά και   τρία  δείπνα.
  • Αρχηγός – συνοδός. Tοπικός ξεναγός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α. &  Φόροι  διαμονής.

===========================================================================

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

* Είσοδοι  σε  Μουσεία,  αρχαιολογικούς  χώρους.

* Ότι  αναφέρεται  ως προτεινόμενο  η  προαιρετικό  και  ότι  ρητά  δεν 

   αναφέρεται  στο   πρόγραμμα  και  τις  παροχές  του.